Meteen naar de inhoud

Afvallen met je lichaam als kompas + Hypnose

Afvallen door te luisteren naar je lichaam. Ik leer je precies hoe je dit doet in het cursusboek. En door speciale zelfhypnose audio gaat het automatisch.

"Geef je lichaam de leiding terug. Volg je natuurlijke honger en verzadiging".

Afvallen gaat vanzelf als je je lichaam de leiding teruggeeft. Als je luistert naar de wijsheid van je lichaam. Hoe je dat doet, ga ik je leren. Ik leg het je uit in een praktisch cursushandboek en de zelfhypnose audio ga je gebruiken ter ondersteuning om dit fijne transformatie proces te versnellen. Ontspannen afvallen is zo fijn.

I know! Hoe frustrerend is het als je op wilskracht bent afgevallen en je kunt het niet vasthouden? Hoe verdrietig en wanhopig kun je je voelen als je steeds weer een  terugval hebt? Heb je al die regeltjes vol lopen houden en dan (vr)eet je alles er weer aan. Of je valt maar niet af terwijl je zo je best doet. Ik weet ook precies hoe dat voelt. Zo k#t. Ik kon wel janken dan. Hoe dan??!

Ik ga je helpen afvallen en slank blijven

zonder een dieet of leefstijlplan op wilskracht

te moeten blijven volgen. Zonder regeltjes.

Deze zelfhypnose en handboek heb ik gemaakt omdat veel vrouwen hier last van hebben. Ze hebben al meerdere keren geprobeerd om hun dieet of leefstijl te veranderen, maar toch vielen ze steeds weer terug, omdat ze zich niet aan die strenge regels konden houden. Al die moeite voor niks… Streng zijn, op wilskracht volhouden, het is gewoon niet voor een leven lang. Maar je wil wel heel graag afvallen en slank blijven. Of misschien wil je gewoon graag gezonder voor je lichaam zorgen. Wat je reden ook is, je wil je voedingspatroon veranderen en je hebt gemerkt dat het niet lukt met je hoofd.

Deze methode is uitermate geschikt voor

Afvallen zonder dieet geeft zoveel rust

Dat je kunt afvallen zonder dieetregels te volgen, klinkt gek en tegenstrijdig voor je. Maar niet voor jouw lichaam.  Je lichaam de leiding geven is zoals de natuur het bedoelt heeft en dit de enige manier als je een leven lang slank wilt blijven zonder elke dag strijd te moeten voeren in je hoofd over wat je wel en niet mag eten en wanneer je iets mag eten en hoeveel. 

Als je jezelf allerlei regels oplegt heb je bakken vol met wilskracht nodig.

Die strijd is verschrikkelijk. Ik gun je rust in je hoofd. Slank worden & blijven zonder nadenken. Dat kan ik jou ook leren. Met de uitleg in het handboek en de zelfhypnose audio ter ondersteuning ga je het zelf ervaren dat je de shift gaat maken van je hoofd naar je lichaam. En dat werkt super transformerend! Test het voor jezelf. Ik geef je de uitleg en audio, meer heb je niet nodig. 

STOP! de strijd met diëten!

Stop alsjeblieft per direct met al die eet-regels in je hoofd; Je moet ontbijten/ Je moet je ontbijt overslaan. Je moet elke 2 uur iets eten/ Je moet minimaal 4 uren tussen elke maaltijd aanhouden. Je moet opletten met koolhydraten. Je moet dit, je moet dat. Je moet…Je moet…

Allemaal goedbedoelde adviezen, maar wie heeft jou dit verteld? Een diëtiste? Een leefstijl voedingscoach? Een boek? Je collega die zoveel is afgevallen door regels te volgen? Je moeder? De voedingsindustrie? Het voedingscentrum?  

Dus jij moet nu iets eten omdat het ‘zo hoort’ volgens een ander? Omdat iemand dat jou zo verteld/ geleerd heeft? Je bent gestopt met luisteren naar je eigen-wijsheid en hebt het uit handen gegeven aan anderen. Je download eetschema’s en menu’s, koopt boeken over koolhydraatarm eten of Intermitterend Vasten. Je vraagt een vriendin die is afgevallen om advies.

Er is geen ‘One size’ voor elke dag.

Je hebt elke dag andere behoeftes. Niemand kan jou vertellen welke behoefte je NU hebt, alleen jouw lichaam weet dat.

Ik snap de valkuil hoor. Ik was er ook ingetrapt. De vele diëten en leefstijltrends creëerden een hoofd vol met eet-regels, die ik dagelijks probeerde af te vinken en te volgen. Op wilskracht al die regels volgen. Je luistert dan naar je hoofd. Weegt alles af in gedachten. Wat mag ik eten vandaag, hoe laat, hoeveel? Ik had allemaal overtuigingen en eet-regels in mijn brein over wat wel en niet gezond was en wat goed en fout was, maar ze kloppen nooit exact. Er bestaat geen one-size-fits-all eetpatroon. Met je hoofd probeer je te bedenken wat goed is voor jou vandaag, maar elke dag is anders. Elk moment is anders. Elk moment heeft je lichaam andere behoeftes.

Als je jouw behoeftes op wilskracht negeert, raak je uitgeput en ga je rebelleren tegen je eigen regels. Waardoor je op een bepaald moment denkt “F#ck it!en dan alles eet wat verboden is en je alle moeite die je had gedaan om af te vallen er weer aan eet. Ik heb het zo vaak gedaan. Ik werd er zo verdrietig van. Maar ik pepte me weer op en morgen probeerde ik het opnieuw… tot ik weer een terugval had. En weer opnieuw… en weer een terugval… Dit is zo pijnlijk. Ik baalde dan zo ontzettend van mezelf. 

Met een hoofd vol regeltjes probeer je te bedenken wat goed en slecht voor is jou… dat geeft zoveel onrust. Constant ben je met eten bezig.

In je hoofd ben je er maar druk mee. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed. Maar wat zegt jouw lichaam? Weet je dat? Luister je daar naar? Als je écht leert luisteren naar je lichaam kom je erachter dat jouw perfecte eetpatroon in geen enkel boek te vinden is. Niemand weet wat jij en wanneer jij en hoeveel jij moet eten, alleen jouw lichaam weet het. Als je gaat luisteren naar je lijf, krijg je alle antwoorden en daarmee zoveel rust in je hoofd. Je hoeft niet steeds na te denken wat, wanneer en hoeveel je moet/ mag eten. Je voelt het, je weet het zonder nadenken. Test het voor jezelf. Dit werkt! Want zo is het bedoeld door de natuur.

Je eigen lichaam is super wijs weet precies wat het allerbeste voor JOU is. Wil je leren hoe je jouw lichaamswijsheid volgt, en wil je zelf ervaren hoe het is om naar je lichaam en je natuurlijke honger en verzadiging te luisteren? Pak het dan goed en constructief aan. Laat mij je hierin begeleiden met het handboek en de audio.

Wat kun jij verwachten

Als je aan de slag gaat met de uitleg in het handboek en de audio gaat beluisteren, ga je tijdens je dagelijks leven opmerken dat je makkelijker voelt wat en wanneer je wilt eten en je voelt duidelijk wanneer je verzadigd bent. Je vindt het makkelijk om te stoppen met eten als je verzadigd bent. Je hebt geen moeite om eten op je bord te laten liggen of om eten af te wijzen. Je hebt steeds minder momenten van over-eten en snaaien. Je bent ook niet meer zo bezig met eten. Eten is niet meer zo’n verleiding voor je. Kortom; Je bent niet op dieet, maar je hebt gewoon minder eetbehoefte en dan val je automatisch af.

Het cursus werkboek

In het werkboek krijg je de uitleg over hoe ik heb leren luisteren naar mijn lichaam. En ik leg je de dagelijkse oefeningen uit. Wanneer je hiermee aan de slag gaat zul je meteen merken dat het super eenvoudig is en heel snel effect heeft.​ 

De opdrachten zijn eenvoudig en fundamenteel belangrijk voor het resultaat. Je gaat oefeningen doen die jou leren luisteren naar je lijf. De zelfhypnose gebruik je ter ondersteuning van het oefenen dat je dagelijks doet. 

Je leest dus voor je begint de specifieke uitleg in het cursushandboek aandachtig door. Er gaan veel kwartjes vallen en je leert het belangrijkste fundament. Je begrijpt dan precies waarom je de leiding veel beter aan je lichaam kunt overgeven. Je wordt enthousiast. En je leert hoe je dit het beste aanpakt. Je krijgt veel inzichten en mijn persoonlijke krachtige praktische oefeningen die mij ontzettend geholpen hebben tijdens mijn omslag.  Het is echt heel eenvoudig, als je weet hoe. Dit is een korte maar krachtige cursus geworden. Je weet precies wat je moet doen om die omslag te maken. Hier heb je de rest van je leven genoeg aan. For life! Je hoeft echt nooit meer op dieet. Beloofd!

Luister het begin van deze zelfhypnose:

Video afspelen

De zelfhypnose audio

Bij het handboek krijg je de zelfhypnose audio. Die jouw omslag onwijs zal ondersteunen en versterken. Want de kwaliteit van je gedachten bepaalt je focus en de keuzes die je maakt. Je hoeft alleen maar te luisteren terwijl je rustig zit of ligt (met een koptelefoon of oortjes). Ontspannen luister je naar deze speciale audio. In je onderbewuste brein worden nieuwe neurale clusters gevormd die jouw proces gaan ondersteunen. Dit is zo krachtig! Zo helpend. Je gaat automatisch anders denken, voelen en doen. En je merkt dat je honger en verzadiging duidelijker voelbaar wordt.

Een kleine investering met een grote impact.

Mijn lichaam is mijn kompas

Deze handleiding met hypnose helpen je rust in je hoofd te krijgen omtrent eten. Ontspannen afvallen en je nieuwe gewicht met gemak behouden.
57,- Hier heb je de rest van je leven plezier van
  • Het digitale cursushandboek met alle uitleg en instructies om jezelf te leren luisteren naar je lichaam. Zie het als een cursusboek. Doe de oefeningen die erin staan. De zelfhypnose audio is ter ondersteuning en versterking van jouw proces om de shift van je hoofd naar je lichaam te kunnen maken.
  • De Hypnose audio 'Mijn lichaam is mijn kompas' (16 min)


Let's turn the magic back on!

Geef jij je lichaam de leiding terug, zoals je als baby ook deed?

Toen dacht je ook niet na over hoeveel je moest eten. Je voelde het. Je wist zonder nadenken wat je prachtige wijze lichaam nodig had.


Liever extra begeleiding erbij?

Luisteren naar je lichaam werkt fantastisch voor je. De nieuwste zelfhypnose gaat je hier enorm bij helpen. Maar er komt meer bij kijken. Elke dag, elk eetmoment is een leermoment. Je zult elke keer keuzes moeten leren maken. En jezelf leren begeleiden door de eetmomenten heen. Wil je daar bij geholpen worden, dan raad ik je de INSTAGRAM CURSUS aan. Dan geef ik je extra begeleiding zodat je nog makkelijker en sneller deze omslag definitief maakt.

Meest gestelde vragen over zelfhypnose


Hoe zorg je er nou voor dat je meer haalt uit de audio(‘s)? Dat je leefstijl moeiteloos gezonder wordt en je daar alle vruchten van gaat plukken. Door herhaling! Elke dag weer. Misschien denk jij nu? Ik heb/ neem geen tijd voor een hypnose sessie. Ik ben vaak te moe en heb geen zin meer. Herkenbaar voor velen. Dit is een blokkade voor veel mensen.

Ik geef je TIPS om de zelfhypnose sessies vaker te doen. Deze tips zorgen ervoor dat je de sessies gaat oppakken en de smaak te pakken krijgt:

  1. Luister tijdens wandelen. Bijvoorbeeld: parkeer je auto 15 minuten wandelen van je werk en luister (heen en terug) terwijl je loopt een kwartiertje naar de affirmaties met je oortjes in. En in de middag maak je een lunchwandeling tijdens je pauze. En in de avond een ommetje na het avondeten. Dit zijn alweer 4 momenten op een dag die je kunt pakken.
  2. Luister de affirmaties tijdens elke autorit. Je houdt je ogen open uiteraard. En je gaat niet in een diepe trance (je kunt de intro overslaan of niet exact meedoen, maar wel rustig luisteren). Je onderbewuste pikt elke keer alle affirmaties op terwijl je aan het rijden bent. Autorijden doe je vast meerdere keren per week. Pak die momenten. Zet de audio aan.
  3. Zet de sessie aan als je gaat journallen. Dit vind ik zelf zo’n fijne en krachtige combi. Je volgt eerst met je ogen dicht de intro om je brein in hypnotische staat te brengen. Als de affirmaties beginnen open je je ogen terwijl de audio doorloopt. Je slaat je journal open en begint te schrijven over je gezonde voornemens en je zelfzorg en je verlangens en wensen over hoe je je wilt voelen en wie je wilt zijn. Terwijl je de affirmaties hoort merk je dat journallen veel makkelijker gaat, want de audio’s inspireren je enorm bij het schrijven.
  4. Doe lekker je oortjes in als je in bad gaat. In bad kom je sowieso tot rust. Helemaal als je kaarsjes aansteekt en een wierrookje. Luister lekker de sessie terwijl je je begeeft in je thuis spa. 
  5. Doe elke avond voor het slapen gaan een sessie in bed. Het geeft niks als je tijdens de sessie in slaap valt. Je onderbewuste brein pikt de suggesties toch op. Die blijft alert en aan het werk voor jou.

Met deze tips moet het je lukken om minimaal elke dag een keer te luisteren. Als je echt wilt veranderen, pak dan deze tips op. Mijn intentie is dat je gezonder gaat leven, met plezier en automatisch.

Zorg goed voor jezelf, je krijgt er zoveel voor terug!

Ja en nee. Het is net zo ontspannend als een meditatie of yoga nidra sessie, maar bij hypnose ga je daarbij ook veranderingen aanbrengen in je onderbewuste. Bij meditatie is het de bedoeling dat je je gedachten loslaat. Terwijl je bij een hypnose eerst je onderbewuste brein ontvankelijk maakt en daarna laat focussen op nieuwe helpende gedachten, je geeft nieuwe suggesties. Je gaat als je de instructies opvolgt (je krijgt een handleiding) een nieuwe waarheid downloaden en stevig verankeren tot nieuwe overtuigingen. Je schrijft je nieuwe gedachten over je oude gedachten. Het is als het ware hard werken voor je onderbewuste. Maar daar merk jij op bewust niveau weinig van, want je voelt je volledig ontspannen. Mooi he, hoe dat werkt. Al na de 1e sessie ga je merken dat je anders begint te denken, anders te voelen en anders te doenHypnose is bedoeld om je gedrag te veranderen. Je gedrag verandert hiermee positief en voor altijd omdat je in je onderbewuste veranderingen hebt verankerd. Elke dag worden deze nieuwe verbindingen sterker en sterker. Zodat je gedrag zich steeds moeitelozer aanpast. Het lijkt wel magie!

Deze zelfhypnose audio’s zijn uniek en na veel afstemmen, componeren en door ontwikkelen zijn deze audio’s een doorslaand succes geworden. Met deze audio’s heb je goud in handen. Ik krijg dan ook vaak de vraag “Aniek, wat is het geheim van het succes? Hoe komt het dat deze zelfhypnose zo goed werken?“. 

Het geheim?… dat blijft een geheim. Een illusionist verklapt zijn trucs ook niet en een chefkok geeft ook niet alle ingrediënten prijs. Ik kan je wel zeggen dat het succes te danken is aan een combinatie van technieken uit de neurowetenschap, epigenetica en zelfs kwantumfysica. Nergens zul je zelfhypnose audio’s vinden die dezelfde combinatie gebruiken als ik doe. Sommige technieken zullen je zelfs niet opvallen, althans het valt jouw bewustzijn niet op. Zo heb ik speciale muziektonen laten componeren op speciale frequenties die je niet lijkt te kunnen horen, maar je brein pakt deze tonen wel degelijk op en het effect daarvan is meetbaar. De woorden en stemtoon, de opbouw en nog andere details zijn precies afgestemd. Maar hoe ik dat doe? Dat blijft mijn geheimpje ;-). 

Het maakt voor jou eigenlijk helemaal niet uit of je begrijpt en weet wat er precies in die audio’s verborgen ligt. Als het maar werkt toch?

Zelfhypnose is een gemakkelijke techniek om toegang te krijgen tot je onderbewuste. Het is een bewezen effectief hulpmiddel bij het definitief veranderen van je gedrag, het maken van keuzes en het behalen van je doelen. Het is heel eenvoudig. Hoe vaker je het toepast, hoe beter het resultaat. 

Zelfhypnose wordt gebruikt om mensen in hun kracht te zetten, positieve transformaties te laten ondergaan en verslavingen onder controle te krijgen. Zelfhypnose is te gebruiken voor relatief kleinere problemen zoals stoppen met roken, afvallen, stress reductie, stoppen met piekeren, beter slapen, sporten leuk gaan vinden, gezonder eten, stoppen met over-eten of snaaien, meer energie, enz.

Zelfhypnose is niet geschikt voor mensen die een trauma willen verwerken,  lijden aan een depressie of aan een psychose. Voor het behandelen van zwaardere problemen, angsten en trauma’s adviseer ik om een afspraak te maken met een gediplomeerd Hypnotherapeut. Depressies, psychoses en trauma’s los je niet zelf op en vraagt om professionele begeleiding. De zelfhypnose van Puur Power zijn puur bedoeld om je leefstijl, zelfzorg en balans te optimaliseren en je goede voornemens vol te houden.

Zelfhypnose is absoluut 100% ongevaarlijk.  Het voelt als een heerlijke ontspanning of een opbeurende peptalk en is een heel bijzondere ervaring. Je blijft volledig bewust en aanwezig, maakt de hele sessie mee en behoudt te allen tijde zelf de volledige controle. Je kunt er ook niet ‘in blijven hangen’. Dat is onmogelijk. Het is dus een misverstand dat zodra je in (zelf)hypnose bent, geen eigen wil meer hebt, niet meer zelf kunt denken en dat je de controle verliezen kan. 

In zelfhypnose kun je spreken, denken, horen, je ogen open doen als jij dat wilt, iets afwijzen als je iets niet wilt, de regie volledig behouden. En na elke sessie weet je nog precies wat er tijdens de sessie is gebeurd.

Kortom, het enige dat er kan gebeuren is dat je je heerlijk voelt. En dat je bewuster en gezonder gaat leven, met alle gevolgen van dien…;-)).

Ze voelen als een echte feel good ervaring. Ze voelen als een motiverende en liefdevolle peptalk en een heerlijke ontspannen en fijne ervaring. Je bent niet ‘weg’, je hoort alles en maakt alles mee. Maar je stoort je er niet aan. Het is als dagdromen of mijmeren. 

Iedereen die in hypnose wil kan in zelfhypnose gaan. En iedereen die regelmatig zelfhypnose toepast zal beamen dat hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het voor je is om in hypnose te gaan (en vaak ook dieper). 

Je bewuste brein is het deel dat aan je to do’s denkt of die kritische opmerkingen heeft of zich zorgen maakt. Je bewuste brein leeft in de toekomst of het verleden. Je onderbewuste brein leeft in het NU. Die is alleen met de hypnose bezig.

Overdag is je mind alerter en onrustiger. Bij het opstaan denk je direct aan wat je die dag allemaal moet doen. En je omgeving kan ook voor veel prikkels zorgen.

Dat kan het moeilijker maken om je over te geven aan ontspanning.

Hypnose heeft de meeste impact als je onderbewuste brein ontvankelijk is. In een diepe ontspanning staat de poort (je hersenstam) wagenwijd open en is er geen blokkade meer. Je onderbewuste is als een spons.

Wanneer je lichaam ontspant, je ademhaling vertraagt en je een glimlachje op je gezicht tovert, ontspant je zenuwstelsel zich. Dit is heel belangrijk, want alleen dan kan je hartslag zich vertragen.

Als je hartslag vertraagt, zakken je hersengolven als reactie daarop.

Je hart en hoofd hebben een directe verbinding met elkaar. Je hart stuurt continue informatie naar je hoofd. Veel meer dan andersom.

Als je hersengolven zakken, is je bewuste brein minder actief. Het kritische stemmetje dat twijfelt of je het goed doet en of het wel werkt verdwijnt. Je gaat all in. Er is geen twijfel of weerstand meer.

Hoe vaker je de hypnoses doet, hoe vaker je zult merken dat je bewuste brein stiller wordt en minder vaak oppopt tijdens je hypnose sessie. Oefening baart dus kunst.

TIP: Doe de hypnose in de avond in bed, voordat je gaat slapen. Je brein komt dan gemakkelijker in een lage hersengolf omdat het zich al gaat voorbereiden op de nacht. Aan het einde van de dag kun je sowieso makkelijker toegeven aan ontspanning, want je hoeft niets meer te doen, je bent daarnaast in een prikkelarme omgeving (je slaapkamer) en je hebt ook geen kinderen meer om je heen dartelen.

Ten slotte, de ene dag is anders dan de andere dag. Soms zit je er helemaal in en soms lukt het voor geen meter. Wees niet gefrustreerd of teleurgesteld. Weet dat je onderbewuste brein onder al dat gekwebbel van je bewuste brein nog steeds veel oppikt en de hypnose hoort. Je hoort meer dan je denkt. De hypnose komt meer binnen dan je denkt :-))