Meteen naar de inhoud
Goed voor jezelf zorgen maakt je veerkrachtig

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk om ook anderen beter te kunnen helpen

Goed voor jezelf zorgen, aardig, liefdevol en attent met jezelf omgaan zou je standaard levensmotto, je Way of Life, mogen zijn.

Toch zijn er veel vrouwen (ik was er ook 1) die zichzelf de tijd, moeite en investering niet gunnen (ja het is echt een kwestie van het jezelf gunnen) om goed voor zichzelf te zorgen.

Totdat ze een jaar of 40 zijn en helemaal vastlopen in hun leven, gaan scheiden of ze maken een andere crisis door. Dan gaan ze op zoek naar wijsheid, healing en zelfliefde. (Been there, done that…).

En nu kloppen ze bij mij aan, omdat ze (opnieuw) moeten leren hoe ze goed voor zichzelf kunnen zorgen. Maar vooral ook hoe ze zichzelf kunnen blijven motiveren om het jojo gedrag te voorkomen. Dat is echt mijn specialiteit!

Ik zie de mooiste transformaties ontstaan. Het lichaam verandert natuurlijk, maar vooral de binnenwereld maakt een grote verandering door.

Goed voor jezelf zorgen is een soort spaarrekening

Ook als je goed voor jezelf zorgt komt het leven soms met narigheid, maar ik heb ontdekt dat selfcare en een gezonde Way of Life als een soort spaarrekening werkt.

Als je veel op je spaarrekening hebt staan kun je een crisis makkelijker doorkomen, dan wanneer je al rood stond. Wanneer je dan iets overkomt – je gaat scheiden of je wordt ontslagen – ben je veerkrachtiger als je een vitaal leven leidt. Je kunt beter tegen een stootje en je incasseringsvermogen is groter.

Ik coach veel moeders en ook zij zeggen allemaal dat ze gemakkelijker ballen hoog kunnen houden nu ze goed voor zichzelf zorgen. Als er toch 1 uit de lucht valt, zijn ze niet meteen uit het veld geslagen. Ze zijn ook geduldiger naar de kinderen toe. Het naar bed brengen is gezelliger. De band met hun man wordt dieper. Ik hoor het allemaal en heb het zelf ook ervaren.

Je slecht voelen maakt egoïstischer

Goed voor jezelf zorgen is dus absoluut niet egoïstisch, het is eerder zo dat je egoïstischer wordt als jij je slecht voelt, want dan kun je er nauwelijks voor de ander zijn. Je gaat dan op een krampachtige manier je grenzen proberen te stellen, door af en toe een uitbrander te geven. Wanneer jij je goed voelt heb je veel te geven, wat je dan ook kunt doen.  Want En geven, dat voelt heerlijk! 

Goed voor jezelf zorgen heeft op alles een positieve impact; op je gezondheid, je gevoel, je gedachten, je humeur, je relaties, je keuzes, de zorg en aandacht die je kunt geven aan anderen, etc, etc. Het heeft alleen maar voordelen. Maar dan moet je wel eerst weten hoe je dit moet doen. Niet wat je kunt doen (want je weet al wat gezond is), maar HOE je dat het beste kunt aanpakken, zodat je het een leven lang kunt volhouden. Dat is goud waard. 

Vond je dit artikel interessant? Deel het met andere power vrouwen!
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Pinterest
Email
Ontvang de GRATIS gids met 4 stappen naar een gezonde leefstijl
Boekje 4 stappen
Ontvang de GRATIS gids met 4 stappen naar een gezonde leefstijl

Vaak als je een drukke dag hebt schieten je gezonde keuzes erbij in. Je hebt haast, stopt even snel iets in je mond en holt weer door. En je hebt weinig puf om te koken of te sporten. Een gezonde lifestyle lijkt onmogelijk als je een druk leven hebt. 

Je kunt nu ook mijn minigids als E-boek downloaden. Daarin staan de 4 stappen die nodig zijn om een gezonde lifestyle te ontwikkelen en vol te houden voor altijd.  

Boekje 4 stappen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *