Ga naar de inhoud
stress release

Online cursus - De Formule
Level 1

The Basics voor eetrust & blijvend gewichtsverlies zonder (di)eetregels

Hier begin je. Dit is je eerste kennismaking met De Formule waarmee je direct zelf aan de slag kan en meteen het effect ervan merkt.

In deze cursus leer je je gewicht te beheersen met De Formule. Ik ga je iets leren dat je nog nergens hebt geleerd en je gaat je strijd met overgewicht loslaten.

Resultaat: Slank zonder dieet, zonder strijd, niet op wilskracht en geen strenge regels & kaders.

Je verliest overtollig lichaamsvet en je houdt de controle over je gewicht. Je kunt hierbij zelfs genieten van alle voeding ‘goed of fout’ zonder schuldgevoel. Je creëert een gezonde relatie met eten en een normaal gezond eetpatroon. En dat zorgt voor blijvend gewichtsverlies. Je lichaam blijft hierin leidend.

Je gewicht & voeding beheersen je leven niet meer en dat geeft zoveel rust in je hoofd!

Good to know:

Stel, je weet precies wat je moet doen om (eindelijk) af te vallen en je doet het ook. Met gemak. Elke dag weer. Je doet het zelfs automatisch. Afvallen gaat daardoor automatisch. Geen strijd over of je wel of niet iets mag eten. Geen verleiding om meer te eten dan goed voor je is. Geen honger lijden. Geen verboden voedsel. Geen snaaibuien. Dat geeft eetrust. En dat ga ik jou leren.

Video afspelen over Gezonde afvallen

Niet genoeg zelfbeheersing, wilskracht en discipline voor blijvend gewichtsverlies

Ik heb deze cursus gemaakt, omdat ik begrijp hoe het voelt. Dat je wilt afvallen en blijvend gewichtsverlies wilt, maar het lukt je niet of je kunt het niet volhouden, terwijl je zoveel weet over een gezonde leefstijl. Ik heb jaren lang gedacht dat ik een gebrek aan discipline en zelfbeheersing had. Dat ik niet voldoende wilskracht had om af te vallen en mijn streefgewicht te bereiken en behouden. Zelfs als ik super gezond at, viel ik geen gram af. Ik was de hele dag met eten bezig. Wat ik mocht eten, wanneer en hoeveel. Ik stond met die gedachten op en ging ermee naar bed. Maar ik kon me niet altijd aan alle regels van mijn gezonde leefstijl houden en dat frustreerde me mateloos. Ook al was ik zelf nota bene leefstijlcoach.

Met de kennis die ik nu heb, weet ik dat ik me niet aan alle regels hoef te houden om slank te zijn. Ik ben blij dat ik gewoon alles weer kan eten, maar wel al mijn overgewicht ben verloren en het is er nooit meer aangekomen. 

De eeuwige innerlijke strijd in je hoofd moet stoppen

Het strikt volgen van een dieet of eettrend – zoals bijvoorbeeld WW, calorieën tellen, koolhydraatarm, keto, paleo, intermitterend vasten, etc – was (is) geen duurzame oplossing. Dat merkte ik ook bij veel van mijn klanten. Je moet je altijd streng houden aan de regels. Ook als je druk en moe bent. Elk weekend. Elke vakantie. Want als je een paar dagen buiten de lijntjes kleurt, kom je meteen aan en raak je gefrustreerd en lukt het je niet om back on track te komen.

De regels van een dieet of eettrend volg je gedisciplineerd vanuit je hoofd op wilskracht.

Maar jouw lichaamsbehoefte past niet exact in 1 hokje. Elke dag is anders, elk lichaam is anders. Met een dieet of eettrend negeer je de unieke behoeftes van je lichaam. Wat ervoor zorgt dat je niet afvalt, geen blijvend gewichtsverlies krijgt of zelfs aankomt, terwijl je zo je best doet. Dus ga je nóg meer je best doen. Nóg strenger.

Je brein denkt inmiddels de hele dag aan wat het wel en niet mag eten. Zo ontstaat er een strijd in je hoofd. Aan de ene kant verlang je zo naar slank zijn, je wil dat echt heel graag. Maar aan de andere kant verlang je zo naar eten en een keer ‘los’ mogen gaan. Zodra je op een verjaardag of tijdens het weekend de strijd verliest, is het dan ook ‘alles of niets’ en voel je je op zondagavond zo verdrietig. Alle kilo’s die je doordeweeks verloren was, heb je er in het weekend weer aan gegeten…

Gezond slank
Afvallen
Afvallen zonder dieet
Afvallen zonder dieet

Nieuwe eetgewoontes opslaan in je onderbewuste brein

Wat veruit de meeste mensen doen is emotie eten. Jij zeer waarschijnlijk ook. De een meer dan de ander, maar we doen het allemaal en elke week. Emotie eten is kort gezegd: eten om je fijn(er) te voelen. Dat kan zijn om een rotgevoel (ongemak) te verdoven: bijv stress, verdriet, verveling. Maar emotie eten is ook wanneer we een fijn gevoel willen opwekken. Bijv: gezelligheid, ontspanning.

Hoe sluipt emotie eten er bij je in? Het patroon wordt al helemaal aan het begin van je leven aangelegd. Als baby kreeg je borstvoeding of een flesje warme melk als je huilde. Een suikerrijke, warme, romige beloning waardoor je rustig werd en je weer veilig voelde. Toen je iets groter werd kreeg je een snoepje als je verdrietig was of pijn had. En taart of iets lekkers als er feest was of visite. Ongemak werd met iets lekkers verdoofd. En gezelligheid werd gekoppeld aan (samen) eten. En zo werd eten als oplossing tegen het gevoel van ongemak en als oplossing voor het gevoel van veiligheid en gezelligheid, door je brein opgeslagen in je onderbewuste database.

Diep in je brein ligt verankert dat eten je een fijn gevoel geeft. Doordat je brein altijd op zoek is naar je goed en veilig voelen (overlevingsinstinct) ben je geneigd teveel te eten als je naar je brein luistert. En dat je daarvan aankomt, daar ben je je wel degelijk van bewust. Je baalt vreselijk van jezelf als je weer teveel hebt gegeten.

Je gaat op wilskracht vechten tegen je eetimpulsen. Maar je bewuste brein waar wilskracht vandaan moet komen, heeft slechts 5% impact op je eetgedrag. Het is je onderbewuste brein waar jouw instincten liggen opgeslagen en die sturen jouw keuzes voor 95% aan. Daarom krijg je twee krachtige zelfhypnose audio’s! We pakken het overeten bij de wortel aan. Ik leer je toegang krijgen tot je onderbewuste besturingssysteem en gaat daardoor blijvend gewichtsverlies ervaren.

Luister eens naar deze dames:

De oplossing; de verleiding om teveel te eten wegnemen

Je hoofd verleidt je nog te vaak of teveel om te eten. Naast het opnieuw aanleggen van een nieuw besturingssysteem in je onderbewuste ga ik je tijdens de cursus leren hoe je je lichaam de leiding teruggeeft en je hoofd tot rust brengt omtrent eten. Je relatie tot eten verandert. Je bent niet meer de hele dag met eten bezig in je hoofd, je hoeft het niet te bedenken, je hoeft er niet over te piekeren, je hoeft geen plan te volgen, geen protocol te volgen. Je hoeft niets af te wegen of calorieën meer te tellen. Maar je valt wel af! En je ervaart blijvend gewichtsverlies.

Ik geef je duidelijke uitleg tijdens podcasts in de cursus en vertel je hoe je eenvoudig kunt luisteren naar je lichaamsbehoeften en je krijgt praktische toepasbare informatie die je meteen kan toepassen in je dagelijks leven. 

Een kleine investering met een grote impact. Op naar blijvend gewichtsverlies

Kies ervoor om meteen te starten als je klaar bent voor verandering!  

START METEEN

187
97,-
  • Online leeromgeving met alle uitleg
    Je krijgt in 3 podcasts met duidelijke praktische uitleg en direct toepasbare oefeningen.
  • BONUS Zelfhypnose audio

    “Afvallen, met mijn lichaam als Kompas” met het cursuswerkboek
  • BONUS Zelfhypnose audio

    “Afvallen, door Gezond & Intuïtief Eten”

Na inschrijving kun je meteen starten. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met belangrijke informatie en je inloggevens voor de Puur Power Academie. Heb je geen e-mail ontvangen, check dan je spam. .

Hoe werkt het

1

In 3 podcastlessen deel ik ALL THE FUNDAMENTALS. Je krijgt alle informatie en uitleg die je nodig hebt om meteen aan de slag te kunnen en het effect ervan te ervaren. De cursus volg je gemakkelijk vanaf je telefoon of laptop in de speciale Puur Power leeromgeving.

2

BONUS Ter ondersteuning krijg je er 2 speciale zelfhypnose audio’s bij. Bij deze audio’s ontvang je ook 2 E-boeken met extra uitleg. 

3

Wil je snel en blijvend (!) resultaat, dan moet je het geleerde in de praktijk gaan toepassen. Je zult The Fundamentals CONSTRUCTIEF in de praktijk moeten gaan TOEPASSEN, zodat je direct resultaat boekt. 

gezondheidscoach

Wat zou het voor jou betekenen als je de strijd in je hoofd niet meer had?

Dit is wat mijn cursisten mij sturen:

Video afspelen
Video afspelen

Ik was een leefstijlcoach die zelf de kilo's er niet vanaf kreeg, zo pijnlijk

Mijn eigen verhaal deel ik ook graag met je. Jaren lang heb ik gewerkt als gezondheidscoach. Ik wist alles van gezonde voeding en afvallen. Ik heb volgens mij zelf ook alle diëten en eettrends wel een keer gevolgd. De vele diëten en leefstijltrends creëerden een hoofd vol met eet-regels, die ik dagelijks probeerde af te vinken en te volgen. Op wilskracht al die regels volgen. 😅 Ik luisterde naar mijn hoofd. Ik woog alles af in gedachten. Wat mag ik eten vandaag, hoe laat, hoeveel?

Ik had allemaal overtuigingen en eet-regels in mijn brein over wat wel en niet gezond was en wat goed en fout was, maar ze kloppen nooit exact. Er bestaat geen one-size-fits-all eetpatroon. Dat wist ik wel, maar ik kreeg ‘mijn slanke eetpatroon’ maar niet gevonden. Ik kwam dus langzaam weer wat aan en kreeg het er niet meer vanaf. Wat ik ook probeerde. Ik gaf de overgang maar de schuld.Toch wel pijnlijk als je zelf leefstijlcoach bent 😓

Ik deed mijn uiterste best, maar zodra ik er ook maar even zondigde kwam ik direct aan en gaf ik mijn afvalpoging weer op. Ik was uiteindelijk de wanhoop nabij. Wat ik ook probeerde, ik viel niet af of had maar weinig resultaat. Mijn motivatie was groot, maar die verdween al snel weer als ik op de weegschaal zag dat ik niets was afgevallen of zelfs weer was aangekomen. 

Heb je eigenlijk wel zoveel wilskracht nodig?

Gelukkig ontdekte ik dat er ook een andere manier was om gezond af te vallen en blijvend gewichtsverlies te ervaren. Een hele natuurlijke manier, die zonder strijd en wilskracht veel meer resultaat gaf en heel goed bij mij paste. Ik ben daardoor moeiteloos mijn overgewicht verloren en die kilo’s zijn nooit meer terug gekomen. Tijdens persoonlijke coachtrajecten ben ik deze aanpak gaan doorgeven aan andere vrouwen en ook zij waren enthousiast en behaalden geweldige resultaten. Mijn vertrouwen in deze manier van afvallen groeide en ik durf nu te zeggen “Als wij dit kunnen, dan kan jij dit ook“. Jij kunt je strijd met eten en je overgewicht stoppen, als je de oefeningen gaat doen die ik je in de cursus leer.

Veelgestelde vragen

“Het zoveelste afvalprogramma, ik kan het niet meer opbrengen”. 

“Ik heb zo’n beetje alles al geprobeerd, maar niks lijkt meer te werken”.

“Dat afvallen, heb ik opgegeven. Het lukt gewoon niet”.

Ik snap dat je dit bent gaan denken. Dat het zo voor je voelt. 

Het (strikt) volgen van een dieet of eettrend – zoals bijvoorbeeld WW, calorieën tellen, koolhydraatarm, Keto, Paleo, intermitterend vasten, etc – werkte vroeger misschien goed voor je, maar nu niet meer.

En het is ook gewoon veel gedoe om je altijd streng te moeten blijven (!) houden aan de regels. Ook als je druk en moe bent. Op elk feestje en elk terrasje. Elk weekend. Elke vakantie. Want als je een paar dagen buiten de lijntjes kleurt, kom je meteen aan en raak je gefrustreerd en lukt het je niet om back on track te komen.

En zo verlies je ook het vertrouwen in jezelf. Een nieuwe poging ga je uitstellen en ook mijn verhalen over mijn geweldige methode sla je in de wind. “Weer het zoveelste afvalprogramma, ik kan het niet meer opbrengen en het zal toch wel niet werken”.

Ik snap dat je denkt dat je alles al geprobeerd hebt, maar je hebt alleen maar steeds hetzelfde geprobeerd: Een nieuw plan, op wilskracht volgen, je eetimpulsen onderdrukkend.

Mijn methode is geen plan, je gaat geen wilskracht gebruiken of nodig hebben. En je eetimpulsen gaan we juist opruimen, dus die verleiding om te eten verkleinen. Dan hoef je niks te onderdrukken. Je kunt alles eten. Je hoeft geen strijd te leveren. 

Dit is de enige duurzame manier waarmee je afvalt zonder gedoe. Je hoeft niks ‘vol te houden’. 

Elke dag strikt je eten tracken in een app, je calorieën tellen of volgen van een dieet of eettrend is nooit de oplossing.

Je zult dat dan de rest van je leven op wilskracht moeten blijven volhouden. Altijd blijf je bezig met mag ik dit eten? Hoe laat? Hoeveel? Altijd maar tellen. Een dieet of eettrend volg je vanuit je hoofd.

Een dieet of leefstijl streng volgen zorgt ervoor dat je brein alleen maar sterker naar eten gaat verlangen.

Je maakt het probleem alleen maar groter dus.

En daardoor ontstaat er nog meer strijd in je hoofd.

Aan de ene kant verlang je zo naar slank zijn, je wil dat echt heel graag. Aan de andere kant verlang je zo naar eten en ‘los’ gaan in de avond of weekend.

Zodra je moe op de bank ploft, op een verjaardag of tijdens het weekend de strijd verliest, is het dan ook ‘alles of niets’ en voel je je weer zo verdrietig.

Al die strijd die je voorafgaan aan je eetbui had geleverd, was weer voor niks geweest, want je eet alles er nu weer aan…

Met andere woorden, als je nu eerst nog even op dieet gaat voordat je met mijn cursus begint, heb je alleen maar hardnekkigere patronen en gedrag dat je weer moet afleren en doorbreken.

De verleiding naar eten is alleen maar groter geworden.
Je bent verder van huis. Dus doe het niet…

Als je mijn methode gaat oppakken, merk je direct een verandering. Het werkt en dat voel je. Het is geen dieet. Zo fijn! Je mag alles weer eten. Geen strijd meer in je hoofd. Dat ga ik je afleren 😉

Ik krijg vaak deze vraag. Of de vraag “Kan mijn gezin meedoen?”

JA, jullie eten gewoon hetzelfde. Jij kan gewoon met je gezin mee eten. Je kunt altijd alles mee-eten met wat je tafelgenoten eten. Ik zet je niet op dieet, je hoeft geen koolhydraten te skippen en je hoeft niet anders te koken in de avond. Ik ga je iets leren en jij kunt jouw gezin hier straks alles over vertellen. Als zij ook slanker willen leven, ben jij hun coach 😉

Ik ben niet jouw diëtist, maar je coach. Natuurlijk kun je me vragen stellen over voeding en je lichaam. Ik zal ze beantwoorden, maar weet dat je alles mag eten waar jij je goed bij voelt. Dus pak vooral je eigen favoriete eettrend en recepten erbij. Of zoek lekkere recepten op in je kookboeken of op Google. Ik ga je leren om jouw favoriete gezonde keuzes te maken en die vol te houden zonder wilskracht nodig te hebben. Ik ga je leren hoe je je tegelijkertijd vrij én in control voelt rondom eten. En hoe je zorgt dat je zeker weet dat je nooit meer aankomt wat je afgevallen bent.

Ik heb er bewust voor gekozen om de informatie grotendeels in podcastvorm aan te bieden, omdat je niet altijd tijd hebt om veel te lezen. Het is veel praktischer om te luisteren. Dat kun je doen terwijl je iets anders aan het doen bent. Luister bijvoorbeeld terwijl je aan het strijken bent of tijdens je autoritten naar je werk of wanneer je met de hond wandelt.

Je krijgt 3 podcasts, je lees 1 blog, 1 e-boekje en een paar korte teksten waarin alle informatie staat en ik je uitleg hoe je aan de slag gaat. Ik denk dat je in 1,5 uur alles hebt gehoord en gelezen. De kracht van deze cursus zit in het toepassen. En herhalen. Dus loop de cursus vooral meerdere keren opnieuw door.

Ter ondersteuning van het toepassen van De Formule ontvang je 2 zelfhypnose audio’s. Die kun je luisteren terwijl je een wandeling maakt, in de auto rijdt of lekker als je ervoor gaat zitten/liggen. 

Je kunt deze cursus volgen in de speciale online leeromgeving van Puur Power®

Je ontvangt binnen een paar minuten na aanmelding de inloggegevens voor de leeromgeving. 

Het wijst zichzelf. Komt goed!

Jaaa, die vraag herken ik ook! Als je kiest voor keuze 3 met persoonlijke coaching, ga ik je iets heel belangrijks leren!

Ik leg het je even uit:

Als leefstijlcoach wist ik alles over gezonde voeding, hormonen, leefstijlen, etc.

Toch lukte het me niet om af te vallen, terwijl ik het super graag wilde. Ik was heel erg gemotiveerd, omdat ik vond dat ik super slank moest zijn als coach. Ik moest het goede voorbeeld zijn, toch? Het frustreerde me mateloos dat ik alle kennis in huis had, maar niets leek te werken. Ik kon me niet aan al mijn eetregels houden. 

Ik weet hoe het is om je eetgedrag niet onder controle te kunnen hebben. Ik was de hele dag in mijn hoofd met eten bezig, maar kon me niet forever inhouden. Soms barstte de spreekwoordelijke bom en at ik meer dan ik me had voorgenomen. Ik at dan alles er weer aan, dat ik er met heeeel veel moeite vanaf had gekregen.

Dus is het niet veel fijner als je leert DAT patroon op te ruimen? 

blijvend gewichtsverlies
Chat openen
Hi! Wat kan ik voor je doen?