
Aniek
Emotie eten, hoe is dat erin geslopen?
Wat veruit de meeste mensen doen is eten uit gewoonte en emotie eten. Jij zeer waarschijnlijk ook. De een meer dan de ander, maar we doen het allemaal en elke week.
Emotie eten is kort gezegd: eten om je fijn(er) te voelen.
Dat kan zijn om een rotgevoel (ongemak) te verdoven: bijv stress, verdriet, verveling. Maar emotie eten is ook wanneer we een fijn gevoel willen opwekken. Bijv: gezelligheid, ontspanning.
Hoe sluipt emotie eten er bij je in?
Het patroon wordt al helemaal aan het begin van je leven aangelegd. Als baby kreeg je borstvoeding of een flesje warme melk als je huilde. Een suikerrijke, warme, romige beloning waardoor je rustig werd en je weer veilig voelde. Toen je iets groter werd kreeg je een snoepje als je verdrietig was of pijn had. En taart of iets lekkers als er feest was of visite. Ongemak werd met iets lekkers verdoofd. En gezelligheid werd gekoppeld aan (samen) eten. En zo werd eten als oplossing tegen het gevoel van ongemak en als oplossing voor het gevoel van veiligheid en gezelligheid, door je brein opgeslagen in je onderbewuste database.
Diep in je brein ligt verankert dat eten je een fijn gevoel geeft. Doordat je brein altijd op zoek is naar je goed en veilig voelen (overlevingsinstinct) ben je geneigd teveel te eten als je naar je brein luistert.
Maar je kunt je brein leren niet primitief te reageren op voedsel. Een andere omgang met voedsel. Het is niet moeilijk, maar kost wel moeite. Het heeft tijd en oefening nodig. Daar kan ik je in begeleiden. En het effect is mega fijn! Je merkt dat je geen last meer hebt van emotie eten en van overeten. En je bent veranderd voor de rest van je leven.
De oplossing tegen emotie eten:
De aantrekkingskracht van voedsel verkleinen
Stel dat je ergens kunt aanschuiven, maar al het lekkers dat op tafel staat trekt niet meer aan je? Je hoofd zeurt er niet om. Je hoeft niets te onderdrukken of afleiden. Je wijst het gewoon af, omdat je er geen zin in hebt. Dáár heb je veel meer aan, dan jezelf op wilskracht moeten bedwingen omdat je wilt afvallen. Hoe je daar komt? Ik ben op onderzoek gegaan. Sinds 2014 ben ik leefstijlcoach gespecialiseerd in gedragsverandering en ik heb De Formule ontdekt hoe je de aantrekkingskracht van eten kunt verkleinen. Dit is wat je nodig hebt om slank te worden, zijn en blijven. Dan hoef je nooit meer op dieet en geen enkel leefstijlprotocol te volgen. Het kan echt! Afvallen zonder honger en stress. Veel fijner ook!
Je wordt dikker van emotie eten
Emotie eten is je brein die jou overhaalt om te eten. Ik noem het hoofdhonger. Je wordt dikker als je meer eet dan je verbrandt, dan je fysiek nodig hebt dus. Overeten is niks anders dan (door)eten als je lichaam nergens (meer) om vraagt. Dus hoofdhonger maakt je dikker. Hoofdhonger is het probleem dat je moet leren oplossen.
En DIT is precies wat er ontbreekt bij de meeste mensen waardoor ze niet afvallen en dan geven ze op.
Het moment dat ze voelen dat ze geen honger hebben, maar ze moeten zichzelf bedwingen om niets te eten te pakken, dát is het moment waarop de meeste mensen afhaken. Of ze denken dat ze hun honger en verzadiging echt goed volgen, maar ze vallen niks af of komen zelfs aan.
En dan zeggen ze; “Laat maar. Het lukt niet.” “Dit werkt niet voor mij…”
Ik heb De Formule ontwikkeld om helemaal vrij te zijn van de drang om over te eten
Mijn programma’s leren je hoe je je fysieke behoefte de leiding geeft + je mentale/ emotionele hoofdhonger kunt verkleinen en tot het zelfs helemaal verdwijnt. En je valt gegarandeerd af als je het gaat toepassen.
Ik leer je dus 2 dingen:
- LEVEL 1
Je leert hoe je eenvoudig je honger en verzadiging kunt volgen. Elke dag, overal en in elke situatie.
- LEVEL 2
En het belangrijkste:
Je leert het stemmetje in je hoofd opruimen dat om (door)eten zeurt als je fysiek eigenlijk helemaal geen honger (meer) hebt.
JUIST DIT ONTBREEKT BIJ AL JE VORIGE POGINGEN