Ga naar de inhoud

Groene Smoothies | Gratis Eboek en recepten

Ik beantwoord al je vragen en geef je alle do’s & don’ts

Aniek, als ik een smoothie neem als ontbijt of lunch, moet ik dan ook nog iets eten? Of is die smoothie dan genoeg?

Ik krijg veel vragen over het maken van groene smoothies en over hoe je ze het beste kan toevoegen aan je eetpatroon. Veel mensen maken onbedoeld foutjes waardoor ze last krijgen van een opgeblazen buik of rommelende darmen.

Daarom heb ik een eboekje voor je geschreven waarin ik al je vragen beantwoord en ik geef je een paar favoriete combinaties die wij thuis graag maken.

Maaltijdvervanger of niet?

Om toch alvast even terug te komen op bovenstaande vraag of een groene smoothie een goede maaltijdvervanger is. Een hele logische en veel voorkomende vraag als je wilt afvallen of je slanke lijn wilt behouden. Ik krijg deze vraag elke maand wel een paar keer: of je een smoothie als ontbijt of lunch kunt pakken. Als maaltijdvervanger dus.

En waarom vind ik dit zo’n belangrijker vraag? Omdat dit meteen weer duidelijk maakt dat je vergeten bent dat je het beste kunt luisteren naar je lichaam. Want die weet het echt beter dan ik. Hoe kan ik nu weten of jij vandaag of op dit moment genoeg hebt aan de smoothie die jij zojuist hebt gemaakt voor jezelf? Als ik het zo zeg, dan snap je meteen hoe gek het eigenlijk klinkt dat iemand aan mij vraagt of haar smoothie voldoende voor haar is.

De enige die die vraag kan beantwoorden is jouw lichaam. Die weet wat ze nodig heeft. In dit moment. Dit is ook precies de reden dat ik geen voedingsschema’s maak. En geen leefstijladviezen op maat aanbied. Omdat dat niet bestaat. Niemand kan weten wat jij in elk moment nodig hebt. Alleen je lichaam kan dat. Zij past zich continue aan. Aan de veranderende leefomstandigheden. Aan de levensfase waarin je je bevindt. Aan het seizoen. Enz. Het tracken van je eten kan je lichaam veel beter. Beter dan welke app ter wereld. Laat je lichaam de hoeveelheid calorieën bepalen die je vandaag nodig hebt. Want het is elke dag anders. 

Mijn antwoord op de vraag is dus; als je honger hebt en je drinkt een verse zelfgemixte groene smoothie, probeer dan eens te luisteren naar je verzadigingsgevoel. Als je na het drinken verzadigd bent, dan hoef je niks meer te eten daarna. Heb je daarna nog zin in een ontbijt of lunch, dan neem je nog iets te eten. It’s as simple as that!

Vraag het eboek aan

In het eboek lees je meer informatie en ga je vast enthousiast worden om vaker een groene smoothie voor jezelf en je kinderen te maken. Op de juiste manier. Puur natuur en precies zoals ons lichaam het fijn vindt.

Na aanvraag ontvang je per e-mail  toegang tot het eboek in de Puur Power Academie.

De Formule voor Eetvrijheid, Eetrust & Gewichtsbeheersing

Ik geloof dat afvallen en slank zijn geen gevangenis hoeft te zijn. Ik geloof in eetvrijheid en eetrust. Ik weet hoe je slank kunt worden/ zijn en blijven, en toch kunt genieten van al het lekkere eten waar je gelukkig van wordt, zonder schuldgevoel en zonder bang te zijn dat je aankomt. Eetvrijheid en eetrust zijn belangrijke pijlers voor innerlijke rust en een gelukkig leven. Met De Formule wil ik als coach en ervaringsdeskundige zoveel mogelijk vrouwen helpen zichzelf te bevrijden van ongezonde eetpatronen, overgewicht en de gevangenis van altijd moeten opletten wat je eet. 

Zij past nu de Formule toe:

Video afspelen

"Als de verleiding om over te eten weg is, hoef je het nooit meer te bevechten, en jezelf nooit meer in te houden, nooit meer iets te compenseren en hoef je nooit meer streng te doen".

Chat openen
Hi! Wat kan ik voor je doen?