Ik was jaren lang een 'wachter'

  • door
Ik was jaren lang een ‘wachter’.
Een wachter op grote schaal.
En daar besteedde ik veel tijd aan.
Waarschijnlijk herken je jezelf daar ook in, want veel vrouwen die ik spreek zijn ook al jaren lang wachters. Ze komen na een lezing naar me toe en vertellen me dat ze zich herkennen in mijn verhaal en zijn blij dat ik ze inzicht heb gegeven hierin en mijn manier heb gedeeld om daaruit te ontsnappen. Waarschijnlijk ben jij ook een wachter.
Wat bedoel ik daarmee?

We zijn allemaal wel eens ‘wachters op kleine schaal’. We wachten in de rij bij de kassa, in de file of op iemands komst, tot je werkdag voorbij is, etc.

Maar toen ik eerlijk was naar mezelf zag ik dat ik ook in veel gevallen een ‘wachter op grote schaal’ was.
Ik wachtte elke week op het weekend, op de volgende vakantie, op een beter passende baan, tot mijn dochter groter was, op meer succes, minder gezondheidsklachten, het perfecte moment om te starten met het verbeteren van mijn leefstijl, op de dag dat ik kon uitslapen, op een minder stressvolle periode, op voorspoed, etc etc.

Ik kan nog wel even doorgaan...

In weze betekende het dat ik de toekomst wilde zijn, niet het heden. Ik wilde niet wat ik had en wel wat ik niet had. En dat verminderde de kwaliteit van mijn leven enorm, want ik baalde (onbewust) over heel veel dingen.

Maar ik kwam niet in beweging. Ondernam geen actie.
Ik had het gevoel van machteloosheid.
Want de omstandigheden maakten het onmogelijk om er nu iets aan te doen, dacht ik. Als je een druk leven hebt is het begrijpelijk dat je het uitstelt.
Want veranderen is moeilijk.

Nu ik weet dat het je ook makkelijker gemaakt kan worden, leer ik andere drukke vrouwen hoe zij die ‘wachtstand’ kunnen doorbreken.

Dankbaar zijn voor wat je wel hebt, wel kunt veranderen, de volheid van je leven omarmen. Stapje voor stapje kun je veel positieve veranderingen aanbrengen in je leven, zodat je veel lekkerder in je vel zit.

Voor meer info ga je naar:
www.puurpowervrouw.nl

****

Ik wil je bedanken voor het lezen van deze blog. Vond je het waardevol? Deel het met de vrouwen die voor jou belangrijk zijn. Je vriendinnen, familie of je collega’s. Laten we samen zoveel mogelijk vrouwen inspireren om beter voor zichzelf te zorgen.

Ben je op zoek naar support?

Het is niet gek dat je soms even niet weet waar je het zoeken moet. Er zijn zoveel keuzes en mogelijkheden. Belangrijk is dat het voor jou werkt. Ik help je graag verder, ook al weet je hoe het moet, je hebt iemand nodig die je in beweging zet en houdt.

Je kan je inschrijven voor online coaching. Het is geen one size fit’s all programma, maar echt maatwerk. Op jouw lijf geschreven. Toepasbaar in jouw leven.

Kijk voor alle informatie op www.puurpowervrouw.nl.

Daar kun je je aanmelden of vraag eerst een kosteloze vrijblijvende afspraak aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *