Vrolijk op je werk, thuis moe en prikkelbaar...

  • door
AFTELLEN OP JE WERK
Veel mensen zeggen gesloopt te zijn aan het einde van de werkweek. Of werkdag.

Minder dan 10% van de mensen krijgt energie van hun werk, las ik laatst. Er was een peiling gedaan onder meer dan 16.000 werknemers.

Toch lijkt het een taboe om dit toe te geven. Want het wordt gezien als een zwakte als je toegeeft dat je thuis moe en prikkelbaar bent en op je werk de vrolijke Marie uithangt.

Terwijl zoooveel mensen hier last van hebben. Elke week slepen ze zich door hun werkdag heen en tellen ze af tot de klok 17.30 uur slaat en ze weer naar huis mogen. 

Maar je kunt veel doen om je energie in balans te houden. Ga je met mijn tips aan de slag dan ben je een ander mens thuis, gegarandeerd!!

Ik geef je 3 van mijn beste adviezen waardoor je meer energie houdt of krijgt op je werk:

1. Druk regelmatig op de pauzeknop en beweeg: elk uur 5 min bewegen. Pak de trap een paar keer op en neer. Doe squads op het toilet (ga 10x zitten). Maak een wandelingetje (liefst buiten). Nog beter werkt bewegen met lachen erbij. Dus bijv even badmintonnen, hoepelen, touwtjespringen met je collega’s zet ook je lachspieren aan. Je pakt extra zuurstof door te bewegen, je maakt je hoofd even los van je werk, maakt ontspannende stofjes aan door lachen en stresshormoon cortisol daalt.

2. Singletasken, zonder afleiding. Doe 1 ding goed ipv alles een beetje. Je kunt in flow beter presteren. Je bent sneller klaar met je werk en je bent er tevreden over. Zo kun je makkelijker tijd maken voor je korte pauzes ;-))

3. Adem je rustig. Uit onderzoeken is gebleken dat iemand die regelmatig een rustige buikademhaling doet op het werk, een betere focus heeft, productiever is, energieker en minder snel geïrriteerd en ook vrolijker.

Probeer deze tips een week lang en kijk wat er met je gebeurt.

****

Ik wil je bedanken voor het lezen van deze blog. Vond je het waardevol? Deel het met de vrouwen die voor jou belangrijk zijn. Je vriendinnen, familie of je collega’s. Laten we samen zoveel mogelijk vrouwen inspireren om beter voor zichzelf te zorgen.

Ben je op zoek naar support?

Het is niet gek dat je soms even niet weet waar je het zoeken moet. Er zijn zoveel keuzes en mogelijkheden. Belangrijk is dat het voor jou werkt. Ik help je graag verder, ook al weet je hoe het moet, je hebt iemand nodig die je in beweging zet en houdt.

Je kan je inschrijven voor online coaching. Het is geen one size fit’s all programma, maar echt maatwerk. Op jouw lijf geschreven. Toepasbaar in jouw leven.

Kijk voor alle informatie op www.puurpowervrouw.nl.

Daar kun je je aanmelden of vraag eerst een kosteloze vrijblijvende afspraak aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *