Meteen naar de inhoud
Stress loslaten

Stress loslaten

Aan het einde van de dag zit je hoofd vol en ben je vaak moe. Je hebt een drukke dag achter de rug en je hebt bewust en onbewust stress ervaren en dat vreet energie. We piekeren allemaal. Over kleine en grote onderwerpen. Ons hoofd staat de hele dag aan. 

Eerlijk gezegd geloof ik niet dat vrouwen overspannen raken omdat hun leven te druk is of omdat ze te veel stress hebben. Ik geloof dat je overspannen raakt als je hoofd de hele dag overuren draait en je de stress en spanning niet dagelijks weer afvoert.

Stress loslaten is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl

Ook ik heb een druk leven met een eigen bedrijf, een gezin en alle dagelijkse verplichtingen die erbij horen. Ik vind het ook soms erg moeilijk om dagelijks ontspanning te vinden. 

Omdat ik een chronische ziekte heb, waardoor mijn bloeddruk en cholesterol waardes stijgen als ik niet oplet, is stressreductie een belangrijk onderdeel van mijn gezonde leefstijl. Het is daarnaast een belangrijk onderdeel voor iedereen die gezond wilt leven.

Balans is waar het om draait.

Stress blijf je helaas altijd in je leven tegenkomen. Een gejaagde dag is geen uitzondering meer. Vaak ploffen we ‘s avonds uitgeblust in ons bed.

Overdag is het belangrijk dat je momenten van herstel pakt, zodat je batterij ook tussentijds oplaad. In al mijn coachprogramma’s geef ik daarover uitleg, tips en oefeningen hoe je dit praktisch en simpel kunt doen.

Maar er is 1 makkelijke en super praktische oefening die jou geen tijd en moeite kost, maar wel ontzettend effectief is. Die oefening geef ik graag aan jou door, omdat ik zelf elke dag ervaar hoe fijn dit is. Ik doe deze oefening iedere avond voor ik naar bed ga.

Een warme douche om stress los te laten

Het is bewezen dat een warme douche (of bad) voor het slapen gaan je nachtrust enorm bevordert. Dit helpt je lichaam om af te koelen. Na eerst te zijn opgewarmd door het warme water is de dalende temperatuur van je lichaam na het douchen vervolgens een natuurlijk signaal om in slaap te vallen. 

Voor ik naar bed ga neem ik dus altijd een douche en dat moment pak ik om een ontspanningsoefening te doen. Ik koppel dus een ontspanningsoefening aan mijn douchemoment. Douchen moet ik toch, dus het kost me geen extra tijd of moeite.

Oefening voor het slapen

Elke keer als ik douche adem ik eerst een paar keer diep in en uit. Dan beeld ik me in dat ik de stress, gejaagdheid, piekergedachten, verdriet of angsten die ik overdag voelde van me afspoel. Het water neemt alles mee het doucheputje in. Ik concentreer me op het water dat ik over mijn huid voel stromen. Ik visualiseer de kracht dat water heeft om negatieve gedachten weg te spoelen. Kijkend naar het doucheputje zie ik hoe het water erin verdwijnt, en voel me lichter worden. Terwijl ik dit doe, krul ik mijn mondhoeken licht tot een tevreden ontspannen glimlach van dankbaarheid.

Anas bodymist

Bergkristal

Tijdens dit ritueel gebruik ik een heerlijke douchegel van Anas, waarin Bergkristal verwerkt zit. Bergkristal staat bekend om haar harmonieuze werking. Ze brengt balans en positiviteit in je energieveld. Het kan zelfs de schadelijke effecten van straling verminderen en de elektrische lading in je lichaam harmoniseren.  Ik geniet van het warme water en de heerlijke kalmerende douchegel en van de bijzondere geur, terwijl de stress van mijn lichaam en geest wordt gespoeld. 

Na het afdrogen spray ik de bodymist van Anas over me heen en smeer ik me in met de bodylotion. Ik visualiseer dat de werking van de Bergkristal mijn hele lichaam harmoniseert. Echt, dit ritueel is goddelijk! Ik kan het iedereen aanraden. Helemaal met de Bergkristal producten van Anas. 

Voor de sceptici; ik heb geen aandelen in deze huidverzorgingslijn. Ik ben zelf gewoon een groot fan en dagelijks gebruiker. En gun het jou ook en daarom vertel ik je welk merk ik zo graag gebruik. That’s it!

Vond je dit artikel interessant? Deel het met andere power vrouwen!
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Pinterest
Email
Benieuwd naar het coachingsprogramma? Volg gratis de mini cursus als introductie!
Proefles
Benieuwd hoe mijn coachingsprogramma eruit ziet? Volg gratis de mini cursus als introductie!

In deze mini cursus leer je welk orgaan jouw humeur, geduld, emoties, energie en gezondheid voor 99% bepaalt. Ontdek hoe je zelf invloed kunt hebben op je geluksgevoel, energie en positiviteit. En hoe je voeding kunt inzetten voor zelfzorg en zelfliefde, om zo het beste uit jezelf, je lijf en je leven te halen.

Je ontvangt de 7 sleutels om in actie te komen en je doelen te halen en behouden.

Proefles