Mijn Verhaal

Een paar jaar geleden zat ik totaal niet lekker in mijn vel. Alles was me teveel. Een sprintje de trap op? Mee op schoolreisje? Een stevige boswandeling? Van de gedachte alleen al werd ik moe. En heel gezellig was ik ook niet. Ik had een kort lontje, snauwde tegen mijn gezin en liep constant te zuchten. Maar dat lag natuurlijk niet aan mij. Ik werd geleefd en dacht dat ik daar zelf niks aan kon veranderen. En mijn chronische ziekte hielp ook niet mee. Die zorgde er al negen jaar voor dat ik bezig was met overleven in plaats van leven. Dat ik futloos en te zwaar was. En mijn drukke baan was me eigenlijk ook teveel. Ik stond altijd aan. To-do-lijstjes afvinken, het huishouden draaiende houden en tussen de bedrijven door de vrolijke Aniek uithangen bij vrienden, collega’s en familie. Ik wilde alle ballen hooghouden, maar op een gegeven moment ging het gewoon niet meer. Ik was op en kampte met serieuze burn-outklachten.

Puur Power - Iep Bergsma Fotografie - Girlboss - creatieve vrouwelijke ondernemers -26

Stap voor stap

Het roer moest radicaal om. Dat wist ik dondersgoed. Ik moest beter voor mezelf gaan zorgen. Gezonder eten, meer bewegen, minder stress. Maar waar begin ik? En nog belangrijker: hoe houd ik het vol? Niet voor even, maar voor altijd. Stap-voor-stap werd mijn toverspreuk. Mijn leefstijl kon ik namelijk niet van de één op andere dag veranderen. Ik begon bij stap 1: voeding. De ongezonde tussendoortjes en vulling maakten plaats voor pure en simpele gezonde gerechten. Met de nadruk op simpel, want tijd en zin om uren in de keuken te staan heb ik niet.

Doorpakken

Echt waar, binnen no time had ik mijn energie terug. Kwestie van een paar weken. Ik voelde me fitter dan ooit, ging weer mee naar de speeltuin, mijn huid straalde en ik was zelfs flink wat kilo's kwijtgeraakt zonder honger te lijden. Ik leefde weer! Nu moet ik doorpakken, dacht ik. En ik dook dieper en dieper in de materie. Heb de theorie als een spons geabsorbeerd. En in kleine stapjes pakte ik zo alle knelpunten aan. Ik begon met hardlopen – geen marathon, gewoon een rondje park – bouwde meer rustmomenten in, liet de alcohol wat vaker staan en werkte aan een goede nachtrust. Ik bleef mijn nieuwe rituelen optimaliseren en verdiepte me in lichaam en geest. Met resultaat. Na een tijdje was mijn bloeddruk en cholesterol op pijl en kon ik zelfs mijn medicatie afbouwen.

Ik was weer mezelf, de oude Aniek.

Levenswerk

Vriendinnen, buurvrouwen en moeders op het schoolplein: allemaal wilden ze weten waar ik de energie vandaan haalde. Hoe het kwam dat ik er zo goed uitzag en tien kilo was afgevallen. Ineens was ik een ervaringsdeskundige. Ik deelde al mijn kennis en ervaring. En verrek: het sloeg aan. Vrouwen gingen massaal met mijn praktische tips en tricks aan de slag. Ik werd overspoeld met dankbare berichtjes. Hoe makkelijk het maaltijd preppen op mijn manier eigenlijk wel niet was en hoe ze genoten van hun nieuwe ochtendroutine. Dat maakte me niet alleen trots, het zorgde ook voor enorme voldoening. Zoiets had ik nog nooit gevoeld. Ik besloot er mijn levenswerk van te maken.

Ik kan andere vrouwen helpen. En daarom doe ik het ook met heel erg veel liefde. 

Puur Power - Iep Bergsma Fotografie - Girlboss - creatieve vrouwelijke ondernemers -8

Gezond en gelukkig

In 2014 zei ik mijn baan op en startte ik PUUR POWER. De afgelopen jaren heb ik met mijn 12-stappen-programma al meer dan 1.100 vrouwen geholpen bij het ontwikkelen van een gezonde en gelukkige leefstijl. Vrouwen die hun leven willen veranderen, maar niet weten hoe. Die te druk zijn met zorgen voor anderen en zichzelf compleet vergeten. Ik laat vrouwen zien dat een gezond leven makkelijk en leuk kan zijn. En ik ben dankbaar voor alle geweldige successen die we samen behaald hebben. Klik maar eens op "Zij zijn fan" bovenin het menu hier op de website.

Ik wist dat als ik het kan, andere vrouwen het ook kunnen. Dát heb ik inmiddels wel bewezen met het Puur Power Vrouw programma!

aniek4
aniek1
aniek6

Mijn gezin is het allerbelangrijkste voor mij. Niels is de liefde van mijn leven. Femmetje onze prachtige dochter. Samen zijn we een drie-eenheid.

We genieten samen echt ontzettend van het leven. Sinds ik me weer energiek en gelukkig voel, heeft dat zijn weerslag op mijn gezin.

En we zijn gek op dieren, dus we passen graag op hondjes. Regelmatig hebben we dan ook snoezige logeetjes. Voor lange wandelingen en knuffels.