Hoe ananas helpt bij afvallen🍍 ☀️

  • door

🍍 I love ananas  ☀️

Vanmorgen na het sporten maakte ik een hele ananas soldaat.

Super hydraterend en gezond! 

Ananas bevat het stofje thiamine. Dit zorgt voor het verbranden van koolhydraten en geeft ons energie. Handig met afvallen dus!

Natuurlijk bedoel ik de verse ananas, niet uit blik. Deze bevat namelijk een heleboel suiker en maar een klein beetje van de gezonde stoffen die een ananas rijk is. En dat zijn er veel!

Ik zal je nog meer redenen geven waarom ik graag ananas eet

DIT WIST JE VAST NIET OVER DE ANANAS 

Als je dit leest koop je vaker een verse ananas:

🍍 In het gele vruchtvlees zitten een heleboel vezels. Deze zijn dankzij de stof bromelaïne nog eens extra effectief, omdat het stofje ervoor zorgt dat eiwitten snel worden verteerd.

🍍 Ananas heeft medicinale krachten op je lichaam. Het ondersteund je lichaam bij het genezen van verkoudheid, bronchitis, keelpijn, bijholteontsteking, jicht of artritis.

🍍 Ananas werkt tegen verstopping en maagproblemen.

🍍 Het bevat een heleboel antioxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen in je lichaam.

🍍 In een ananas zit een heleboel vitamine C.

🍍 De vrucht is ook goed voor mensen met diabetes en het veroorzaakt geen suikerdip. Dit komt doordat het stofje pectine in de vezels van de ananas ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

🍍 Ben je een vegetariër? Dat is een goede reden om meer ananas aan je dieet toe te voegen. Een ananas heeft namelijk een heleboel ijzer in zich, wat voorkomt dat je bloedarmoede krijgt.

🍍 Het stofje bromelaïne is niet alleen goed voor de spijsvertering, maar het helpt ook tegen ontstekingen en het is pijnstillend. Heb jij dus een ontsteking ergens in je lichaam, eet ananas en je hebt een natuurlijke pijnstiller én je geneest sneller.

🍍 Het eten van ananas als toetje vermindert een opgeblazen gevoel, gasvorming, verstopping en de symptomen van het prikkelbare darmsyndroom.

 

Ten slotte:

Ananas is goed voor de huid!

Ananas geeft de synthese van het collageen in je lichaam een boost. Hoe hoger de collageen synthese, des te steviger en flexibeler de huid is. Lees verder waarom andere voedingsmiddelen ook goed zijn voor de huid: KomkommersOlijvenAvocado's en Sinaasappels.

VOLG GRATIS E-LEARNING

Ben je benieuwd hoe voeding invloed heeft op je lichaam, je energie, snaaigedrag en hoe je je emotioneel voelt? Volg een gratis mini cursus in de online Academie van Puur Power®.

Lees ook deze blogs:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *