Dit is makkelijker dan lijnen 😃💛

 • door

Het is overal ter wereld waanzinnig populair aan het worden:

Intermittent Fasting (IF), oftewel korte momenten van niets eten. 

Ik zal je vertellen waarom ik al jaren enthousiast ben. En hoe ik dit eenvoudig kan volhouden en de vrouwen die ik coach ook geweldige resultaten boeken.

Als je dit (op de juiste manier!) doet heeft het veel onderzochte en verbluffende effecten

Voor mij en mijn leden veranderde er ook veel:

 • Vetverbranding/ ik ging overgewicht verliezen zonder honger
 • Meer energie, geen middagdip
 • Geen snaaibehoefte, mijn honger is afgenomen (1)
 • Beter slapen
 • Scherper van geest, meer focus
 • Mijn bloeddruk en cholesterol zijn enorm verbeterd. Onderzoek toont aan dat het welvaartsziekten zoals diabetes 2, hoog cholesterol, hoge bloeddruk, gewrichtsaandoeningen als reuma en ook fibromyalgie, etc. sterk vermindert/ voorkomt (2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10).

 

Het wordt ook al ingezet als therapie bij kanker (11) en reumatische aandoeningen (12). Ook in Nederland is er een groot onderzoek gaande bij kankerpatiënten.

Meer informatie over IF

INSTINCT
De mens is al eeuwen lang gefocust op het verzamelen van voedsel om te overleven (onze overlevingsinstincten zijn de sterkste van allemaal). We moeten eten en het liefst zo vaak mogelijk. Nu je overal en altijd kunt eten (en verleid wordt tot eten) en dit instinct nog steeds verankerd ligt in onze kern heeft dit grote gevolgen, want we eten de hele dag. Dat was in de oertijd, waarin we 'ontworpen' zijn niet mogelijk. Maar tegenwoordig eten we de hele dag door (diëtistes zeggen zelfs vaak dat je elke 2 uur iets moet eten, maar gelukkig komen de meeste daar nu op terug).

 

CONTINUE ETEN IS NIET OK
Continue eten is eigenlijk mishandeling van je lichaam. De hele dag aan je lichaam vragen of het wil verteren kost onwijs veel energie, dus het put je letterlijk uit. Daarnaast gaat je lichaam ontsteken als je eet. De hele dag eten is dus de hele dag hout op het vuurtje van de ontstekingen gooien. Ontstekingen zijn de oorzaak van de meeste welvaartsziektes als reuma, hart/ vaat ziekten, darmziekten, etc.
Eet je niet alle uren van de dag, dan geef je je lichaam de kans om herstelwerkzaamheden en een reinigingskuur uit te voeren.

 

AFVALLEN EN HERSTELLEN DOOR IF
Je lichaam schakelt als je niet eet over op vetverbranding, omdat er geen suikers als brandstof aanwezig zijn. Daardoor stopt de productie van insuline (het suikerverbrandingshormoon) en start de productie van groeihormoon. En groeihormoon heeft vele voordelen zoals:

 • Groeihormoon herstelt je lichaamscellen (dus veel sneller spierherstel na sporten, maar ook je huidcellen herstellen zich waardoor je bijv minder rimpels in je gezicht krijgt). Daarom wordt IF ook gezien als een 'verjongings'-methode.
 • Groeihormoon zet de vetverbranding aan en dus verlies je overgewicht. Je valt makkelijker af.
 • Groeihormoon geeft energie. En je bloedsuikerspiegel blijft gelijkmatiger als je op deze manier eet, waardoor je snaaibehoefte en honger afnemen. Maar ook je middagdipjes zijn weg. Je blijft de hele dag scherp.

 

(lees dit Blog waarin ik je vertel over groeihormoon)

 

SUPER MAKKELIJK EN PRAKTISCH
De meeste vrouwen die ik coach starten hiermee, omdat ze willen afvallen, maar ook voor meer energie of minder gezondheidsklachten. Daarnaast is het super makkelijk en veel praktischer dan de hele dag eten. Je staat minder tijd in je keuken. Hoeft minder eten mee te nemen naar je werk. En je hebt GEEN HONGER!
En je eet je 3 maaltijden in een korter tijdsbestek, waardoor de maaltijden korter op elkaar volgen en je dus geen tussendoortjes meer nodig hebt.

 

PUUR POWER COACHING & IF
Volgens de Kaizen methode (1) ga je stap voor stap je voedingspatroon optimaliseren in combinatie met IF (2) en geheel volgens de PUUR POWER METHODE® (3) (voeding, beweging, ontspanning en mindset).

MAGISCH EFFECTIEF
Deze 3-eenheid is echt magisch effectief gebleken

 • Om af te vallen,
 • Meer energie te krijgen
 • Minder last van gezondheidsklachten
 • En lekker in je vel te zitten.

 

BEN JE BENIEUWD NAAR VOORBEELD RECEPTEN VAN DE PUUR POWER METHODE

In de afgelopen jaren heb ik altijd gezocht naar gezonde recepten die makkelijk en snel te maken zijn. Ik heb onze favorieten gebundeld en je kunt ze gratis downloaden. Gezond koken is leuk en makkelijker dan je denkt. 

Gezond eten is lekker met deze makkelijke recepten. Download hier gratis de favoriete recepten van mij en mijn gezin. Gezonde snacks, ontbijt, lunch, diner.

Lees ook deze blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *