Ga naar de inhoud

Innerlijke Rust en Balans Hypnose

Als je meer innerlijke rust voelt, heb je meer energie, waardoor je minder de behoefte voelt om te compenseren met ongezond of teveel eten.

De Innerlijke Rust en Balans hypnose helpt je in het bewaken van je balans. Je zult merken dat je een kalmer persoon wordt en steeds moeitelozer je stress loslaat. Je herstelt veel sneller. Je hoofd is rustiger, je lichaam meer ontspannen en je vindt je rust gemakkelijker. Hierdoor ben je beter in balans. En je krijgt meer energie. Daardoor ben je minder prikkelbaar. En ook snaaibuien nemen af. Alles is met elkaar verbonden.

Ik maak gebruik van verschillende technieken, waaronder een krachtige techniek die ik geleerd heb tijdens mijn opleiding Trancendente Meditatie. 

innerlijke rust

Deze innerlijke rust hypnose is geschikt voor

innerlijke rust

Altijd AAN staan heeft meer gevolgen dan je denkt

Hoe meer stress, hoe meer energie verlies, hoe meer behoefte aan eten. 
Als je meer innerlijke rust ervaart, heb je gedurende de dag meer energie, waardoor je minder de behoefte voelt om te compenseren met eten. Stress heeft meer invloed op je eetlust dan je denkt.

Dit is wat er allemaal kan gebeuren als je te weinig herstelmomenten en innerlijke rust op een dag pakt.

 1. Het beïnvloed je eetpatroon. Het kan zijn dat je vergeet te eten overdag en dan later op de dag snaaibuien krijgt. Het kan zijn dat je zelfs weinig eetlust hebt overdag, maar dat je de (lekkere) trek later op de dag in alle hevigheid terug krijgt. En wist je dat het hormoon dat vrijkomt bij lichte stress, cortisol, ervoor zorgt dat je gemakkelijker aankomt rond de buikstreek? Dat hormoon wordt ook wel het buikvet-hormoon genoemd.
 2. Als je altijd AAN staat wordt het steeds moeilijker om jezelf uit te zetten. Dat begint met dat je het gevoel krijgt dat alles urgenter is dan even ontspannen. Je neemt daardoor geen tijd voor innerlijke rust. Je gaat maar door. En dat overweldigt je. Je gaat te vaak over je grenzen en kan jezelf niet meer stoppen. 
 3. Je slaapritme raakt verstoord als je overdag alsmaar AAN staat en daardoor teveel cortisol aanmaakt. Cortisol vermindert de aanmaak van melatonine drastisch. Je komt moeilijker in slaap en/of je bereikt daardoor ‘s nachts maar moeilijk de diepe, ontspannende en herstellende slaapfase. Je staat daardoor moe op en hebt weer een drukke dag. De stress van altijd AAN staan put je verder uit. Waardoor je steeds vermoeider raakt. Je zit vast in een proces dat je steeds maar weer verder uitput. En dit heeft weer een negatieve invloed op je honger- en verzadigingshormonen.

4. En dat beïnvloedt ook weer je hormonen, emoties en gedrag. Je krijgt last van stemmingswisselingen. Je bent soms ineens om niks gepikeerd, ongeduldig, prikkelbaar. En je kunt minder makkelijk in het moment zijn en genieten van de kleine dingen (die eigenlijk juist heel groot zijn). Je geniet minder want je staat meer in standje overleven, dan leven.

5. En dat probeer je misschien weer op te lossen met ‘gezellig’ een borrelplankje en een wijntje, want je hebt het verdiend… Comfort food (vettig, suikerrijk of zout) wordt onweerstaanbaar en je hebt het nodig om te kunnen ontspannen.

Dus, conclusie, ga jezelf aanleren om te ontspannen. Elke dag. Oefenen, oefenen, oefenen. Tot je het moeiteloos kan en doet. Het zal je op alle vlakken zoveel gelukkiger maken. Je weet nu waarvoor je het doet 😉

Dat oefenen wordt een stuk gemakkelijker met de zelfhypnose audio voor Innerlijke Rust.

Test het voor jezelf.

innerlijke rust

Zij testte het op haar nachtrust

Onrustig slapen, overdag gejaagd voelen, niet kunnen ontspannen

Onderstaande 2 grafiekjes kreeg ik van een klant. De eerste grafiek laat zien dat zij vaak wakker wordt (meer dan 10x) in de nacht en daardoor staat ze moe op. Overdag voelt zij zich gejaagd en in de avond moe. De 2e grafiek laat zien dat zij uren achter elkaar door heeft geslapen en ook de diepe slaapfases heeft bereikt, na het beluisteren van deze audio. 

Slaap voordat ze de audio luisterde:

Slaap nadat ze audio luisterde:

Wat kun jij verwachten

Innerlijke Rust is een inside job.

Als je deze zelfhypnose audio gaat luisteren ga je in je dagelijks leven vanzelf opmerken dat jij je minder gejaagd of gestrest voelt. Je voelt een ontspannen gevoel, zelfs als er onrust om je heen is. Je blijft gemakkelijker kalm. Je merkt dat je minder piekert of angstig bent, je bent minder snel overprikkeld, krijgt een betere nachtrust, een hoger energieniveau, beter incasseringsvermogen, bent geduldiger, hebt een vrolijker humeur en een positievere mindset. En je merkt dat je snaaibuien afnemen. Of in het weekend is teveel eten voor de gezelligheid niet meer zo’n ding voor je. 

Een kleine investering met een grote impact.
Let's turn the magic on! Begin met de innerlijke rust hypnose

Als je verlangt naar meer innerlijke rust, balans en ontspanning in je hoofd, lijf en leven, dan zul jij iemand anders moeten worden. Iemand die moeiteloos haar kalmte kan vinden. Deze hypnose transformeert jou. Deze verandering, ga je echt voelen. En als jij verandert, dan verandert jouw hele leven met jou mee.

Innerlijke Rust & Balans

Deze hypnose helpt je bij het behouden van meer rust en balans in je dagelijkse drukke leven
33,- 33 staat voor het ontvangen van hulp en liefde
 • De Innerlijke Rust & Balans Hypnose voor je hoofd, lijf en hart (33 min)
 • Handleiding met alle uitleg en instructies, tips en de beste voorbereiding voor deze hypnose
 • Screensaver voor je telefoon

Zodra je je innerlijke rust en balans zelfhypnose hebt gekocht, ontvang je binnen enkele minuten een e-mail met een link naar de hypnose opname. Je kunt naar je hypnose-audio luisteren op je telefoon, tablet of computer. Zodra je de hypnose hebt gedownload, mag je deze voor altijd bewaren.

Enkele resultaten


"Ik heb me nog nooit zo kalm gevoeld. Ook voel ik me sterker en stabieler."
Bertje
uit Capelle
"Mijn humeur en energie zijn enorm verbeterd zullen we maar zeggen ;-)"
Marjan
uit Rotterdam
"Ik slaap veel beter en sta vrolijk op. Wat een verschil."
Frederique
uit Den Helder
Video afspelen

Luister het begin van deze innerlijke rust zelfhypnose

Heel eenvoudig

Je hoeft alleen maar te luisteren terwijl je rustig zit of ligt (met een koptelefoon of oortjes). Het is niet erg als je gedachten afdwalen. Het is zelfs niet eens erg als je in slaap valt, want je onderbewuste brein pikt de zelfhypnose toch op. 

De handleiding voor de innerlijke rust hypnose

Lees voor je begint de uitleg voor deze innerlijke rust hypnose aandachtig door. Wanneer je de instructies opvolgt zul je het snelste en meest optimale effect hebben. 

review

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zelfhypnose de snelste manier is voor blijvend resultaat

Inmiddels is er veel neurowetenschappelijk onderzoek naar hypnotherapie gedaan dat aantoont dat je brein verandert, met als gevolg dat je gedrag positief verandert in de gewenste richting. In dit geval dus meer innerlijke rust en balans.

 

Waarom werkt zelfhypnose zo goed en zo snel? Omdat je met zelfhypnose direct naar dat deel van je brein gaat waar veranderingen plaats kunnen vinden, het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is geweldig om mee te werken, het houdt van commando’s en het kent geen ja-maar. Het onderbewustzijn kent een ja en een nee. En je onderbewuste geeft altijd een volmondige ja als het in de gaten heeft dat wat we willen veranderen en aanpakken, het beste voor ons is. 

 

Zo kunnen we loskomen van de ja-maren die je vaak krijgt tijdens praat-therapie, zal je in zelfhypnose niet krijgen omdat je niet werkt met het bewuste brein, wat nogal gemakkelijk ja-maar zegt, maar met het onbewuste brein.

 

Meest gestelde vragen over zelfhypnose


Zelfhypnose is een gemakkelijke techniek om toegang te krijgen tot je onderbewuste. Het is een bewezen effectief hulpmiddel bij het definitief veranderen van je gedrag, het maken van keuzes en het behalen van je doelen. Het is heel eenvoudig. Hoe vaker je het toepast, hoe beter het resultaat. 

Ja en nee. Het is net zo ontspannend als een meditatie of yoga nidra sessie, maar bij hypnose ga je daarbij ook veranderingen aanbrengen in je onderbewuste. Bij meditatie is het de bedoeling dat je je gedachten loslaat. Terwijl je bij een hypnose eerst je onderbewuste brein ontvankelijk maakt en daarna laat focussen op nieuwe helpende gedachten, je geeft nieuwe suggesties. Je gaat als je de instructies opvolgt (je krijgt een handleiding) een nieuwe waarheid downloaden en stevig verankeren tot nieuwe overtuigingen. Je schrijft je nieuwe gedachten over je oude gedachten. Het is als het ware hard werken voor je onderbewuste. Maar daar merk jij op bewust niveau weinig van, want je voelt je volledig ontspannen. Mooi he, hoe dat werkt. Al na de 1e sessie ga je merken dat je anders begint te denken, anders te voelen en anders te doenHypnose is bedoeld om je gedrag te veranderen. Je gedrag verandert hiermee positief en voor altijd omdat je in je onderbewuste veranderingen hebt verankerd. Elke dag worden deze nieuwe verbindingen sterker en sterker. Zodat je gedrag zich steeds moeitelozer aanpast. Het lijkt wel magie!

Deze zelfhypnose audio’s zijn uniek en na veel afstemmen, componeren en door ontwikkelen zijn deze audio’s een doorslaand succes geworden. Met deze audio’s heb je goud in handen. Ik krijg dan ook vaak de vraag “Aniek, wat is het geheim van het succes? Hoe komt het dat deze zelfhypnose zo goed werken?“. 

Het geheim?… dat blijft een geheim. Een illusionist verklapt zijn trucs ook niet en een chefkok geeft ook niet alle ingrediënten prijs. Ik kan je wel zeggen dat het succes te danken is aan een combinatie van technieken uit de neurowetenschap, epigenetica en zelfs kwantumfysica. Nergens zul je zelfhypnose audio’s vinden die dezelfde combinatie gebruiken als ik doe. Sommige technieken zullen je zelfs niet opvallen, althans het valt jouw bewustzijn niet op. Zo heb ik speciale muziektonen laten componeren op speciale frequenties die je niet lijkt te kunnen horen, maar je brein pakt deze tonen wel degelijk op en het effect daarvan is meetbaar. De woorden en stemtoon, de opbouw en nog andere details zijn precies afgestemd. Maar hoe ik dat doe? Dat blijft mijn geheimpje ;-). 

Het maakt voor jou eigenlijk helemaal niet uit of je begrijpt en weet wat er precies in die audio’s verborgen ligt. Als het maar werkt toch?

Zelfhypnose wordt gebruikt om mensen in hun kracht te zetten, positieve transformaties te laten ondergaan en verslavingen onder controle te krijgen. Zelfhypnose is te gebruiken voor relatief kleinere problemen zoals stoppen met roken, afvallen, stress reductie, stoppen met piekeren, beter slapen, sporten leuk gaan vinden, gezonder eten, stoppen met over-eten of snaaien, meer energie, enz.

Zelfhypnose is absoluut 100% ongevaarlijk.  Het voelt als een heerlijke ontspanning of een opbeurende peptalk en is een heel bijzondere ervaring. Je blijft volledig bewust en aanwezig, maakt de hele sessie mee en behoudt te allen tijde zelf de volledige controle. Je kunt er ook niet ‘in blijven hangen’. Dat is onmogelijk. Het is dus een misverstand dat zodra je in (zelf)hypnose bent, geen eigen wil meer hebt, niet meer zelf kunt denken en dat je de controle verliezen kan. 

In zelfhypnose kun je spreken, denken, horen, je ogen open doen als jij dat wilt, iets afwijzen als je iets niet wilt, de regie volledig behouden. En na elke sessie weet je nog precies wat er tijdens de sessie is gebeurd.

Kortom, het enige dat er kan gebeuren is dat je je heerlijk voelt. En dat je bewuster en gezonder gaat leven, met alle gevolgen van dien…;-)).

Ze voelen als een echte feel good ervaring. Ze voelen als een motiverende en liefdevolle peptalk en een heerlijke ontspannen en fijne ervaring. Je bent niet ‘weg’, je hoort alles en maakt alles mee. Maar je stoort je er niet aan. Het is als dagdromen of mijmeren. 

Iedereen die in hypnose wil kan in zelfhypnose gaan. En iedereen die regelmatig zelfhypnose toepast zal beamen dat hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het voor je is om in hypnose te gaan (en vaak ook dieper). 

Hoe zorg je er nou voor dat je meer haalt uit de audio(‘s)? Dat je leefstijl moeiteloos gezonder wordt en je daar alle vruchten van gaat plukken. Door herhaling! Elke dag weer. Misschien denk jij nu? Ik heb/ neem geen tijd voor een hypnose sessie. Ik ben vaak te moe en heb geen zin meer. Herkenbaar voor velen. Dit is een blokkade voor veel mensen.

Ik geef je TIPS om de zelfhypnose sessies vaker te doen. Deze tips zorgen ervoor dat je de sessies gaat oppakken en de smaak te pakken krijgt:

 1. Luister tijdens wandelen. Bijvoorbeeld: parkeer je auto 15 minuten wandelen van je werk en luister (heen en terug) terwijl je loopt een kwartiertje naar de affirmaties met je oortjes in. En in de middag maak je een lunchwandeling tijdens je pauze. En in de avond een ommetje na het avondeten. Dit zijn alweer 4 momenten op een dag die je kunt pakken.
 2. Luister de affirmaties tijdens elke autorit. Je houdt je ogen open uiteraard. En je gaat niet in een diepe trance (je kunt de intro overslaan of niet exact meedoen, maar wel rustig luisteren). Je onderbewuste pikt elke keer alle affirmaties op terwijl je aan het rijden bent. Autorijden doe je vast meerdere keren per week. Pak die momenten. Zet de audio aan.
 3. Zet de sessie aan als je gaat journallen. Dit vind ik zelf zo’n fijne en krachtige combi. Je volgt eerst met je ogen dicht de intro om je brein in hypnotische staat te brengen. Als de affirmaties beginnen open je je ogen terwijl de audio doorloopt. Je slaat je journal open en begint te schrijven over je gezonde voornemens en je zelfzorg en je verlangens en wensen over hoe je je wilt voelen en wie je wilt zijn. Terwijl je de affirmaties hoort merk je dat journallen veel makkelijker gaat, want de audio’s inspireren je enorm bij het schrijven.
 4. Doe lekker je oortjes in als je in bad gaat. In bad kom je sowieso tot rust. Helemaal als je kaarsjes aansteekt en een wierrookje. Luister lekker de sessie terwijl je je begeeft in je thuis spa. 
 5. Doe elke avond voor het slapen gaan een sessie in bed. Het geeft niks als je tijdens de sessie in slaap valt. Je onderbewuste brein pikt de suggesties toch op. Die blijft alert en aan het werk voor jou.

 

Met deze tips moet het je lukken om minimaal elke dag een keer te luisteren. Als je echt wilt veranderen, pak dan deze tips op. Mijn intentie is dat je gezonder gaat leven, met plezier en automatisch.

Zorg goed voor jezelf, je krijgt er zoveel voor terug!

Je bewuste brein is het deel dat aan je to do’s denkt of die kritische opmerkingen heeft of zich zorgen maakt. Je bewuste brein leeft in de toekomst of het verleden. Je onderbewuste brein leeft in het NU. Die is alleen met de hypnose bezig.

Overdag is je mind alerter en onrustiger. Bij het opstaan denk je direct aan wat je die dag allemaal moet doen. En je omgeving kan ook voor veel prikkels zorgen.

Dat kan het moeilijker maken om je over te geven aan ontspanning.

Hypnose heeft de meeste impact als je onderbewuste brein ontvankelijk is. In een diepe ontspanning staat de poort (je hersenstam) wagenwijd open en is er geen blokkade meer. Je onderbewuste is als een spons.

Wanneer je lichaam ontspant, je ademhaling vertraagt en je een glimlachje op je gezicht tovert, ontspant je zenuwstelsel zich. Dit is heel belangrijk, want alleen dan kan je hartslag zich vertragen.

Als je hartslag vertraagt, zakken je hersengolven als reactie daarop.

Je hart en hoofd hebben een directe verbinding met elkaar. Je hart stuurt continue informatie naar je hoofd. Veel meer dan andersom.

Als je hersengolven zakken, is je bewuste brein minder actief. Het kritische stemmetje dat twijfelt of je het goed doet en of het wel werkt verdwijnt. Je gaat all in. Er is geen twijfel of weerstand meer.

Hoe vaker je de hypnoses doet, hoe vaker je zult merken dat je bewuste brein stiller wordt en minder vaak oppopt tijdens je hypnose sessie. Oefening baart dus kunst.

TIP: Doe de hypnose in de avond in bed, voordat je gaat slapen. En als je tijdens de hypnose in slaap valt is dat geen probleem, de werking van de hypnose gaat gewoon door. Je onderbewuste brein blijft ontvankelijk voor de hypnose. Misschien zelfs wel meer ontvankelijk, omdat het gekwebbel van je bewuste brein er niet steeds tussendoor praat 😉

Ten slotte, de ene dag is anders dan de andere dag. Soms zit je er helemaal in en soms lukt het voor geen meter. Wees niet gefrustreerd of teleurgesteld. Weet dat je onderbewuste brein onder al dat gekwebbel van je bewuste brein nog steeds veel oppikt en de hypnose hoort. Je hoort meer dan je denkt. De hypnose komt meer binnen dan je denkt :-))

Hypnose heeft de meeste impact als je diep ontspannen bent en je bewuste brein tot rust komt. In die staat van ontspanning staat de poort (je hersenstam) wagenwijd open en is er geen blokkade meer. Ik adviseer daarom juist om de hypnose in de avond in bed te doen, voordat je gaat slapen. Je brein komt dan gemakkelijker in een lage hersengolf omdat het zich al gaat voorbereiden op de nacht. Aan het einde van de dag kun je sowieso makkelijker toegeven aan ontspanning, want je hoeft niets meer te doen, je bent daarnaast in een prikkelarme omgeving (je slaapkamer) en je hebt ook geen kinderen meer om je heen dartelen.

Het geeft dus niks als je tijdens de sessie in slaap valt. Je onderbewuste brein pikt de suggesties toch op. Die blijft alert en aan het werk voor jou.

Chat openen
Hi! Wat kan ik voor je doen?