Dit is makkelijker dan lijnen

 • door

Het is overal ter wereld waanzinnig populair aan het worden: Intermittent Fasting, oftewel IF, oftewel korte momenten van niets eten. In deze mail zal ik je vertellen waarom ik dit al jaren enthousiast eenvoudig kan volhouden en de vrouwen die ik coach ook verbluffende resultaten boeken.

 

Als je dit (op de juiste manier!) doet heeft het veel onderzochte en verbluffende effecten, zoals:

 • Vetverbranding/ overgewicht verliezen zonder honger
 • Meer energie, geen middagdip
 • Geen snaaibehoefte, honger neemt af (als je het juist doet!)
 • Beter slapen
 • Scherper van geest
 • Voorkomen/ sterk verminderen welvaartsziekten zoals diabetes 2, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, gewrichtsaandoeningen als reuma en ook fibromyalgie, etc.

Het wordt in veel landen ook al ingezet als therapie bij kanker en reumatische aandoeningen. Ook in Nederland is er een groot onderzoek gaande bij kankerpatiënten.

 

INSTINCT
De mens is al eeuwen lang gefocust op het verzamelen van voedsel om te overleven (onze overlevingsinstincten zijn de sterkste van allemaal). We moeten eten en het liefst zo vaak mogelijk. Nu je overal en altijd kunt eten (en verleid wordt tot eten) en dit instinct nog steeds verankerd ligt in onze kern heeft dit grote gevolgen, want we eten de hele dag. Dat was in de oertijd, waarin we 'ontworpen' zijn niet mogelijk. Maar tegenwoordig eten we de hele dag door (diëtistes zeggen zelfs vaak dat je elke 2 uur iets moet eten, maar gelukkig komen de meeste daar nu op terug).

 

CONTINUE ETEN
Continue eten is eigenlijk mishandeling van je lichaam. De hele dag aan je lichaam vragen of het wil verteren kost onwijs veel energie, dus het put je letterlijk uit. Daarnaast gaat je lichaam ontsteken als je eet. De hele dag eten is dus de hele dag hout op het vuurtje van de ontstekingen gooien. Ontstekingen zijn de oorzaak van de meeste welvaartsziektes als reuma, hart/ vaat ziekten, darmziekten, etc.
Eet je niet alle uren van de dag, dan geef je je lichaam de kans om herstelwerkzaamheden en een reinigingskuur uit te voeren.

 

AFVALLEN EN HERSTELLEN
Je lichaam schakelt als je niet eet over op vetverbranding, omdat er geen suikers als brandstof aanwezig zijn. Daardoor stopt de productie van insuline (het suikerverbrandingshormoon) en start de productie van groeihormoon. En groeihormoon heeft vele voordelen zoals:
 • Groeihormoon herstelt je lichaamscellen (dus veel sneller spierherstel na sporten, maar ook je huidcellen herstellen zich waardoor je bijv minder rimpels in je gezicht krijgt). Daarom wordt IF ook gezien als een 'verjongings'-methode.
 • Groeihormoon zet de vetverbranding aan en dus verlies je overgewicht. Je valt makkelijker af.
 • Groeihormoon geeft energie. En je bloedsuikerspiegel blijft gelijkmatiger als je op deze manier eet, waardoor je snaaibehoefte en honger afnemen. Maar ook je middagdipjes zijn weg. Je blijft de hele dag scherp.

 

SUPER MAKKELIJK EN PRAKTISCH
De meeste vrouwen die ik coach starten hiermee, omdat ze willen afvallen, maar ook voor meer energie of minder gezondheidsklachten. Daarnaast is het super makkelijk en veel praktischer dan de hele dag eten. Je staat minder tijd in je keuken. Hoeft minder eten mee te nemen naar je werk. En je hebt GEEN HONGER!
En je eet je 3 maaltijden in een korter tijdsbestek, waardoor de maaltijden korter op elkaar volgen en je dus geen tussendoortjes meer nodig hebt.

 

PUUR POWER VROUW
Volgens de Kaizen methode (1) ga je stap voor stap je voedingspatroon optimaliseren in combinatie met IF (2) en geheel volgens de PUUR POWER METHODE (voeding, beweging, ontspanning en mindset) (3). MAGISCH EFFECTIEF
Deze 3-eenheid is echt magisch effectief gebleken
 • om af te vallen,
 • meer energie te krijgen
 • en minder last van gezondheidsklachten.

 

Als je je inschrijft op www.puurpowervrouw.nl krijg je dagelijks persoonlijke begeleiding van mij en maak je deel uit van een besloten Community van vrouwen die allemaal volgens deze 3 principes hun leefstijl optimaliseren.
Na inschrijving mag je lid blijven zo lang als je wilt/ nodig hebt zonder abonnementskosten te betalen.
Want ik laat niemand zwemmen of gaan zonder resultaat.

Heb je nog vragen dan stel ze me gerust door te antwoorden op deze email.

Of kijk op www.puur-power.nl voor meer informatie.

****

Ik wil je bedanken voor het lezen van deze blog. Vond je het waardevol? Deel het met de vrouwen die voor jou belangrijk zijn. Je vriendinnen, familie of je collega’s. Laten we samen zoveel mogelijk vrouwen inspireren om beter voor zichzelf te zorgen.

Ben je op zoek naar support?

Het is niet gek dat je soms even niet weet waar je het zoeken moet. Er zijn zoveel keuzes en mogelijkheden. Belangrijk is dat het voor jou werkt. Ik help je graag verder, ook al weet je hoe het moet, je hebt iemand nodig die je in beweging zet en houdt.

Je kan je inschrijven voor online coaching. Het is geen one size fit’s all programma, maar echt maatwerk. Op jouw lijf geschreven. Toepasbaar in jouw leven.

Kijk voor alle informatie op www.puurpowervrouw.nl.

Daar kun je je aanmelden of vraag eerst een kosteloze vrijblijvende afspraak aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *