Ga naar de inhoud
IMG_7302 (002)

Deze ENE tip helpt je om sneller af te vallen dan welk dieet dan ook

Denk aan de laatste keer dat je besloot om af te vallen. Hoe succesvol was je en hoe lang duurde het gewichtsverlies voordat je oude patronen (en dus je oude gewicht) weer terugkwamen? Mijn gok is niet erg lang, en hier is waarom…

Je geloofde niet dat het mogelijk was…

Waarom geloof je dat? Omdat je je volledig hebt geïdentificeerd met dikker zijn en met je leefstijlgewoontes.

Oké, wat bedoel ik met identificeren? Je bent ervan overtuigd geraakt dat het bij jou hoort, dat je nu eenmaal zo bent en dat je er nooit vanaf zult komen. Of dat het in ieder geval heel erg moeilijk voor jou is om er vanaf te komen. Want zo heb je in het verleden al vele pogingen zien mislukken.

Ik heb de genen van mijn moeder, die was ook dikker‘ ‘Door mijn medicatie ben ik aangekomen‘, ‘Ik heb aanleg om aan te komen‘ ‘Ik ben nu eenmaal zo’ ‘Vanaf je 40e is het logisch dat je aankomt en moeilijk afvalt’ ‘Als ik moe thuiskom, kan ik mezelf niet inhouden en begin ik te snaaien’ of een ander excuus.

Jij denkt nu “Excuus??? Het zijn feiten hoor!”. En misschien denk je nu ook “Jij hebt makkelijk praten”.

Dat is niet waar. Ik heb het volste recht om dit te zeggen, want ik heb dit zelf ook jaren zo gedacht toen ik dikker was. Ik heb ook allerlei excuses verzonnen, met als favorieten ‘Ik heb een chronische ziekte en slik veel medicatie’ ‘Ik heb niet genoeg tijd om te sporten‘ ‘Ik heb geen discipline’ ‘Ik kom gemakkelijk aan en val moeilijk af’.

Ja tuurlijk, ik was aangekomen, omdat ik teveel calorieën binnenkreeg en te weinig verbruikte. Ik moest minder eten en meer sporten en dan zou ik wel kunnen afvallen. Maar het lukte me niet (of in ieder geval niet consequent), hoe graag ik het ook wilde, omdat ik ervan overtuigd was dat het voor mij te moeilijk was. Dat het voor mij zelfs onmogelijk leek.

Herken je dit? Je overtuigingen in je hoofd zijn sterker dan je hartsverlangen. Als ze lijnrecht tegenover elkaar staan, heb je een probleem. Zorg eerst dat je hoofd en hart in lijn zijn met elkaar en dan kan alles veranderen.

Dus… ik weet niet welke excuses jij hebt, maar kun je inzien dat je hoofd excuses verzint en ze blijft herhalen en herhalen. Want er zijn ook genoeg voorbeelden van mensen met dezelfde omstandigheden die wel slank zijn. Sta ervoor open dat je door jouw excuses je overtuigingen in stand houdt. En die overtuigingen helpen niet heel erg als je dit echt gelooft, denk je ook niet? Ze zorgen ervoor dat je slachtoffer bent en blijft van jouw kijk op de omstandigheden. Terwijl het niet de omstandigheden zijn, maar hoe jij erover denkt.

Met welke afval tip is het mij dan toch gelukt om af te vallen en slank te blijven?

Door in plaats van aan mijn lichaam te werken (op dieet te gaan), aan mijn geest te werken.

Kijk, zolang ik de excuses voor mezelf bleef herhalen, zou ik toch weer terugvallen in mijn oude gewoontes. Als ik mijn gedachten niet zou veranderen, bleef ik mijn geest programmeren om te geloven dat ik altijd te zwaar zou zijn.

Ik lees veel boeken over de kracht van onze geest en ineens had ik het door:

Verander ik mijn overtuigingen, dan veranderen mijn onbewuste gedachten, daardoor verandert mijn gedrag (mijn beslissingen en acties) en als gevolg daarvan veranderen mijn leefstijlgewoontes en dus mijn gewicht.

Je overtuigingen zijn het fundament van hoe je denkt en doet. En jouw gedachten beïnvloeden je keuzes en gedrag. En die bepalen je leefstijl en dus je gewicht.

Ik kan met 100% stelligheid zeggen, als jij het moeilijk vindt om af te vallen en je gewicht vast te houden (je gezonde leefstijlgewoontes vast te houden), ga dan niet steeds op dieet, maar pak eerst je overtuigingen aan. Begin in je mind en als die in lijn zijn met je wensen, dan is het veel makkelijker om je leefstijl gewoontes te veranderen.

Dit is het probleem met veel dieetpogingen.

Je gaat meteen naar het veranderen van je leefstijlgewoontes en slaat de oorsprong van je gewichtstoename over; je overtuigingen.

Nog interessanter is; Als je echt, diep, gelooft dat je te zwaar bent en altijd te zwaar zult zijn, zeg je letterlijk tegen je lichaam dat het te zwaar moet worden en blijven. Alle cellen in je lichaam luisteren naar deze commando’s van je hersenen, ook je vetcellen. En ook je organen, zoals je maag en darmen.

Klinkt ongelooflijk, nietwaar, dat je organen en lichaamscellen je overtuigingen gehoorzamen. Maar het is al in veel studies aangetoond, dat je gedachten veel invloed hebben op je lichaam.

De HUNT-studie

De HUNT-studie is jaren geleden begonnen met het testen van duizenden Noorse kinderen (van dertien tot negentien jaar) met een gemiddeld gewicht.

Ze werden gewogen, gemeten en hun Body Mass Index (BMI) werd berekend. Vervolgens werden hen vragen gesteld over hun levensstijl en lichaamsbeeld.

Toen de onderzoekers de jongeren opnieuw onderzochten als jongvolwassenen (leeftijd 24-30 jaar oud), ontdekten ze dat de deelnemers die het gevoel hadden dat ze dik waren toen ze tiener waren meer gewicht aankwamen dan degenen die dachten dat ze er als tieners prima uitzagen.

“Zelfs jezelf als dik beschouwen terwijl ze dat niet zijn, kan er in feite toe leiden dat kinderen met een normaal gewicht, op volwassen leeftijd overgewicht krijgen“, zegt Koenraad Cuypers, een van de onderzoekers van het project.

The Biology of Belief – Bruce Lipton

Waarom zou denken dat je dik bent, je eigenlijk dik maken?

Dr. Bruce H. Lipton, PhD is een internationaal erkende leider in het samenbrengen van wetenschap en de mind. Hij is vooral bekend vanwege het promoten van de ontdekking dat genen en DNA kunnen worden gemanipuleerd door iemands overtuigingen. Dr. Lipton is stamcelbioloog, bestsellerauteur van het boek ‘The Biology of Belief’ en ontvanger van de Goi Peace Award in 2009. Hij bestudeert al meer dan 30 jaar hoe de mind interactie heeft met je lichaamscellen en heeft iets heel opmerkelijks ontdekt: je lichaamscellen (en zelfs je genen) kunnen worden veranderd door te veranderen wat je denkt en gelooft over jezelf.

Verander je overtuigingen, verander je lichaam

Wanneer je begint te werken aan de overtuigingen in je geest, begin je de manier waarop je lichaam op voedsel reageert te veranderen. Je kunt ook beginnen met het veranderen van de manier waarop je denkt over lichaamsbeweging, over dunne mensen en over je gezondheid in het algemeen, over je zelfbeeld. Als je echt begint te geloven dat jij ook gemakkelijk kunt afvallen en het eraf kunt houden, zul je veel meer succes hebben dan welk nieuw rage dieet dan ook. Je kunt met je mind je vetverbranding en stofwisseling zelfs beïnvloeden. In de Instagram Cursus voor Afvallen leg ik hier alles over uit en gaan we hiermee aan de slag.

Eén van de meest effectieve methodes om je overtuigingen te veranderen, is zelfhypnose met visualisatie te gebruiken om jezelf op een andere manier waar te nemen. Zelfhypnose heeft volgens neurowetenschappers en Dr. Bruce Lipton veel voordelen om je te helpen je overtuigingen over jezelf te veranderen, daarom heb ik verschillende zelfhypnose audio’s ontwikkeld die je helpen hierbij.

In de audio’s maak ik gebruik van verschillende technieken, onder andere:

  • Het visualiseren dat je dun bent, dat je afvalt, dat je vet verbrand, dat je gezond eet, dat je van sporten houdt, etc
  • Het bevestigen dat je een gezonde leefstijl gemakkelijk volhoudt
  • Het vergroten van je vertrouwen in jezelf en je lichaam

 

Je bent biologisch niet anders dan iemand die van nature slank is. 

Of je nu wilt afvallen (of uit je burn-out wilt komen, of welke reden dan ook) en je wilt je leefstijlgewoontes optimaliseren en zo houden, start met het veranderen van je mind. Dan pak je het bij de wortel aan.

Je bent biologisch niet anders dan iemand die van nature slank is. Je bent echter wel anders in de manier waarop je denkt door de overtuigingen die je hebt over wat mogelijk is voor jou. Als je je overtuigingen kunt veranderen en daarmee je gedachten over afvallen kunt veranderen, dan zal het veel gemakkelijker voor je worden om je perfecte gewicht te bereiken. Ik hoop dat ik je dit inzicht heb kunnen geven.

Geef deze afval tip door

Als dit blog voor jou waardevol was en je denkt dat het ook waardevol kan zijn voor een vriendin, stuur het gerust door. Girls help eachother <3

Ik vind het geweldig om mijn kennis en de technieken die ikzelf gebruik door te geven. Daarom heb ik hele fijne zelfhypnose audio’s en eenvoudige cursussen gemaakt waarin ik je stap voor stap alles uitleg. Pas het toe en verbaas jezelf ;-). Het zijn unieke en krachtige audio’s en cursussen. Nergens vind je deze tools en informatie zo duidelijk en eenvoudig uitgelegd en meteen toepasbaar gemaakt. Lees alles op mijn website en laat je inspireren.

Laat je wekelijks inspireren op mijn socials

Vind je het leuk dat ik je wekelijks inspireer, volg mij dan op Instagram of Facebook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi! Wat kan ik voor je doen?