Mijn verhaal

Een paar jaar geleden zat ik totaal niet lekker meer in mijn vel. Alles was me teveel. Mee op schoolreisje? Een stevige boswandeling? Van de gedachte alleen al werd ik moe. En heel gezellig was ik ook niet. Ik had een kort lontje, snauwde tegen mijn gezin en liep constant te zuchten. Maar dat lag natuurlijk niet aan mij. Ik werd geleefd en dacht dat ik daar zelf niks aan kon veranderen. En mijn chronische ziekte hielp ook niet mee. Die zorgde er al negen jaar voor dat ik bezig was met overleven in plaats van leven. Dat ik futloos en te zwaar was. En mijn drukke baan was me eigenlijk ook teveel. Ik stond altijd aan. To-do-lijstjes afvinken, het huishouden draaiende houden en tussen de bedrijven door de vrolijke Aniek uithangen bij vrienden, collega’s en familie. Ik wilde alle ballen hooghouden, maar op een gegeven moment ging het gewoon niet meer. Ik was op en kampte met serieuze burn-outklachten.

Ziekenhuis pasje
IMG_2409

Ik moest (!) beter voor mezelf zorgen

Het roer moest om. Dat wist ik dondersgoed. Ik moest beter voor mezelf gaan zorgen. Gezonder eten, meer bewegen, minder stress en meer gelukkiger gevoel. Maar waar begin ik? En nog belangrijker: hoe houd ik het vol? Niet voor even, maar voor altijd.

Ik heb een makkelijke en eenvoudige manier gevonden, want ik was ten slotte moe en druk. Ik had geen tijd en zin om uren in de keuken te staan of naar de sportschool te gaan. En van mediteren word ik juist onrustig.

Het is me gelukt. Ik heb de code gekraakt. Ik vind het nu zelfs eenvoudig om mijn energie in balans te houden en houd het makkelijk vol. 

Inspiratoren

Ik ga veel naar symposia, lezingen en volg lessen bij mensen die me inspireren. Hier zie je een selectie van artsen, wetenschappers en deskundigen die ik in de afgelopen jaren gesproken heb. Van links naar rechts:

 

Kris Verburgh; arts en onderzoeker die vooral spreekt over kosmologie, de evolutietheorie, neurowetenschap en veroudering.

Wijlen Dr. Hans Moolenburgh; complementair arts die zijn gelijke niet kent. Ik vond hem zo'n fantastische man om naar te luisteren.

Dr. Brian Clement; oprichter van het non-profit Hippocrates Health Institute (Onderzoeksinstituut en behandelkliniek) in Florida. Behandelen patiënten met plantaardige voeding.

Dr. William Cortvriendt; bekend van het boek en tv serie 'Hoe wordt ik 100'

Ir. Ralph Moorman, Levensmiddelentechnoloog en Voedingsdeskundige op het gebied van de hormonen.

Een wonder!

Binnen no time had ik mijn energie terug. Ik voel me fitter en gelukkiger dan ooit, ging weer mee naar de speeltuin en ik was zelfs 10 kg afgevallen. Mijn internist noemt mijn uitslagen nu zelfs 'een wonder!' En heb mijn medicatie af kunnen bouwen.

Coach en inspirator voor vrouwen

Sinds 2013 inspireer ik andere vrouwen hoe zij ook beter voor zichzelf kunnen zorgen, als coach en spreker op het podium. Ik leer nog dagelijks bij, blijf nog altijd mijn rituelen optimaliseren en me verder verdiepen in lichaam en geest. Ik zie mezelf zowel als de  leraar en als de leerling.

Mijn PUUR POWER VROUW programma is een geweldig succes geworden!

Inmiddels heb ik al meer dan 1100 vrouwen geleerd hoe zij ook goed voor zichzelf kunnen zorgen. Ik geloof dat als je een vrouw haar power weer teruggeeft, ze de wereld om haar heen positief zal veranderen.

xfgsdg

Spreker op festivals, events en bij bedrijven

Ik word regelmatig als spreker uitgenodigd om het publiek (mannen en vrouwen) te vertellen over goed voor jezelf zorgen als je een druk leven hebt. Lees HIER meer.

 

44

Connecten, samen de wereld mooier maken

Ik word ontzettend blij om collega's tegen te komen op festivals en events waar ik ben uitgenodigd als spreker. Samen helpen we mensen gezonder en in balans te leven. Samen inspireren we iedereen.

 

(Foto: met Arie Boomsma van Vondel Gym & Kasper van der Meulen van Mindlift)

 

aniek4
aniek1
aniek6
fjkdtukt

Mijn gezin is het allerbelangrijkste voor mij. Niels is de liefde van mijn leven. Femmetje onze prachtige dochter. Samen zijn we een drie-eenheid.

We genieten samen echt ontzettend van het leven. Sinds ik me weer energiek en gelukkig voel, heeft dat zijn weerslag op mijn geluksgevoel, relatie en gezin.

En we zijn gek op dieren, dus we passen graag op hondjes. Regelmatig hebben we dan ook snoezige logeetjes. Voor lange wandelingen en knuffels.