Bleekselderijsap een wonder of niet

 • door

🥬 Ik heb bleekselderijsap getest en mijn internist was verbaasd over de resultaten! 🥬

Heb je het ook al gehoord? Bleekselderij sap is supergezond! Het lijkt wel een nieuwe rage, want ik zie op Social Media iedereen proosten met een groen glaasje sap.

En dan word ik nieuwsgierig en dus ben ik zelf ook begonnen met dagelijks een krop bleekselderij persen. En geloof het of niet, na 11 dagen had ik toevallig ook
net mijn jaarlijkse controle en noemde mijn internist mijn testresultaten een
wonder! Hij had dit nog nooit meegemaakt. Mijn totaalcholesterol was gezakt tot 1,7 en mijn goede cholesterol gestegen tot 3,4. Daarnaast was mijn aderverkalking afgenomen. Ik heb echt gehuild van blijdschap.

Ik ben dus overtuigd. Als het dit voor mij in 11 dagen kan doen, want zal ik dan na 6 maanden of langer merken? Ik ben heel benieuwd. Volgens het boek ‘Medical Medium’ helpt het voor ontzettend veel (chronische) klachten/ziekten zoals auto-immuunziektes, maar ook bij migraine, reumatische aandoeningen, huidklachten, afvallen, darmklachten, schildklierklachten/ziektes, overgangsklachten, (chronische) vermoeidheid, spierklachten, leverreiniging, maagzuurproblemen, etc etc.

Enneh, baat het niet dan schaadt het zeker niet, dus ik adviseer het je om het ook eens te proberen. 

 

HOE PAK JE HET AAN

Oké, bleekselderij is een supergezonde groente, maar niet iedereen vindt het lekker om op een stronk selderij te knagen. Maar een sapje smaakt wel lekker. Heb je dat al eens geprobeerd? Het is reuze simpel: koop een bleekselderij in de supermarkt (liefst bio, anders even goed wassen) en stop hem in je juicer en drink zo de hele krop in de ochtend op je lege maag. Doe dit minimaal 4 weken, maar bij chronische ziektes wordt aangeraden om het een paar maanden (of voor altijd) te doen.

In dit filmpje van 1 minuut zie je hoe je het maakt.

 

RUSTIG OPBOUWEN

Als je echt niet van de smaak van selderij houdt, kun je er in het begin ook een appel en een halve komkommer bij mixen. En als je er misselijk van wordt, kun je beginnen met alleen komkommer persen. Bleekselderij is namelijk ook een krachtige detoxer en dus kunnen er ineens veel gifstoffen in je bloedbaan vrijkomen, wat hoofdpijn en/of misselijkheid veroorzaakt.
Komkommer geeft een milde detox en is dus een prima starter voordat je aan de pure bleekselderij sap gaat. Maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je langzaam overstapt op puur bleekselderij sap voor het beste resultaat.

Ook voor zwangere vrouwen is het aan te raden om het rustig aan op te bouwen.

 

DE REGELS

Ik zet de ‘regels’ even voor je op een rijtje, want het is echt belangrijk dat je deze hanteert als je het optimale resultaat wilt hebben:

 1. Gebruik het liefste biologische bleekselderij. Ik koop ze bij de Albert Heijn.
  Verkoopt jouw supermarkt ze niet biologisch, spoel je bleekselderij dan in
  ieder geval goed af onder de kraan.
 2. Maak een sapje van je bleekselderij, geen smoothie. 
 3. Drink het dagelijks
 4. Minimaal 450 gram (ongeveer 3/4e stronk)
 5. Drink het in de ochtend op een lege maag en wacht minimaal 20 minuten voordat je je smoothie of ontbijt pakt
 6. Drink het direct na bereiding (zet je het in de koelkast voor later dan vermindert het heilzame effect drastisch) 
 7. Alleen puur bleekselderij sap zonder andere ingrediënten geeft optimaal resultaat.
 8. Drink het minimaal 4 weken (als kuur). Maar mensen met hardnekkige of serieuze klachten/ziekten zoals bijv Lyme, Hashimoto, graves, MS, hoge bloeddruk en hoog cholesterol, zullen het maanden (zo niet een jaar of langer) moeten drinken voor het optimale effect.

Ik zeg alvast PROOST!

*********

 

Ik wil je bedanken voor het lezen van deze blog.

Puur Power staat voor zelfzorg, energie en gezond leven. Zodat je lichaam slank, sterk en gezond is. En jij je vrolijk, lekker en gelukkig voelt.

En misschien heb je goede voornemens gemaakt en wil je gezonder gaan leven of ‘op dieet’.

 

Support

Het is niet gek dat je soms even niet weet waar je het zoeken moet. Er zijn zoveel keuzes en mogelijkheden. En je hebt misschien al meerdere pogingen gedaan, maar je viel altijd weer terug. Belangrijk is dat je iets doet dat voor jou werkt. Ik help je graag met het vinden van een manier die perfect bij jou past. Een leefstijl in plaats van een dieet.

En ik help je met je motivatie, want ook al weet je hoe het moet, je hebt iemand nodig die je in beweging zet en houdt.

VOLG DE GRATIS MINI CURSUS

Ben je benieuwd hoe voeding invloed heeft op je lichaam, je energie, snaaigedrag en hoe je je emotioneel voelt? En wil je eens ervaren hoe praktisch een online cursus is.

Volg de gratis mini cursus in de online Academie van Puur Power®

10 reacties op “Bleekselderijsap een wonder of niet”

  1. Hi Monique, hoe je het maakt en drinkt beschrijf ik in mijn blog. Lees het maar even. En wat het voor je lijf en gezondheid doet lees je daar ook.

   1. Ik heb geen juicer wel een blender...
    Kan het dan ook.
    En...wijt je alle positieve uitslagen aan 11 dagen bleekselderij. Is dit niet een erg snelle conclusie? Hoe weet je dat zo zeker?

    1. Hi Sophia, ik snap je vraag. Het is inderdaad misschien een voorbarige conclusie maar zowel mijn internist en ik waren verbaasd over de plotselinge testuitslagen. Al jaren waren ze ongeveer hetzelfde geweest en nu ineens zoveel beter.

 1. Monique Goossens

  Hoi Aniek, ik heb geen juicer, alleen een blender. Is dat een probleem? Het wordt uiteraard dikker, maar wellicht iets met water verdunnen?

 2. Heel goed dat je zo positief met je gezondheid bezig bent maar wijs in je artikelen ook naar mogelijke nadelen die je van ‘teveel’ kan ondervinden. Zoals met alles geldt; elk voordeel heeft zijn nadeel en niet alles is zomaar voor iedereen geschikt. Laat men iig zelf goed googlen voordat ze je één op één volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *