Meteen naar de inhoud
Ananas helpt bij afvallen

Is ananas gezond?

🍍 I love ananas  ☀️

Vanmorgen na het sporten maakte ik een hele ananas soldaat. Ananas is gezond, hydraterend en het helpt je bij het afvallen! 

De vrucht bevat het stofje thiamine. Dit zorgt voor het verbranden van koolhydraten en geeft ons energie. Super handig met afvallen dus!

Natuurlijk bedoel ik de verse ananas, niet uit blik. Ananas uit blik bevat namelijk een heleboel suiker en maar een klein beetje van de gezonde stoffen die een verse ananas rijk is. En dat zijn er veel!

Waarom is ananas gezond?

Ik zal je nog meer redenen geven waarom ik graag ananas eet. Als je dit leest koop je zeker vaker een verse ananas.

🍍 In het gele vruchtvlees zitten een heleboel vezels. Deze zijn dankzij de stof bromelaïne die een ananas bevat, nog eens extra effectief. Dit stofje zorgt ervoor dat eiwitten snel worden verteerd.

🍍 Deze vrucht heeft medicinale krachten op ons lichaam. Het ondersteund je lichaam bij het genezen van verkoudheid, bronchitis, keelpijn, bijholteontsteking, jicht of artritis.

🍍 Ananas werkt tegen verstopping en maagproblemen.

🍍 Het bevat een heleboel antioxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen in je lichaam.

🍍 In een ananas zit een heleboel vitamine C.

🍍 De vrucht is ook goed voor mensen met diabetes en het veroorzaakt geen suikerdip. Dit komt doordat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft omdat het stofje pectine in de vezels van de ananas zit. 

🍍 Ben je een vegetariër? Dat is een goede reden om meer ananas aan je dieet toe te voegen. Een ananas heeft namelijk een heleboel ijzer in zich, wat voorkomt dat je bloedarmoede krijgt.

🍍 Het stofje bromelaïne is niet alleen goed voor de spijsvertering, het helpt ook tegen ontstekingen en het is pijnstillend. Heb jij een ontsteking ergens in je lichaam, eet ananas en je hebt een natuurlijke pijnstiller én je geneest sneller.

🍍 Het eten van ananas als toetje vermindert een opgeblazen gevoel, gasvorming, verstopping en de symptomen van het prikkelbare darmsyndroom.

Ananas is goed voor je huid

Ananas geeft de synthese van het collageen in je lichaam een boost. Hoe hoger de collageen synthese, des te steviger en flexibeler de huid is. Lees verder waarom andere voedingsmiddelen ook goed zijn voor de huid: Komkommers, Olijven, Avocado’s en Sinaasappels.

Vond je dit artikel interessant? Deel het met andere power vrouwen!
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Pinterest
Email
BEN JE BENIEUWD NAAR VOORBEELD RECEPTEN VAN DE PUUR POWER METHODE
Proefles mobiel
VOLG GRATIS E-LEARNING

Ben je benieuwd hoe voeding invloed heeft op je lichaam, je energie, snaaigedrag en hoe je je emotioneel voelt? Volg een gratis mini cursus in de online Academie van Puur Power®.

Proefles mobiel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *