Ga naar de inhoud
gezondheidscursus

Gezond afvallen cursus - Met je Lichaam als Kompas. Voor blijvend gewichtsverlies

Op wilskracht vechten tegen je eetimpulsen, houd niemand lang vol. Je kunt er beter voor zorgen dat de verleiding om te eten kleiner wordt. In deze cursus leer je overeten voorgoed op te lossen. Ik ga je iets leren dat je nog nergens hebt geleerd en je gaat je strijd met eten hierdoor loslaten.

Resultaat: Afvallen zonder dieet, zonder strijd, niet op wilskracht en geen strenge regels & kaders.

Je verliest overtollig lichaamsvet en je houdt de controle over je gewicht. Je kunt hierbij zelfs genieten van alle voeding ‘goed of fout’ zonder schuldgevoel. Je creëert een gezonde relatie met eten en een normaal gezond eetpatroon. En dat zorgt voor blijvend gewichtsverlies. Je lichaam blijft hierin leidend.

En dat geeft zoveel rust in je hoofd!

Niet genoeg zelfbeheersing, wilskracht en discipline voor blijvend gewichtsverlies

Ik heb deze cursus gemaakt, omdat ik begrijp hoe het voelt. Dat je wilt afvallen en blijvend gewichtsverlies wilt, maar het lukt je niet of je kunt het niet volhouden, terwijl je zoveel weet over een gezonde leefstijl. Ik heb jaren lang gedacht dat ik een gebrek aan discipline en zelfbeheersing had. Dat ik niet voldoende wilskracht had om af te vallen en mijn streefgewicht te bereiken en behouden. En ik had een te druk leven of was soms te moe om altijd maar perfect alle regels van mijn gezonde leefstijl op te kunnen volgen. Ook al was ik zelf nota bene leefstijlcoach.

De eeuwige innerlijke strijd in je hoofd moet stoppen

Het strikt volgen van een dieet of eettrend – zoals bijvoorbeeld WW, calorieën tellen, koolhydraatarm, keto, paleo, intermitterend vasten, etc – was (is) geen duurzame oplossing. Dat merkte ik ook bij veel van mijn klanten. Je moet je altijd streng houden aan de regels. Ook als je druk en moe bent. Elk weekend. Elke vakantie. Want als je een paar dagen buiten de lijntjes kleurt, kom je meteen aan en raak je gefrustreed en lukt het je niet om back on track te komen.

De regels van een dieet of eettrend volg je gedisciplineerd vanuit je hoofd op wilskracht.

Maar jouw lichaamsbehoefte past niet exact in 1 hokje. Elke dag is anders, elk lichaam is anders. Met een dieet of eettrend negeer je de unieke behoeftes van je lichaam. Wat ervoor zorgt dat je niet afvalt, geen blijvend gewichtsverlies krijgt of zelfs aankomt, terwijl je zo je best doet. Dus ga je nóg meer je best doen. Nóg strenger.

Je brein denkt inmiddels de hele dag aan wat het wel en niet mag eten. Zo ontstaat er een strijd in je hoofd. Aan de ene kant verlang je zo naar slank zijn, je wil dat echt heel graag. Maar aan de andere kant verlang je zo naar eten en een keer ‘los’ mogen gaan. Zodra je op een verjaardag of tijdens het weekend de strijd verliest, is het dan ook ‘alles of niets’ en voel je je op zondagavond zo verdrietig. Alle kilo’s die je doordeweeks verloren was, heb je er in het weekend weer aan gegeten…

zelfhypnose afvallen

Je eetgewoontes liggen opgeslagen in je onderbewuste brein

Wat veruit de meeste mensen doen is emotie eten. Jij zeer waarschijnlijk ook. De een meer dan de ander, maar we doen het allemaal en elke week. Emotie eten is kort gezegd: eten om je fijn(er) te voelen. Dat kan zijn om een rotgevoel (ongemak) te verdoven: bijv stress, verdriet, verveling. Maar emotie eten is ook wanneer we een fijn gevoel willen opwekken. Bijv: gezelligheid, ontspanning.

Hoe sluipt emotie eten er bij je in? Het patroon wordt al helemaal aan het begin van je leven aangelegd. Als baby kreeg je borstvoeding of een flesje warme melk als je huilde. Een suikerrijke, warme, romige beloning waardoor je rustig werd en je weer veilig voelde. Toen je iets groter werd kreeg je een snoepje als je verdrietig was of pijn had. En taart of iets lekkers als er feest was of visite. Ongemak werd met iets lekkers verdoofd. En gezelligheid werd gekoppeld aan (samen) eten. En zo werd eten als oplossing tegen het gevoel van ongemak en als oplossing voor het gevoel van veiligheid en gezelligheid, door je brein opgeslagen in je onderbewuste database.

Diep in je brein ligt verankert dat eten je een fijn gevoel geeft. Doordat je brein altijd op zoek is naar je goed en veilig voelen (overlevingsinstinct) ben je geneigd teveel te eten als je naar je brein luistert. En dat je daarvan aankomt, daar ben je je wel degelijk van bewust. Je baalt vreselijk van jezelf als je weer teveel hebt gegeten.

Je gaat op wilskracht vechten tegen je eetimpulsen. Maar je bewuste brein waar wilskracht vandaan moet komen, heeft slechts 5% impact op je eetgedrag. Het is je onderbewuste brein waar jouw instincten liggen opgeslagen en die sturen jouw keuzes voor 95% aan. Daarom krijg je de krachtige zelfhypnoses audio’s!  Die pakken het overeten bij de wortel aan. Je hebt met zelfhypnose direct toegang tot je onderbewuste besturingssysteem en gaat daardoor blijvend gewichtsverlies ervaren.

De oplossing; de verleiding om teveel te eten wegnemen

Je hoofd verleidt je nog te vaak of teveel om te eten. Naast het opnieuw aanleggen van een nieuw besturingssysteem in je onderbewuste ga ik je tijdens de cursus leren hoe je je lichaam de leiding teruggeeft en je hoofd tot rust brengt omtrent eten. Je relatie tot eten verandert. Je bent niet meer de hele dag met eten bezig in je hoofd, je hoeft het niet te bedenken, je hoeft er niet over te piekeren, je hoeft geen plan te volgen, geen protocol te volgen. Je hoeft niets af te wegen of calorieën meer te tellen. Maar je valt wel af! En je ervaart blijvend gewichtsverlies.

Ik geef je duidelijke uitleg tijdens de video’s in de cursus en vertel je hoe je eenvoudig kunt luisteren naar je lichaamsbehoeften en je krijgt praktische toepasbare informatie die je meteen kan toepassen in je dagelijks leven. 

Een kleine investering met een grote impact. Op naar blijvend gewichtsverlies

Kies 1 van onderstaande opties als je klaar bent voor verandering! Keuze 1 is geschikt als je de 2 zelfhypnose audio’s al hebt. Heb je deze nog niet, ga dan voor keuze 2. Je hebt de zelfhypnose audio’s en bijbehorende handboeken namelijk nodig voor deze cursus. Wil je persoonlijk begeleid worden, dan kies je pakket 3.

KEUZE 1

Zonder zelfhypnose audio's
(LET OP: Deze heb je wel nodig! Heb je ze nog niet, kies dan KEUZE 2 met de 2 audio's).
97
77,-
 • Je krijgt toegang tot het besloten Instagram Account met video's en uitleg
 • Je kunt mij onder elke video vragen stellen
 • VOOR ALTIJD TOEGANG

KEUZE 2

Met 2 zelfhypnose audio's twv €90
De zelfhypnose audio's en bijbehorende cursus e-boeken ontvang je direct na aanmelding per e-mail.
187
157,-
 • Alles uit keuze 1 pakket
 • INCLUSIEF

  - 2 zelfhypnose audio's twv €90-

  - Afvallen met intuïtief en gezond eten twv €33

  -Mijn Lichaam is mijn Kompas twv €57

  - 2 digitale cursusboeken

KEUZE 3

Met 2 zelfhypnose audio's twv €90
En 2 telefonische consulten twv €200
extra verdieping, persoonlijk advies en begeleiding
387
297,-
 • Alles uit keuze 2 pakket
 • INCLUSIEF

  - 2 telefonische consulten twv €200

  - Vertel me wat je al geprobeerd hebt en wat je moeilijk vindt. Ik begeleid je daaruit. Je krijgt concrete adviezen en extra tools die je direct eenvoudig kunt toepassen

  - Rust creëren in je hoofd

  - Je leert de verleiding om te eten kleiner te maken. Avonden, weekenden, feestjes zijn straks geen enkel probleem meer voor jou.

Na inschrijving kun je meteen starten. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met belangrijke informatie.

Hoe werkt het

1

Ik heb een besloten privé Account gemaakt op Instagram. Daar deel ik met jou in 3 videolessen ALL THE FUNDAMENTALS. Je krijgt daar alle informatie en uitleg. Heb je geen Instagram account? Maak dan een tijdelijke aan.

2

Ter ondersteuning ga je de ZELFHYPNOSE audio’s luisteren. Bij de audio’s ontvang je ook 2 cursusboeken met extra uitleg. Als je die nog niet hebt, kies je voor pakket 2.

3

Wil je snel en blijvend (!) resultaat, dan moet je het geleerde in de praktijk gaan toepassen. Je zult The Fundamentals CONSTRUCTIEF in de praktijk moeten gaan TOEPASSEN, zodat je niet meer terug kunt vallen. Wil je private begeleiding daarbij, dan kun je persoonlijke coachsessies erbij nemen (pakket 3). 

gezondheidscoach

Wat zou het voor jou betekenen als je de strijd in je hoofd niet meer had?

Dit is wat mijn cursisten mij sturen als ze met mij persoonlijk aan de slag gaan (keuze 3):

Ik was een leefstijlcoach die zelf de kilo's er niet vanaf kreeg, zo pijnlijk

Mijn eigen verhaal deel ik ook graag met je. Jaren lang heb ik gewerkt als gezondheidscoach. Ik wist alles van gezonde voeding en afvallen. Ik heb volgens mij zelf ook alle diëten en eettrends wel een keer gevolgd. De vele diëten en leefstijltrends creëerden een hoofd vol met eet-regels, die ik dagelijks probeerde af te vinken en te volgen. Op wilskracht al die regels volgen. 😅 Ik luisterde naar mijn hoofd. Ik woog alles af in gedachten. Wat mag ik eten vandaag, hoe laat, hoeveel?

Ik had allemaal overtuigingen en eet-regels in mijn brein over wat wel en niet gezond was en wat goed en fout was, maar ze kloppen nooit exact. Er bestaat geen one-size-fits-all eetpatroon. Dat wist ik wel, maar ik kreeg ‘mijn slanke eetpatroon’ maar niet gevonden. Ik kwam dus langzaam weer wat aan en kreeg het er niet meer vanaf. Wat ik ook probeerde. Ik gaf de overgang maar de schuld.Toch wel pijnlijk als je zelf leefstijlcoach bent 😓

Ik deed mijn uiterste best, maar zodra ik er ook maar even zondigde kwam ik direct aan en gaf ik mijn afvalpoging weer op. Ik was uiteindelijk de wanhoop nabij. Wat ik ook probeerde, ik viel niet af of had maar weinig resultaat. Mijn motivatie was groot, maar die verdween al snel weer als ik op de weegschaal zag dat ik niets was afgevallen of zelfs weer was aangekomen. 

Heb je eigenlijk wel zoveel wilskracht nodig?

Gelukkig ontdekte ik dat er ook een andere manier was om gezond af te vallen en blijvend gewichtsverlies te ervaren. Een hele natuurlijke manier, die zonder strijd en wilskracht veel meer resultaat gaf en heel goed bij mij paste. Ik ben daardoor moeiteloos mijn overgewicht verloren en die kilo’s zijn nooit meer terug gekomen. Tijdens persoonlijke coachtrajecten ben ik deze aanpak gaan doorgeven aan andere vrouwen en ook zij waren enthousiast en behaalden geweldige resultaten. Mijn vertrouwen in deze manier van afvallen groeide en ik durf nu te zeggen “Als wij dit kunnen, dan kan jij dit ook“. Jij kunt je strijd met eten en je overgewicht stoppen, als je de oefeningen gaat doen die ik je in de cursus leer.

Veelgestelde vragen

In 3 videolessen, 3 Instagram posts en 2 e-boekjes deel ik met jou alle informatie en uitleg. Ter ondersteuning ontvang je 2 zelfhypnose audio’s (als je die nog niet had) en je kunt ervoor kiezen om persoonlijke coachsessies met mij in te plannen.

Nee. Het is heel simpel. Ik heb een besloten privé Instagram account aangemaakt waar de cursus plaatsvindt. Je krijgt na betaling meteen toegang (via een e-mail). Het is dus wel nodig dat je zelf ook een Instagram profiel hebt. Heb je die niet, dan maak je een account aan, waarmee je alleen de cursus gaat volgen.

Het strikt volgen van een dieet of eettrend is nooit de oplossing. Je volgt een lijstje strenge regels, die je op wilskracht moet blijven volhouden. Een dieet of eettrend volg je vanuit je hoofd. Terwijl je lichaam hele andere behoeftes heeft. Maar die negeer je met een dieet of eettrend. Wat ervoor zorgt dat je brein alleen maar sterker naar eten gaat verlangen. En dus ontstaat er strijd in je hoofd. Aan de ene kant verlang je zo naar slank zijn, je wil dat echt heel graag. Aan de andere kant verlang je zo naar eten en ‘los’ gaan in de avond of weekend. Zodra je moe op de bank ploft, op een verjaardag of tijdens het weekend de strijd verliest, is het dan ook ‘alles of niets’ en voel je je weer zo verdrietig. Al die strijd die je voorafgaan aan je eetbui had geleverd, was weer voor niks geweest, want je eet alles er nu weer aan…

Als ik jouw begeleider ben is afvallen en het bereiken van een definitieve omslag veel groter en dat is wat je wilt. Als je jezelf een beetje kent en weet van jezelf dat je het moeilijk vindt om af te vallen of gewichtsverlies te behouden, dan is dat niet omdat je niet voldoende kennis hebt over gezonde voeding, maar je weet niet hoe jij jouw patronen en plateaus kunt doorbreken.

Wat gaan we doen om jouw gewichtsverlies te bereiken:

 1. Jouw huidige eetpatroon en de jojo van afvallen en weer aankomen, gaan we samen doorbreken. 
 2. We gaan ook samen je verlangen naar overeten verkleinen. Weekenden, avonden en feestjes zijn straks geen probleem meer voor je.
 3. We gaan je relatie met eten veranderen, zodat je ultieme vrijheid ervaart en alles kunt eten terwijl je slanker wordt en blijft.


Het gevolg is dat je gewicht verliest zonder dat je je aan dieetregels hoeft te houden.
Ook als je in de overgang bent of al jaren niet meer lijkt te kunnen afvallen.

Als je een dieet volgt, probeer je het verlangen op bepaalde momenten of naar ongezond eten te onderdrukken of vermijden (door niet naar een feestje te gaan). En je gaat op wilskracht heel streng zijn in wat goed en fout is. 

Voor blijvend gewichtsverlies werkt dat niet. Je houdt het niet vol. Je kunt daar zelfs van aankomen!

De ultieme vrijheid is als je geen verlangen meer voelt om te overeten.

Als ik je coach leer ik je hoe verlangen naar eten werkt en de vaardigheid om dat zelf te verkleinen. Ik verloor daar zelf mijn tien kilo overgewicht mee en dat gewicht kwam nooit meer terug.⁠

Ik heb een talent om snel te doorzien wat iemand (exact) nodig heeft om (definitief) gewicht te verliezen en deze blijvende omslag te kunnen creëren. Ik doorzie ook meteen waarom je niet afvalt terwijl het lijkt dat je je zo goed aan alle regels houdt en jezelf nauwelijks iets lekkers gunt.

Het is zo fijn als je gaat zien dat ik mijn vinger direct op de zere plek kan leggen en doorzie wat de oorzaak is van jouw probleem waardoor je aankomt of niet afvalt.

Ik zie meteen wat de oorzaak is. En ik laat je zien hoe je dit oplost. Daarnaast geef ik praktisch toepasbare adviezen, die direct resultaat geven en voelbaar zijn. Dit stimuleert ook om door te pakken.

Je creëert een fijne relatie met eten, alle spanning gaat eruit.⁠ ⁠Zodra je leert samenwerken met je lichaam, ga je weer afvallen, maar heb je geen dieet meer nodig.⁠ Je verliest al je overgewicht.⁠ Je bent niet meer bang om honger te krijgen (en dat er dan iets mis kan gaan).⁠ Juist als je een dieetverleden hebt met veel regels en beperking, is dit de vrijheid die je zoekt.⁠

Mijn private cursisten zijn allemaal verrast over hun eigen veranderingen en resultaten.

Ze hadden de hoop een beetje opgegeven en hadden weinig vertrouwen in zichzelf, maar dit verdwijnt volledig als ik ze persoonlijk begeleid. En dat is ook weer de sleutel naar blijvende motivatie; gemak en resultaat.

Ik zou jou ook graag helpen. Je hebt gegarandeerd meer succes als ik je persoonlijk hierin kan begeleiden. Gun jezelf deze coaching.

Liefs Aniek 

blijvend gewichtsverlies
Chat openen
Hi! Wat kan ik voor je doen?