Meteen naar de inhoud
36686774_1747322878637724_341270589442359296_o

Kracht van gedachten

Een mindblowing experiment. Ook leuk om samen met je kinderen te doen. Het experiment dat de kracht van je gedachten laat zien. 

Wist je dat je gedachten aan het fundament staan van leefstijlverandering en gedragsverandering?

Je gedachten bepalen je motivatie, wilskracht, energie- en geluksniveau, dit is de kracht van gedachten.

De kracht van gedachten, maar vooral de daaraan gekoppelde emotie is een is een bijzonder krachtige energie.

Met dit element werk ik ook als ik vrouwen 1 op 1 coach, omdat je gedachten het fundament zijn van je realiteit. 

Je kunt nog zo gezond eten, maar als je vaak negatieve gedachten hebt blijf je moe en blijf je in standje ‘overleven’ ipv ‘leven’. En je houdt een gezonde leefstijl niet lang vol en valt weer terug in je oude eetstijl.

Kracht van gedachten kun je trainen

Over de kracht van gedachten en de training daarvan, heb ik heel erg veel boeken gelezen. Daarnaast ben ik beetje bij beetje mijn gedachten gaan observeren, sturen en trainen.

En die ‘shift’ heeft zoveel voor mij veranderd.

Alles is energie en jij bent niet alleen de ‘baas’ over je lijf, maar ook over je gedachten en je leven.

Wetenschap achter de kracht van gedachten

Wetenschap vertelt ons dat alles energie is, onze gedachten, emoties, en ook wij mensen. De frequentie die je uitzendt door je gedachten en emoties, of ze nu bewust of onderbewust uitgezonden worden, creëren de werkelijkheid. Dit kun je ook wel de kracht van gedachten noemen.

Veel mensen focussen zich op wat ze niet willen en hetgeen ze creëren is dus ook wat ze juist niet willen. Waarom? Omdat daar de focus op ligt.

De kracht van gedachten, maar vooral de daaraan gekoppelde emotie is een is een bijzonder krachtige energie.

Experiment kracht van gedachten

Om deze energie fysiek te testen bestaat er een bijzonder leerzaam experiment, ontdekt door Dr. Masaru Emoto, een Japanse wetenschapper, bekend van het boek “de verborgen boodschap van water”. Hij meent te hebben aangetoond dat water op gedachten, gevoelens en woorden kan reageren. En ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Dus dit onderzoek toont aan wat het effect van woorden en gedachten zijn op ons lichaam.

Door gebruik te maken van hoge resolutie fotografie onthulde Dr. Emoto hoe de kristallen die in bevroren water gevormd werden veranderen, wanneer men bepaalde gedachten op hen concentreert. Hij ontdekte dat water, dat aan liefdevolle woorden was blootgesteld schitterende ingewikkelde patronen laat zien. Water dat beïnvloed was door negatieve woorden ontwikkelde juist incomplete en asymmetrische vormen. Energie is dus trilling, en trilling is leven, deze kun je beïnvloeden met de kracht van jouw gedachten.

Dit onderzoek laat daarmee ook zien dat de kracht van gedachten en woorden meer invloed op ons lichaam hebben dan we ons eigenlijk beseffen, omdat wij voor 70% uit water bestaan.

Rijstonderzoek naar invloed van gedachten

Dr. Emoto deed zijn onderzoek naar de kracht van gedachten ook met rijst, genaamd het rijstexperiment. Dit experiment laat goed zien hoe effectief onze gedachten zijn en hoe energie werkt. Door dit experiment zelf toe te passen, besef je hoe de kracht van gedachten en emoties werken. Dit experiment, welke niet wetenschappelijk bewezen is, is al diverse keren toegepast en iedere keer met succes. Dus, Femmetje en ik hebben het thuis ook eens gedaan.

Het rijstexperiment om de kracht van gedachten aan te tonen, gaat als volgt. Verdeel gekookte rijst over twee identieke lege, schone, glazen potjes die voorzien zijn van een deksel. De rijst moet wel eerst goed afgekoeld zijn en de potjes uitgekookt met soda.

Plak op één van de potjes een papiertje met daarop liefdevolle woorden, bijvoorbeeld “dank je wel, mooie rijst, ik hou van jou”. Op het andere potje plak je een tekst met alleen maar negatieve en kwetsende woorden, bijvoorbeeld “idioot, stomme rijst, ik haat je”.

De twee potjes zet je op een gelijkwaardige plek neer, met liefst 1 meter tussenruimte (wij deden 10cm), en je spreekt een paar keer per dag (wij deden maar 1x per dag), bijvoorbeeld als je ‘s ochtends wakker wordt en ’s avonds voor het naar bed gaan, liefdevol tegen het potje met de positieve liefdevolle tekst. Spreek je dankbaarheid en liefde uit naar de rijst.</P

Het andere potje spreek je dagelijks een aantal keren kwetsend toe, met de woorden “idioot, stomme rijst, ik haat jou”.

Belangrijk is om de volledige onderliggende emotie, behorend bij het woord, te laten stromen. Dus werkelijk boze energie of liefdevolle energie naar de potjes sturen en niet doen alsof, terwijl je eigenlijk denkt “deze flauwekul gaat nooit lukken”. Doe dit minstens drie weken lang (wij deden dit maar 6 dagen). De resultaten zijn verbluffend!

Het resultaat

Na drie weken is de rijst in het liefdevolle potje gewoon wit van kleur gebleven en ruikt lekker. De rijst in het negatieve potje daarentegen zal verkleuren naar bruin/zwarte rijst en ruikt vies en bedorven. Bij ons was er al zo’n duidelijk resultaat te zien na 6 dagen (zie foto’s). We waren werkelijk stomverbaasd.

Er zijn mensen die dit experiment met betrekking tot de kracht van gedachten nog verder uitgebreid hebben met een derde potje. Dit potje hebben ze volledig genegeerd, geen aandacht gegeven, en absoluut geen woord tegen gezegd. Dit derde potje bleek rijst te bevatten die nog een sterkere vieze geur gaf dan het negatieve potje rijst en was ook nog sterker verkleurd.

Het doel van dit experiment is om aan te tonen dat positieve en negatieve gedachten  energie) aantoonbare gevolgen heeft. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als we negatieve gedachten hebben in ons eigen systeem? Met de wereld?

Kracht van gedachten
Kracht van gedachten

De kracht van gedachten is super krachtig!

Hebben onze gedachten een dergelijke krachtige uitwerking? Het antwoord daarop is “ja”. Elke gedachte die we hebben is een tastbare energie met het vermogen dingen te veranderen. Een gedachte is dus niet zomaar een ding, een gedachte is een ding dat andere dingen kan veranderen.

Wees je daarom bewuster van de kracht van je gedachten en de gedachten die je dagelijks hebt. Ook de woorden die je spreekt hebben hier invloed op. Zij vormen je emoties en daarmee jouw energie. Je trekt meer negativiteit aan als je negatief denkt. Je trekt ook meer positiviteit aan als je veel positieve gedachten hebt. Alles wat je aandacht geeft groeit. 

Welke aandacht je het geeft is een keuze en bepaalt het resultaat…

Dus klaag minder, geniet van de kleine dingen, sta stil bij wat er allemaal goed gaat in je dag of je leven in plaats van wat er verkeerd gaat. Lach meer. Ontspan. Wees dankbaar. Geef, deel en wees liefdevol naar anderen. Dan maak je je eigen leven en dat van anderen positiever en mooier!

Ben je op zoek naar support?

Ik wil je bedanken voor het lezen van deze blog. Vond je het waardevol? Deel het met de vrouwen die voor jou belangrijk zijn. Je vriendinnen, familie of je collega’s. Laten we samen zoveel mogelijk vrouwen inspireren om beter voor zichzelf te zorgen.

Het is niet gek dat je soms even niet weet waar je het zoeken moet. Er zijn zoveel keuzes en mogelijkheden. Belangrijk is dat het voor jou werkt. Ik help je graag verder, ook al weet je hoe het moet, je hebt iemand nodig die je in beweging zet en houdt.

Je mag je kosteloos inschrijven op de GRATIS MINI CURSUS. 

Vond je dit artikel interessant? Deel het met andere power vrouwen!
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Pinterest
Email
VOLG GRATIS E-LEARNING

Ben je benieuwd hoe voeding invloed heeft op je lichaam, je energie, snaaigedrag en hoe je je emotioneel voelt? Volg een gratis mini cursus in de online Academie van Puur Power®.

Proefles

2 reacties op “Kracht van gedachten”

  1. Dit ga ik zeker thuis doen. Mijn jongste zoon is zo negatief. Misschien dat m dit helpt om positief over zichzelf te gaan denken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *