Gedachten en woorden hebben power

  • door

Wat zeg jij (onbewust) tegen jezelf?

JE GEDACHTEN BEPALEN OOK JE ENERGIE & GELUK

Je kunt nog zo gezond eten, maar als je vaak negatieve gedachten hebt, dan blijf je moe en blijf je in standje ‘overleven’ ipv ‘leven’.

Je gedachten kun je trainen. 

Daar heb ik inmiddels heel erg veel boeken over gelezen en ben beetje bij beetje mijn gedachten gaan observeren, sturen en trainen.

En die ‘shift’ heeft zoveel veranderd voor mij.

Alles is energie en jij bent niet alleen de ‘baas’ over je lijf,  maar ook over je gedachten en je leven.

WETENSCHAP

Wetenschap vertelt ons dat alles energie is, onze gedachten, emoties, dus ook wij mensen. De frequentie die je uitzend door je gedachten en emoties, of ze nu bewust of onderbewust uitgezonden worden, creëren de werkelijkheid. 

VEEL MENSEN FOCUSSEN ZICH OP WAT ZE NIET WILLEN en het geen ze creëren is dus ook wat ze juist niet willen. Waarom? Omdat daar de focus op ligt. 

Onze gedachten, maar vooral de daaraan gekoppelde emotie is een IS EEN BIJZONDER KRACHTIGE ENERGIE. 

Om deze energie fysiek te testen bestaat er een bijzonder leerzaam experiment, ontdekt door Dr. Masaru Emoto, een Japanse wetenschapper, bekend van het boek “de verborgen boodschap van water”. Hij meent te hebben aangetoond dat water op gedachten, gevoelens en woorden kan reageren. En ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Dus dit onderzoek toont aan wat het effect van woorden en gedachten zijn op ons lichaam.

Door gebruik te maken van hoge resolutie fotografie onthulde Dr. Emoto hoe de kristallen die in bevroren water gevormd werden veranderen wanneer men bepaalde gedachten op hen concentreert. Hij ontdekte dat water, dat aan liefdevolle woorden was blootgesteld schitterende ingewikkelde patronen laat zien, maar dat water dat beïnvloed was door negatieve woorden incomplete en asymmetrische vormen ontwikkelt. Energie is dus trilling en trilling is leven. 

Dit onderzoek laat daarmee dus ook zien dat woorden en gedachten meer invloed op ons lichaam hebben dan we ons eigenlijk beseffen, omdat wij voor 70% uit water bestaan. 

RIJST ONDERZOEK

Dr. Emoto deed zijn onderzoek ook met rijst, genaamd het rijstexperiment. Dit experiment laat goed zien hoe effectief onze gedachten zijn en hoe energie werkt. Door dit experiment zelf toe te passen, besef je hoe DE KRACHT VAN GEDACHTEN EN EMOTIES werken. Dit experiment, die niet wetenschappelijk bewezen is, is al diverse keren toegepast en iedere keer met succes. Dus Femmetje en ik hebben het thuis ook eens gedaan. 

Het rijstexperiment gaat als volgt. Verdeel gekookte rijst over twee identieke lege, schone, glazen potjes die voorzien zijn van een deksel. De rijst moet wel eerst goed afgekoeld zijn en de potjes uitgekookt met soda. Plak op één van de potjes een papiertje met daarop liefdevolle woorden, bijvoorbeeld “dank je wel, mooie rijst, ik hou van jou”. Op het andere potje plak je een tekst met alleen maar negatieve en kwetsende woorden, bijvoorbeeld “idioot, stomme rijst, ik haat je”. De twee potjes zet je op een gelijkwaardige plek neer, met liefst 1 meter tussenruimte (wij deden 10cm), en je spreekt een paar keer per dag (wij deden maar 1x per dag), bijvoorbeeld als je 's ochtends wakker wordt en ’s avonds voor het naar bed gaan, liefdevol tegen het potje met de positieve liefdevolle tekst. Spreek je dankbaarheid en liefde uit naar de rijst. Het andere potje spreek je dagelijks een aantal keren kwetsend toe, met de woorden “idioot, stomme rijst, ik haat jou”. 

Belangrijk is om de volledige onderliggende emotie, behorend bij het woord, te laten stromen. Dus werkelijk boze energie of liefdevolle energie naar de potjes sturen en niet doen alsof terwijl je eigenlijk denkt “deze flauwekul gaat nooit lukken”. Doe dit minstens drie weken lang (wij deden dit maar 6 dagen). De resultaten zijn verbluffend!!! Na drie weken is de rijst in het liefdevolle potje gewoon wit van kleur gebleven en ruikt lekker. De rijst in het negatieve potje daarentegen zal verkleuren naar bruin/zwarte rijst en ruikt vies en bedorven. Bij ons was er al zo’n duidelijk resultaat te zien na 6 dagen (zie foto’s). We waren werkelijk stomverbaasd.

Er zijn mensen die dit experiment nog verder uitgebreid hebben met een derde potje. Dit potje hebben ze volledig genegeerd, geen aandacht gegeven, en absoluut geen woord tegen gezegd. Dit derde potje bleek rijst te bevatten die nog een sterkere vieze geur gaf dan het negatieve potje rijst en was ook nog sterker verkleurd. 

Het doel van dit experiment is om aan te tonen dat positieve of negatieve gedachten  energie) aantoonbare gevolgen heeft. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als we negatieve gedachten hebben in ons eigen systeem? Met de wereld? 

GEDACHTEN ZIJN SUPER KRACHTIG!

Hebben onze gedachten dan een dergelijke krachtige uitwerking? Het antwoord daarop is “ja”. Elke gedachte die we hebben is een tastbare energie met het vermogen dingen te veranderen. Een gedachte is dus niet zomaar een ding, een gedachte is een ding dat andere dingen kan veranderen.

Wees je dus bewuster van je gedachten. En de woorden die je spreekt. Ze vormen je emoties en dus je energie. Je trekt meer negativiteit aan als je negatief denkt. Je trekt dus ook meer positiviteit aan als je veel positieve gedachten hebt. Alles wat je aandacht geeft groeit. 

Welke aandacht je het geeft is een keuze en bepaald het resultaat...

Dus klaag minder, geniet van de kleine dingen, sta stil bij wat er allemaal goed gaat in je dag of je leven ipv wat er verkeerd gaat. Lach meer. Ontspan. Wees dankbaar. Geef, deel en wees liefdevol naar anderen. Dan maak je je eigen leven en dat van anderen positiever en mooier!

Ik wil je bedanken voor het lezen van deze blog. Vond je het waardevol? Deel het met de vrouwen die voor jou belangrijk zijn. Je vriendinnen, familie of je collega’s. Laten we samen zoveel mogelijk vrouwen inspireren om beter voor zichzelf te zorgen.

Ben je op zoek naar support?

Het is niet gek dat je soms even niet weet waar je het zoeken moet. Er zijn zoveel keuzes en mogelijkheden. Belangrijk is dat het voor jou werkt. Ik help je graag verder, ook al weet je hoe het moet, je hebt iemand nodig die je in beweging zet en houdt.

Je mag je kosteloos inschrijven op de GRATIS MINI CURSUS

2 reacties op “Gedachten en woorden hebben power”

  1. Dit ga ik zeker thuis doen. Mijn jongste zoon is zo negatief. Misschien dat m dit helpt om positief over zichzelf te gaan denken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *