Meteen naar de inhoud
Attractive young woman keeping eyes closed and smiling while sitting on the window sill at home

Zoek de zon op. Juist als je wilt afvallen.

Zonlicht gezond? Zeker, het verandert je als mens fysiek, mentaal en zelfs spiritueel.

Veel vrouwen zeggen tegen me dat ze de zon schuwen omdat het zonlicht ongezond is, gezien de verbanden met huidkanker en vroegtijdige veroudering. Toch suggereert een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken dat het volledig vermijden van zonlicht niet zo’n goed idee is. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat alles wat leeft  zonlicht nodig heeft om te groeien en bloeien, wij ook.

Een aantal redenen waarom zonlicht gezond is

We kunnen niet zonder de zon, omdat zonlicht gezond is. Ik geef je een aantal redenen waardoor je wel elke dag van een beetje zonneschijn wil genieten.

1. Zonlicht verhoogd je stemming en levensenergie

Het zonlicht beïnvloedt via een aantal receptoren in de hersenen onze mentale status en alertheid. Dagelijks een beetje blootstelling aan zonlicht helpt je al om je humeur en focus te verbeteren door de serotoninespiegels in je lichaam te verhogen. Ook wel bekend als het ‘gelukshormoon’, het maakt je kalm en alert. Het helpt zelfs mensen die last hebben van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) en milde depressies.

2. Het verbetert je slaap

Hoe helderder je blootstelling aan daglicht, hoe meer melatonine je ‘s nachts produceert. Melatonine is een type hormoon dat wordt geproduceerd door de pijnappelklier in de hersenen tijdens schemering en ‘s nachts als het donker is. Melatonine, ook bekend als het slaaphormoon, heeft een reeks effecten op de hersenen, van het verbeteren van de slaap tot het synchroniseren van je biologische klokken en het verminderen van stressreactiviteit. Bovendien is de hoeveelheid daglicht die je krijgt cruciaal voor het handhaven van een normaal circadiaans ritme. Vervormde circadiane ritmes kunnen zelfs symptomen van zowel depressie als bipolaire stoornis veroorzaken, afhankelijk van het patroon van verstoring. 

Lees dit blog als je tips wilt om je nachtrust te verbeteren.

Slaap kwaliteit

3. Het helpt je weerstand versterken

Vitamine D wordt voornamelijk onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Er is veel onderzoek gedaan naar de rol van vitamine D op het immuunsysteem, oftewel je weerstand.

4. Het verlaagt te hoge bloeddruk

Volgens een recent onderzoek, uitgevoerd door onderzoekers van de Edinburgh University, kan matige blootstelling aan de UV-stralen van de zon een aanzienlijke daling van de bloeddruk veroorzaken. Lagere bloeddruk helpt het risico op een beroerte en hartaandoeningen te verminderen.

Dat is voor mij persoonlijk goed nieuws, aangezien ik een chronische aandoening heb op mijn bloedvaten, waardoor mijn bloeddruk op mijn 28e extreem hoog (220/180) bleek te zijn. Gelukkig door mijn gezonde leefstijl heb ik mijn aandoening onder controle en mijn zware medicatie kunnen afbouwen. Lees mijn verhaal hier als je het interessant vindt.

5. Het bevordert het afvallen

Uit recent onderzoek is gebleken dat zonnebaden in de ochtendzon lichaamsvet kan verminderen en je kan helpen die extra kilo’s kwijt te raken. Afvallen door zonlicht. Wie wil dat nu niet? Vetcellen ‘smelten’ namelijk door de zonnestralen, hebben onderzoekers van de universiteit van Alberta in Canada ontdekt. De cellen slaan, als ze in het zonnetje staan, minder vet op. Sterker nog, het vet lost op. Professor Peter Light: “Als je de resultaten omdraait, dan kun je zeggen dat onvoldoende blootstelling aan zonlicht in het noordelijk halfrond leidt tot vetopslag en het feit dat veel van ons aankomen in de winter.

Helaas is het nog niet duidelijk hoe vaak en hoe lang je zou moeten zonnebaden om af te vallen. Daarvoor is meer onderzoek nodig, zegt hij. Het zou wel goed kunnen dat deze ontdekking leidt tot middelen om dikke mensen en diabetespatiënten te helpen met medicijnen of een vorm van lichttherapie. 

Het is puur toeval dat de professor deze ontdekking deed. Eigenlijk was het Diabetes Instituut onderzoek aan het doen naar de manier waarop vetcellen insuline produceren als reactie op licht. Inzicht in dit proces zou diabetespatiënten kunnen helpen.

De Puur Power® Methode is een holistische aanpak.

Ik help vrouwen die willen afvallen, hun energie terug willen krijgen, weer lekker in hun vel willen zitten en gemotiveerd willen zijn voor een gezonde leefstijl.

Voeding is een belangrijk onderdeel, omdat het je brandstof is. Maar we pakken ook altijd andere onderdelen aan. Alleen op die manier kun je optimaal resultaat bereiken. Ik geloof dat de meeste diëten te eenzijdig in hun aanpak zijn en daarom alleen tijdelijk resultaat geven of vol te houden zijn.

Vond je dit artikel interessant? Deel het met andere power vrouwen!
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Pinterest
Email
BEN JE BENIEUWD NAAR VOORBEELD RECEPTEN VAN DE PUUR POWER METHODE
Puur Power Gold Online Proefles
BEN JE BENIEUWD NAAR VOORBEELD RECEPTEN VAN DE PUUR POWER METHODE

In de afgelopen jaren heb ik altijd gezocht naar gezonde recepten die makkelijk en snel te maken zijn. Ik heb onze favorieten gebundeld en je kunt ze gratis downloaden. Gezond koken is leuk en makkelijker dan je denkt. 

Gezond eten is lekker met deze makkelijke recepten. Download hier gratis de favoriete recepten van mij en mijn gezin. Gezonde snacks, ontbijt, lunch, diner.

Puur Power Gold Online Proefles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.