Ga naar de inhoud
stress release

Cursus - Gezond afvallen met je lichaam als Kompas

Voor eetrust & blijvend gewichtsverlies

Op wilskracht vechten tegen je eetimpulsen, houd niemand lang vol. Je kunt er beter voor zorgen dat de verleiding om te eten kleiner wordt. In deze cursus leer je overeten voorgoed op te lossen. Ik ga je iets leren dat je nog nergens hebt geleerd en je gaat je strijd met overgewicht loslaten.

Resultaat: Slank zonder dieet, zonder strijd, niet op wilskracht en geen strenge regels & kaders.

Je verliest overtollig lichaamsvet en je houdt de controle over je gewicht. Je kunt hierbij zelfs genieten van alle voeding ‘goed of fout’ zonder schuldgevoel. Je creëert een gezonde relatie met eten en een normaal gezond eetpatroon. En dat zorgt voor blijvend gewichtsverlies. Je lichaam blijft hierin leidend.

Je gewicht & voeding beheersen je leven niet meer en dat geeft zoveel rust in je hoofd!

Good to know:

Stel, je weet precies wat je moet doen om (eindelijk) af te vallen en je doet het ook. Met gemak. Elke dag weer. Je doet het zelfs automatisch. Afvallen gaat daardoor automatisch. Geen strijd over of je wel of niet iets mag eten. Geen verleiding om meer te eten dan goed voor je is. Dat geeft eetrust. En dat ga ik jou leren.

Video afspelen over Gezonde afvallen

Niet genoeg zelfbeheersing, wilskracht en discipline voor blijvend gewichtsverlies

Ik heb deze cursus gemaakt, omdat ik begrijp hoe het voelt. Dat je wilt afvallen en blijvend gewichtsverlies wilt, maar het lukt je niet of je kunt het niet volhouden, terwijl je zoveel weet over een gezonde leefstijl. Ik heb jaren lang gedacht dat ik een gebrek aan discipline en zelfbeheersing had. Dat ik niet voldoende wilskracht had om af te vallen en mijn streefgewicht te bereiken en behouden. Zelfs als ik super gezond at, viel ik geen gram af. Ik was de hele dag met eten bezig. Wat ik mocht eten, wanneer en hoeveel. Ik stond met die gedachten op en ging ermee naar bed. Doordat ik te druk of moe was kon ik me niet altijd aan alle regels van mijn gezonde leefstijl houden en dat frustreerde me mateloos. Ook al was ik zelf nota bene leefstijlcoach.

De eeuwige innerlijke strijd in je hoofd moet stoppen

Het strikt volgen van een dieet of eettrend – zoals bijvoorbeeld WW, calorieën tellen, koolhydraatarm, keto, paleo, intermitterend vasten, etc – was (is) geen duurzame oplossing. Dat merkte ik ook bij veel van mijn klanten. Je moet je altijd streng houden aan de regels. Ook als je druk en moe bent. Elk weekend. Elke vakantie. Want als je een paar dagen buiten de lijntjes kleurt, kom je meteen aan en raak je gefrustreerd en lukt het je niet om back on track te komen.

De regels van een dieet of eettrend volg je gedisciplineerd vanuit je hoofd op wilskracht.

Maar jouw lichaamsbehoefte past niet exact in 1 hokje. Elke dag is anders, elk lichaam is anders. Met een dieet of eettrend negeer je de unieke behoeftes van je lichaam. Wat ervoor zorgt dat je niet afvalt, geen blijvend gewichtsverlies krijgt of zelfs aankomt, terwijl je zo je best doet. Dus ga je nóg meer je best doen. Nóg strenger.

Je brein denkt inmiddels de hele dag aan wat het wel en niet mag eten. Zo ontstaat er een strijd in je hoofd. Aan de ene kant verlang je zo naar slank zijn, je wil dat echt heel graag. Maar aan de andere kant verlang je zo naar eten en een keer ‘los’ mogen gaan. Zodra je op een verjaardag of tijdens het weekend de strijd verliest, is het dan ook ‘alles of niets’ en voel je je op zondagavond zo verdrietig. Alle kilo’s die je doordeweeks verloren was, heb je er in het weekend weer aan gegeten…

Gezond slank

Je eetgewoontes liggen opgeslagen in je onderbewuste brein

Wat veruit de meeste mensen doen is emotie eten. Jij zeer waarschijnlijk ook. De een meer dan de ander, maar we doen het allemaal en elke week. Emotie eten is kort gezegd: eten om je fijn(er) te voelen. Dat kan zijn om een rotgevoel (ongemak) te verdoven: bijv stress, verdriet, verveling. Maar emotie eten is ook wanneer we een fijn gevoel willen opwekken. Bijv: gezelligheid, ontspanning.

Hoe sluipt emotie eten er bij je in? Het patroon wordt al helemaal aan het begin van je leven aangelegd. Als baby kreeg je borstvoeding of een flesje warme melk als je huilde. Een suikerrijke, warme, romige beloning waardoor je rustig werd en je weer veilig voelde. Toen je iets groter werd kreeg je een snoepje als je verdrietig was of pijn had. En taart of iets lekkers als er feest was of visite. Ongemak werd met iets lekkers verdoofd. En gezelligheid werd gekoppeld aan (samen) eten. En zo werd eten als oplossing tegen het gevoel van ongemak en als oplossing voor het gevoel van veiligheid en gezelligheid, door je brein opgeslagen in je onderbewuste database.

Diep in je brein ligt verankert dat eten je een fijn gevoel geeft. Doordat je brein altijd op zoek is naar je goed en veilig voelen (overlevingsinstinct) ben je geneigd teveel te eten als je naar je brein luistert. En dat je daarvan aankomt, daar ben je je wel degelijk van bewust. Je baalt vreselijk van jezelf als je weer teveel hebt gegeten.

Je gaat op wilskracht vechten tegen je eetimpulsen. Maar je bewuste brein waar wilskracht vandaan moet komen, heeft slechts 5% impact op je eetgedrag. Het is je onderbewuste brein waar jouw instincten liggen opgeslagen en die sturen jouw keuzes voor 95% aan. Daarom geef ik alle tools om hiermee aan de slag te gaan en je krijgt krachtige zelfhypnoses audio’s! We pakken het overeten bij de wortel aan. Ik leer je toegang krijgen tot je onderbewuste besturingssysteem en gaat daardoor blijvend gewichtsverlies ervaren.

De oplossing; de verleiding om teveel te eten wegnemen

Je hoofd verleidt je nog te vaak of teveel om te eten. Naast het opnieuw aanleggen van een nieuw besturingssysteem in je onderbewuste ga ik je tijdens de cursus leren hoe je je lichaam de leiding teruggeeft en je hoofd tot rust brengt omtrent eten. Je relatie tot eten verandert. Je bent niet meer de hele dag met eten bezig in je hoofd, je hoeft het niet te bedenken, je hoeft er niet over te piekeren, je hoeft geen plan te volgen, geen protocol te volgen. Je hoeft niets af te wegen of calorieën meer te tellen. Maar je valt wel af! En je ervaart blijvend gewichtsverlies.

Ik geef je duidelijke uitleg tijdens de video’s in de cursus en vertel je hoe je eenvoudig kunt luisteren naar je lichaamsbehoeften en je krijgt praktische toepasbare informatie die je meteen kan toepassen in je dagelijks leven. 

Een kleine investering met een grote impact. Op naar blijvend gewichtsverlies

Kies 1 van onderstaande opties als je klaar bent voor verandering! Keuze 1 is geschikt als je de 2 zelfhypnose audio’s al hebt. Heb je deze nog niet, ga dan voor keuze 2. Je hebt de zelfhypnose audio’s en bijbehorende handboeken namelijk nodig voor deze cursus. Wil je persoonlijk begeleid worden, dan kies je pakket 3.

In onderstaande video leg ik uit wat het voordeel is van het meest uitgebreide pakket met persoonlijke support en adviezen.

Video afspelen over Gezond afvallen

KEUZE 1

Zonder de bijbehorende zelfhypnose audio's en handboeken
(LET OP: Deze heb je wel nodig! Heb je ze nog niet, kies dan KEUZE 2 met de 2 audio's).
137,-
 • Je krijgt toegang tot een besloten Instagram Account met video's en uitleg
 • EN
  Je krijgt toegang tot de online leeromgeving als je de cursus liever volgt zonder Instagram
 • VOOR ALTIJD TOEGANG

KEUZE 2

Met 2 zelfhypnose audio's en de bijbehorende handboeken twv €90
De zelfhypnose audio's en bijbehorende cursus e-boeken ontvang je direct na aanmelding per e-mail.
187,-
 • Alles uit keuze 1 pakket
 • INCLUSIEF

  - 2 zelfhypnose audio's twv €90-

  - Afvallen met intuïtief en gezond eten twv €33

  -Mijn Lichaam is mijn Kompas twv €57

  - Plus de 2 digitale cursusboeken

KEUZE 3

2 zelfhypnose audio's en handboeken
EXTRA: Persoonlijke coaching en contact met Aniek
extra verdieping, maatwerk, advies en begeleiding
387
337,- Tijdelijke aanbieding
 • Alles uit keuze 2 pakket
 • INCLUSIEF

  Tijdens 2 persoonlijke afspraken (telefonisch) gaan we samen constructief aan de slag. Ik help je on the spot!
  T.w.v. €194.

  - Vertel me wat je al geprobeerd hebt, waar het je niet lukt en wat je moeilijk vindt. Ik begeleid je daaruit. Je krijgt concrete adviezen die je direct eenvoudig kunt toepassen

  - Einde aan emotie eten en snaaibuien.

  - We gaan rust creëren in je hoofd omtrent eten

  Tijdens dit persoonlijke traject leer ik je de verleiding om over te eten kleiner te maken. Avonden, weekenden, feestjes zijn straks geen enkel probleem meer voor jou.
 • BONUS

  24/7 Persoonlijke support.
  Je mag me appen als je vastloopt. Persoonlijke 'app-service'. Tw.v. 99,-
Video afspelen over persoonlijke leefstijlcoach

Na inschrijving kun je meteen starten. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met belangrijke informatie.

Hoe werkt het

1

Ik heb een besloten privé Account gemaakt op Instagram. Daar deel ik met jou in 3 videolessen ALL THE FUNDAMENTALS. Je krijgt daar alle informatie en uitleg. Heb je geen Instagram account? No worries! Dan volg je de cursus gemakkelijk vanaf je telefoon of laptop in de speciale Puur Power leeromgeving.

2

Ter ondersteuning ga je de ZELFHYPNOSE audio’s luisteren. Bij de audio’s ontvang je ook 2 cursusboeken met extra uitleg. Als je die nog niet hebt, kies je voor pakket 2.

3

Wil je snel en blijvend (!) resultaat, dan moet je het geleerde in de praktijk gaan toepassen. Je zult The Fundamentals CONSTRUCTIEF in de praktijk moeten gaan TOEPASSEN, zodat je niet meer terug kunt vallen. Wil je private begeleiding daarbij, dan kun je persoonlijke coachsessies erbij nemen (pakket 3). 

gezondheidscoach

Wat zou het voor jou betekenen als je de strijd in je hoofd niet meer had?

Dit is wat mijn cursisten mij sturen als ze met mij persoonlijk aan de slag gaan (keuze 3 of private coachtraject):

Ik was een leefstijlcoach die zelf de kilo's er niet vanaf kreeg, zo pijnlijk

Mijn eigen verhaal deel ik ook graag met je. Jaren lang heb ik gewerkt als gezondheidscoach. Ik wist alles van gezonde voeding en afvallen. Ik heb volgens mij zelf ook alle diëten en eettrends wel een keer gevolgd. De vele diëten en leefstijltrends creëerden een hoofd vol met eet-regels, die ik dagelijks probeerde af te vinken en te volgen. Op wilskracht al die regels volgen. 😅 Ik luisterde naar mijn hoofd. Ik woog alles af in gedachten. Wat mag ik eten vandaag, hoe laat, hoeveel?

Ik had allemaal overtuigingen en eet-regels in mijn brein over wat wel en niet gezond was en wat goed en fout was, maar ze kloppen nooit exact. Er bestaat geen one-size-fits-all eetpatroon. Dat wist ik wel, maar ik kreeg ‘mijn slanke eetpatroon’ maar niet gevonden. Ik kwam dus langzaam weer wat aan en kreeg het er niet meer vanaf. Wat ik ook probeerde. Ik gaf de overgang maar de schuld.Toch wel pijnlijk als je zelf leefstijlcoach bent 😓

Ik deed mijn uiterste best, maar zodra ik er ook maar even zondigde kwam ik direct aan en gaf ik mijn afvalpoging weer op. Ik was uiteindelijk de wanhoop nabij. Wat ik ook probeerde, ik viel niet af of had maar weinig resultaat. Mijn motivatie was groot, maar die verdween al snel weer als ik op de weegschaal zag dat ik niets was afgevallen of zelfs weer was aangekomen. 

Heb je eigenlijk wel zoveel wilskracht nodig?

Gelukkig ontdekte ik dat er ook een andere manier was om gezond af te vallen en blijvend gewichtsverlies te ervaren. Een hele natuurlijke manier, die zonder strijd en wilskracht veel meer resultaat gaf en heel goed bij mij paste. Ik ben daardoor moeiteloos mijn overgewicht verloren en die kilo’s zijn nooit meer terug gekomen. Tijdens persoonlijke coachtrajecten ben ik deze aanpak gaan doorgeven aan andere vrouwen en ook zij waren enthousiast en behaalden geweldige resultaten. Mijn vertrouwen in deze manier van afvallen groeide en ik durf nu te zeggen “Als wij dit kunnen, dan kan jij dit ook“. Jij kunt je strijd met eten en je overgewicht stoppen, als je de oefeningen gaat doen die ik je in de cursus leer.

Veelgestelde vragen

“Het zoveelste afvalprogramma, ik kan het niet meer opbrengen”. 

“Ik heb zo’n beetje alles al geprobeerd, maar niks lijkt meer te werken”.

“Dat afvallen, heb ik opgegeven. Het lukt gewoon niet”.

Ik snap dat je dit bent gaan denken. Dat het zo voor je voelt. 

Het (strikt) volgen van een dieet of eettrend – zoals bijvoorbeeld WW, calorieën tellen, koolhydraatarm, Keto, Paleo, intermitterend vasten, etc – werkte vroeger misschien goed voor je, maar nu niet meer.

En het is ook gewoon veel gedoe om je altijd streng te moeten blijven (!) houden aan de regels. Ook als je druk en moe bent. Op elk feestje en elk terrasje. Elk weekend. Elke vakantie. Want als je een paar dagen buiten de lijntjes kleurt, kom je meteen aan en raak je gefrustreerd en lukt het je niet om back on track te komen.

En zo verlies je ook het vertrouwen in jezelf. Een nieuwe poging ga je uitstellen en ook mijn verhalen over mijn geweldige methode sla je in de wind. “Weer het zoveelste afvalprogramma, ik kan het niet meer opbrengen en het zal toch wel niet werken”.

Ik snap dat je denkt dat je alles al geprobeerd hebt, maar je hebt alleen maar steeds hetzelfde geprobeerd: Een nieuw plan, op wilskracht volgen, je eetimpulsen onderdrukkend.

Mijn methode is geen plan, je gaat geen wilskracht gebruiken of nodig hebben. En je eetimpulsen gaan we juist opruimen, dus die verleiding om te eten verkleinen. Dan hoef je niks te onderdrukken. Je kunt alles eten. Je hoeft geen strijd te leveren. 

Dit is de enige duurzame manier waarmee je afvalt zonder gedoe. Je hoeft niks ‘vol te houden’. 

Het strikt volgen van een dieet of eettrend is nooit de oplossing. Je volgt een lijstje strenge regels, die je op wilskracht moet blijven volhouden. Een dieet of eettrend volg je vanuit je hoofd. Terwijl je lichaam hele andere behoeftes heeft. Maar die negeer je met een dieet of eettrend. 

Een dieet of leefstijl streng volgen zorgt ervoor dat je brein alleen maar sterker naar eten gaat verlangen. Je maakt het probleem alleen maar groter dus. En daardoor ontstaat er meer strijd in je hoofd. Aan de ene kant verlang je zo naar slank zijn, je wil dat echt heel graag. Aan de andere kant verlang je zo naar eten en ‘los’ gaan in de avond of weekend. Zodra je moe op de bank ploft, op een verjaardag of tijdens het weekend de strijd verliest, is het dan ook ‘alles of niets’ en voel je je weer zo verdrietig. Al die strijd die je voorafgaan aan je eetbui had geleverd, was weer voor niks geweest, want je eet alles er nu weer aan…

Met andere woorden, als je eerst nog even op dieet gaat, heb je alleen maar hardnekkigere patronen en gedrag dat je weer moet afleren en doorbreken. De verleiding naar eten is alleen maar groter geworden. Je bent verder van huis. Dus doe het niet…

Ik krijg vaak deze vraag. Of de vraag “Kan mijn gezin meedoen?”

JA, jullie eten gewoon hetzelfde. Jij kan gewoon met je gezin mee eten. Je kunt altijd alles mee-eten met wat je tafelgenoten eten. Ik zet je niet op dieet, je hoeft geen koolhydraten te skippen en je hoeft niet anders te koken in de avond. Ik ga je iets leren en jij kunt jouw gezin hier straks alles over vertellen. Als zij ook slanker willen leven, ben jij hun coach 😉

Ik ben niet jouw diëtist, maar je coach. Natuurlijk kun je me vragen stellen over voeding en je lichaam. Ik zal ze beantwoorden, maar weet dat je alles mag eten waar jij je goed bij voelt. Dus pak vooral je eigen favoriete eettrend en recepten erbij. Of zoek lekkere recepten op in je kookboeken of op Google. Ik ga je leren om jouw favoriete gezonde keuzes te maken en die vol te houden zonder wilskracht nodig te hebben. Ik ga je leren hoe je je tegelijkertijd vrij én in control voelt rondom eten. En hoe je zorgt dat je zeker weet dat je nooit meer aankomt wat je afgevallen bent.

In 3 videolessen, 3 Instagram posts en 2 e-boekjes deel ik met jou alle informatie en uitleg. Ter ondersteuning ontvang je 2 zelfhypnose audio’s (als je die nog niet had) en je kunt ervoor kiezen om persoonlijke coachsessies met mij in te plannen.

Je kunt deze cursus op twee manieren volgen: Via Instagram of via mijn speciale online leeromgeving. Het is maar net wat je zelf fijner vindt.

Je ontvangt binnen een paar minuten na aanmelding 2 mails; de ene met toegang tot het besloten cursus account op Instagram en de andere met de inloggegevens voor de leeromgeving. 

Het wijst zichzelf. Komt goed!

Als ik jouw begeleider ben is afvallen en het bereiken van een definitieve omslag veel groter en dat is wat je wilt. Als je jezelf een beetje kent en weet van jezelf dat je het moeilijk vindt om af te vallen of gewichtsverlies te behouden, dan is dat niet omdat je niet voldoende kennis hebt over gezonde voeding, maar je weet niet hoe jij jouw patronen en plateaus kunt doorbreken.

Wat gaan we doen om jouw gewichtsverlies te bereiken:

 1. Jouw huidige eetpatroon en de jojo van afvallen en weer aankomen, gaan we samen doorbreken. 
 2. We gaan ook samen je verlangen naar overeten verkleinen. Weekenden, avonden en feestjes zijn straks geen probleem meer voor je.
 3. We gaan je relatie met eten veranderen, zodat je ultieme vrijheid ervaart en alles kunt eten terwijl je slanker wordt en blijft.


Het gevolg is dat je gewicht verliest zonder dat je je aan dieetregels hoeft te houden.
Ook als je in de overgang bent of al jaren niet meer lijkt te kunnen afvallen.

Als je een dieet volgt, probeer je het verlangen op bepaalde momenten of naar ongezond eten te onderdrukken of vermijden (door niet naar een feestje te gaan). En je gaat op wilskracht heel streng zijn in wat goed en fout is. 

Voor blijvend gewichtsverlies werkt dat niet. Je houdt het niet vol. Je kunt daar zelfs van aankomen!

De ultieme vrijheid is als je geen verlangen meer voelt om te overeten.

Als ik je coach leer ik je hoe verlangen naar eten werkt en de vaardigheid om dat zelf te verkleinen. Ik verloor daar zelf mijn tien kilo overgewicht mee en dat gewicht kwam nooit meer terug.⁠

Ik heb een talent om snel te doorzien wat iemand (exact) nodig heeft om (definitief) gewicht te verliezen en deze blijvende omslag te kunnen creëren. Ik doorzie ook meteen waarom je niet afvalt terwijl het lijkt dat je je zo goed aan alle regels houdt en jezelf nauwelijks iets lekkers gunt.

Het is zo fijn als je gaat zien dat ik mijn vinger direct op de zere plek kan leggen en doorzie wat de oorzaak is van jouw probleem waardoor je aankomt of niet afvalt.

Ik zie meteen wat de oorzaak is. En ik laat je zien hoe je dit oplost. Daarnaast geef ik praktisch toepasbare adviezen, die direct resultaat geven en voelbaar zijn. Dit stimuleert ook om door te pakken.

Je creëert een fijne relatie met eten, alle spanning gaat eruit.⁠ ⁠Zodra je leert samenwerken met je lichaam, ga je weer afvallen, maar heb je geen dieet meer nodig.⁠ Je verliest al je overgewicht.⁠ Je bent niet meer bang om honger te krijgen (en dat er dan iets mis kan gaan).⁠ Juist als je een dieetverleden hebt met veel regels en beperking, is dit de vrijheid die je zoekt.⁠

Mijn private cursisten zijn allemaal verrast over hun eigen veranderingen en resultaten.

Ze hadden de hoop een beetje opgegeven en hadden weinig vertrouwen in zichzelf, maar dit verdwijnt volledig als ik ze persoonlijk begeleid. En dat is ook weer de sleutel naar blijvende motivatie; gemak en resultaat.

Ik zou jou ook graag helpen. Je hebt gegarandeerd meer succes als ik je persoonlijk hierin kan begeleiden. Gun jezelf deze coaching.

Liefs Aniek 

Jaaa, die vraag herken ik ook! Als je kiest voor keuze 3 met persoonlijke coaching, ga ik je iets heel belangrijks leren!

Ik leg het je even uit:

Als leefstijlcoach wist ik alles over gezonde voeding, hormonen, leefstijlen, etc.

Toch lukte het me niet om af te vallen, terwijl ik het super graag wilde. Ik was heel erg gemotiveerd, omdat ik vond dat ik super slank moest zijn als coach. Ik moest het goede voorbeeld zijn, toch? Het frustreerde me mateloos dat ik alle kennis in huis had, maar niets leek te werken. Ik kon me niet aan al mijn eetregels houden. 

Ik weet hoe het is om je eetgedrag niet onder controle te kunnen hebben. Ik was de hele dag in mijn hoofd met eten bezig, maar kon me niet forever inhouden. Soms barstte de spreekwoordelijke bom en at ik meer dan ik me had voorgenomen. Ik at dan alles er weer aan, dat ik er met heeeel veel moeite vanaf had gekregen.

Dus is het niet veel fijner als je leert DAT patroon op te ruimen? 

blijvend gewichtsverlies
Chat openen
Hi! Wat kan ik voor je doen?