Neem je energiebalans serieus

  • door

Ik zeg altijd "Neem je energiebalans serieus!". Ik ben er namelijk van overtuigd dat jouw hoeveelheid dagelijkse energie de basis is van: 1. je geluk, 2. je gezondheid en 3. je gedachten.

Daarom wil ik het met je hebben over je energiebalans terugpakken. Want...

Je geluk lijdt eronder als je moe bent. Wanneer je weinig energie hebt, merk je dat meteen aan je humeur. Je bent prikkelbaar tegen je kinderen en je partner. Je incasseringsniveau is lager, dus als er iets niet helemaal gaat zoals jij dat had gewild,  loop je meteen te zuchten. En als je veel te doen hebt, ga je lopen haasten. En multitasken. Super vermoeiend, dus ben je aan het einde van de dag helemaal gesloopt. Met als gevolg; geen zin meer om te koken en de kinderen naar bed te brengen. Je bent boos als ze niet willen eten en chagrijnig als ze lopen te treuzelen. Terwijl je de tijd samen met je gezin juist zo gezellig had gewild.

Je gezondheid gaat ook achteruit als je lijf te weinig energie heeft om alle taken goed uit te kunnen voeren. Je immuunsysteem kost bijvoorbeeld heel veel energie. Het kan dus zijn dat je maar langzaam herstelt van een griep. Je spijsvertering kost ook veel energie, als je weinig energie hebt kan je maag/darmproblemen krijgen. En dat kan weer de oorzaak zijn van andere klachten, zoals hoofdpijn, huidklachten en ook de veelgehoorde opgeblazen buik. Daarnaast komen veel mensen aan van moe zijn, want als je moe bent ga je snaaien. De hele dag heb je zin in iets lekkers. En je hebt geen energie voor voldoende wilskracht.

Je gedachten worden ook negatiever als je moe bent. Je bent eerder geneigd alles wat er misgaat uit te vergroten. Te piekeren over onzinnige dingen. Te slachtofferen in plaats van je eigen verantwoordelijkheid te pakken en een oplossing te zoeken voor je ‘probleem’. En je gaat meer klagen. Vaak zelfs zonder dat je het door hebt.

Ik kan nog wel even doorgaan, want er zijn nog veel meer (vage) klachten die in de oorsprong zijn ontstaan door te weinig energie. Maar ik denk dat je inmiddels wel overtuigd bent.

Ik wil je bedanken voor het lezen van deze blog. Vond je het waardevol? Deel het met de vrouwen die voor jou belangrijk zijn. Je vriendinnen, familie of je collega’s. Laten we samen zoveel mogelijk vrouwen inspireren om beter voor zichzelf te zorgen.

Ben je op zoek naar support?

Het is niet gek dat je soms even niet weet waar je het zoeken moet. Er zijn zoveel keuzes en mogelijkheden. Belangrijk is dat het voor jou werkt. Ik help je graag verder, ook al weet je hoe het moet, je hebt iemand nodig die je in beweging zet en houdt.

Je kan je inschrijven voor online coaching. Het is geen one size fit’s all programma, maar echt maatwerk. Op jouw lijf geschreven. Toepasbaar in jouw leven.

Kijk voor alle informatie op www.puurpowervrouw.nl.

Daar kun je je aanmelden of vraag eerst een kosteloze vrijblijvende afspraak aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *