Meteen naar de inhoud

Instagram Cursus

Afvallen - Met je Lichaam als Kompas

Zonder dieet, zonder strijd en niet op wilskracht.

Met deze methode leer je luisteren naar je lichaam.

Krijg je de controle over je eetgewoonten terug. Verlies je ongewenst lichaamsvet. Geniet je weer van alle voeding zonder schuldgevoel. Ontwikkel je een relatie met eten en een gezonde leefstijl die rust geeft in je hoofd.

Je zult heel snel merken dat dit de natuurlijke en meest logische manier is. 

Niet genoeg zelfbeheersing, wilskracht en discipline

Ik heb deze cursus gemaakt, omdat ik begrijp hoe het voelt. Dat je wilt afvallen, maar het lukt je niet, terwijl je zoveel weet over een gezonde leefstijl. Ik heb jaren lang gedacht dat ik een gebrek aan zelfbeheersing had. Dat ik niet voldoende wilskracht of discipline had om af te vallen en mijn streefgewicht te bereiken en behouden.

Ik was een leefstijlcoach die zelf de kilo’s er niet vanaf kreeg, zo pijnlijk

Jaren lang heb ik gewerkt als leefstijlcoach. Ik wist alles van gezonde voeding en afvallen. Ik heb volgens mij zelf ook alle diëten en eettrends wel een keer gevolgd. De vele diëten en leefstijltrends creëerden een hoofd vol met eet-regels, die ik dagelijks probeerde af te vinken en te volgen. Op wilskracht al die regels volgen. 😅 Ik luisterde naar mijn hoofd. Ik woog alles af in gedachten. Wat mag ik eten vandaag, hoe laat, hoeveel?

Ik had allemaal overtuigingen en eet-regels in mijn brein over wat wel en niet gezond was en wat goed en fout was, maar ze kloppen nooit exact. Er bestaat geen one-size-fits-all eetpatroon. Dat wist ik wel, maar ik kreeg ‘mijn slanke eetpatroon’ maar niet gevonden. Ik kwam dus langzaam weer wat aan en kreeg het er niet meer vanaf. Wat ik ook probeerde. Ik gaf de overgang maar de schuld. Toch wel pijnlijk als je zelf leefstijlcoach bent 😓

Ik deed mijn uiterste best, maar zodra ik er ook maar even zondigde kwam ik direct aan en gaf ik mijn afvalpoging weer op. Ik was uiteindelijk de wanhoop nabij. Wat ik ook probeerde, ik viel niet af of had maar weinig resultaat. Mijn motivatie was groot, maar die verdween al snel weer als ik op de weegschaal zag dat ik niets was afgevallen of zelfs weer was aangekomen. 

Wat ik ook probeerde,

ik hield me streng aan de regels en viel toch nauwelijks af

Zo’n beetje elk dieet of eettrend wel gevolgd

Ik wist alles over een gezond voedingspatroon en over afvallen. Jij vast ook. Ik had alle boeken zo’n beetje wel gelezen. Jij ook? En alle soorten eet-trends wel geprobeerd. Van koolhydraatarm tot Paleo. Het hielp altijd wel even, maar zodra ik een plateau bereikte of een drukke week had, hield ik het niet meer vol en begon ik te smokkelen. In mijn hoofd onderhandelde ik met mezelf. En was ik boos op mezelf. Gefrustreerd en verdrietig. 

Wat volgde was een moment of periode van geen maat meer kunnen houden “Zak er maar in! Het lukt me toch niet. Ik ben goed zoals ik ben. Ik mag best genieten” en zo nog meer van die gedachten die ervoor zorgden dat ik ‘los’ ging. Om vervolgens na een tijdje weer zo te balen, dat ik weer een nieuwe poging begon te overwegen. En dan begon de strijd weer opnieuw. 

Zelfs in de jaren dat ik slanker was, voerde ik een strijd om slank te blijven. Het was altijd oppassen en bleef aan strenge regels vasthouden.

Zodra ik een plateau bereikte of een drukke week had,

hield ik het niet meer

en begon ik te smokkelen

Heb je eigenlijk wel zoveel wilskracht nodig?

Gelukkig ontdekte ik dat er ook een andere manier was. Een hele natuurlijke manier, die zonder strijd en wilskracht veel meer resultaat gaf en heel goed bij mij paste. Ik ben daardoor moeiteloos mijn overgewicht verloren en die kilo’s zijn nooit meer terug gekomen. Tijdens persoonlijke coachtrajecten ben ik deze aanpak gaan doorgeven aan andere vrouwen en ook zij waren enthousiast en behaalden geweldige resultaten. Mijn vertrouwen in deze manier van afvallen groeide en ik durf nu te zeggen “Als wij dit kunnen, dan kan jij dit ook“. Jij kunt je strijd met eten en je overgewicht stoppen, als je de oefeningen gaat doen die ik je in de cursus leer.

De eeuwige innerlijke strijd in je hoofd moet stoppen

Het strikt volgen van een dieet of eettrend is nooit de oplossing. Je volgt een lijstje strenge regels, die je op wilskracht moet blijven volhouden. Een dieet of eettrend volg je vanuit je hoofd. Terwijl je lichaam hele andere behoeftes heeft. Maar die negeer je met een dieet of eettrend. Wat ervoor zorgt dat je brein alleen maar sterker naar eten gaat verlangen. En dus ontstaat er strijd in je hoofd. Aan de ene kant verlang je zo naar slank zijn, je wil dat echt heel graag. Aan de andere kant verlang je zo naar eten en ‘los’ gaan. Zodra je op een verjaardag of tijdens het weekend de strijd verliest, is het dan ook ‘alles of niets’ en voel je je op zondagavond zo verdrietig. Alle kilo’s die je doordeweeks verloren was, heb je er in het weekend weer aan gegeten…

Alle kilo’s die ik er doordeweeks af kreeg,

at ik er in het weekend weer bij

Onverzadigbaar of misschien  gewoon leptine resistent

Veel van mijn cliënten zeggen tegen mij “Aniek, ik voel gewoon niet wanneer ik verzadigd ben“. Een van de vele oorzaken die vaak over het hoofd wordt gezien is leptine resistentie. Leptine is een krachtig vet regulerend hormoon. Het stuurt een signaal naar je hersenen dat zegt: “Je zit vol“, zodat je weet wanneer je moet stoppen met eten. Het vermindert op natuurlijke wijze het hongergevoel. Als je lichaam leptine op de juiste manier aanmaakt, blijft je eetlust in balans. Maar wanneer je lichaam te veel leptine aanmaakt, ontvangen je hersenen het signaal niet meer. Je hebt dus niet snel een vol gevoel, wat leidt tot overeten en dus tot gewichtstoename.

Hoe dat te voorkomen of op te lossen? Door de onderliggende oorzaak op te lossen. Welke oorzaken van leptine resistentie kom ik veel tegen in mijn praktijk:

1️⃣ Door een langdurig eetpatroon te volgen met veel eetmomenten (elke 2 uur iets eten, altijd tussendoortjes pakken, vroeg in de ochtend beginnen met eten en tot laat in de avond nog iets eten).

2️⃣ Met regelmaat dooreten terwijl je lichaam er niet om vraagt.

Andere oorzaken van leptine resistentie kunnen zijn:

3️⃣ Onregelmatig of slecht slaappatroon
4️⃣ Te veel bewerkte voedingsmiddelen
5️⃣ Te veel stress/ te weinig ontspanning
6️⃣ Dopamine pieken

Tijdens deze cursus vertel ik je meer hierover zodat je het gaat begrijpen en inzien hoe jouw afvalpogingen werden gesaboteerd en hoe je met kleine aanpassingen het jezelf een stuk makkelijker kunt maken. Een van de vele voordelen van leren luisteren naar je natuurlijke honger/ verzadiging-balans is dat het leptine resistentie helpt herstellen. Niets eten als je lichaam er niet om vraagt, helpt de ontsteking te verminderen die leptine resistentie veroorzaakt en reset de leptine receptoren, waardoor gewichtsverlies wordt gestimuleerd. Dit patroon ga je doorbreken met deze cursus. Afvallen en een gezonder eetpatroon is dan een automatisch gevolg. En het is veel makkelijker vol te houden dan al die diëten, dus je hebt er geen bergen wilskracht bij nodig.

Emotie eten ligt opgeslagen in je onderbewuste brein

Als baby kregen we borstvoeding of een flesje melk als we huilden. Een suikerrijke, romige beloning waardoor we rustig werden en ons weer veilig voelden. Toen we iets groter werden kregen we vaak een snoepje als we verdrietig waren of pijn hadden. Ongemak werd met iets lekkers verdoofd. En het werkte! Deze oplossing is door je brein opgeslagen in je onderbewuste. Daarom ga je de zelfhypnoses doen! Want als je je nu rot voelt wil je nog steeds graag iets lekkers om je ongemak te verdoven. Dan wil je dat gevoel fixen. En dat kan met eten of alcohol. Dat werkt heel goed. Het geeft je een ontspannen gevoel. Maar helaas maar voor heel eventjes. Zelfs maar een paar minuten. Daarna heb je spijt. Dat herken je vast.

Eten is een quickfix, maar helaas ook een korte fix.

Leer je lichaam als kompas te gebruiken

Tijdens de cursus ga ik je leren hoe je je lichaam de leiding teruggeeft. Sommigen noemen het intuïtief eten. Ik noem het; luisteren naar de wijsheid van je lijf en je hoofd tot rust brengen. Je bent daardoor niet meer de hele dag met eten bezig, je hoofd hoeft het niet te bedenken, je hoeft er niet over te piekeren. Je hoeft niets af te wegen. Je gebruikt de wijsheid van je lichaam. Die gebouwd is om jou in balans te houden. Die met jou communiceert. Die fit en energiek wil zijn. In tegenstelling tot je hoofd. Die wil graag reserves voor later consumeren en opslaan.

Interessant, vind je niet? Ik kan je er zoveel over vertellen. En dat zal ik ook doen tijdens de video lessen. Ik geef je duidelijke uitleg en vertel je hoe je dit eenvoudig kan toepassen in je dagelijks leven.

Want daarna voel je je weer rot, misschien nog wel rottiger, want je hebt (weer) iets gegeten/ gedronken, meer dan je je had voorgenomen en daar ga je je dan rot over voelen. En dat rot voelen over dat extra eten/ drinken kan lang aanhouden, ‘s nachts slaap je slechter, je staat blehh op, de volgende dag op de weegschaal baal je ook weer. Emotie eten kan er zelfs voor zorgen dat je gefrustreerd raakt en stopt met je lijn poging. “Zie je wel, het lukt me toch niet…”

Onthoud: eten/ drinken helpt eventjes als je je rot voelt. Maar het is geen duurzame oplossing. Je kunt beter op zoek gaan naar een duurzame oplossing die fijn voelt en waar je trots op kunt zijn.

Kies je voor fixen (verdoven) met eten/ drinken,

dan voel je je daarna alleen maar rottiger.

Emoties komen en gaan altijd voorbij (tenzij je je er tegen blijft verzetten). Probeer het niet meteen te fixen of verdoven met eten/ drinken. Begeleid jezelf er doorheen. Pak het moment als een leermoment. Je kunt zoveel meer dan je denkt. Je kunt het leren. En fouten maken mag als je het aan het leren bent. Je blijft oefenen. Je geeft niet op. Maak jezelf trots, dat voelt zoveel beter.

Dit onderwerp mocht natuurlijk niet ontbreken in deze Instagram cursus. Als je met de cursus aan de slag gaat leer je hoe je jezelf op die momenten kunt begeleiden. Wanneer je hier veel last van hebt, kan ik je daarbij helpen (kies dan voor keuze 3 met persoonlijke coaching).

Ik leer je luisteren naar de wijsheid van je lichaam

en je hoofd begeleiden

Zelfhypnose zorgt ervoor dat je het sneller automatisch doet

Bij deze cursus maak je gebruik van 2 zelfhypnose audio’s. Beide audio’s versnellen je omslag, omdat je je brein gaat resetten. Je onderbewuste zal dit gaan ondersteunen. Je merkt dat het daardoor veel makkelijker is om het geleerde in de praktijk toe te passen.

Je hebt bij deze cursus 2 zelfhypnose audio’s nodig. En je ontvangt 2 cursus handboeken bij de audio’s. Heb je deze audio’s eerder al aangeschaft, dan kun je je ook inschrijven voor de cursus zonder deze audio’s en werkboeken opnieuw aan te schaffen. 

Ik heb een besloten privé Account gemaakt op Instagram.

Daar deel ik met jou in 3 videolessen alle informatie en uitleg. Ter ondersteuning raad ik je aan om de zelfhypnose audio’s te gebruiken en je kunt ervoor kiezen om 2 persoonlijke coachsessies met mij te plannen.

Het kan niet anders dan dat je gewicht gaat verliezen

als je dit gaat toepassen

Ik geef je de DIY handleiding

Dit is de handleiding om af te vallen door je lichaam als kompas te gaan gebruiken. Als jij de wil hebt om echt tot actie te komen en bereid bent om tijd in de nieuwe cursus te steken en toegewijd te zijn, dan ga je veel resultaat halen uit deze praktische ‘doe-het-zelf’‘ handleiding. 

Stop je strijd met eten.

Van deze kleine investering zul je de rest van je leven plezier van hebben omdat je de strijd met eten hebt los kunnen laten.

Een kleine investering met een grote impact

Een cadeau voor jezelf voor altijd

Geef je op en start vandaag nog als je voelt dat dit voor jou is:

KEUZE 1

Zonder zelfhypnose audio's
(LET OP: Deze heb je wel nodig! Heb je ze nog niet, kies dan KEUZE 2 met de 2 audio's).
97
77,-
 • Je krijgt toegang tot het besloten privé Instagram Account. Daar deel ik met jou in 3 videolessen alle informatie en uitleg.
 • Je kunt mij onder elke video vragen stellen
 • VOOR ALTIJD TOEGANG
  De cursus kun je in je eigen tempo volgen of herhalen.

KEUZE 2

Met 2 zelfhypnose audio's twv €90
De zelfhypnose audio's en bijbehorende cursus e-boeken ontvang je direct na aanmelding per e-mail.
187
127,-
 • Je krijgt toegang tot het besloten privé Instagram Account. Daar deel ik met jou in 3 videolessen alle informatie en uitleg.
 • Je kunt mij onder elke video vragen stellen
 • VOOR ALTIJD TOEGANG
  De cursus kun je in je eigen tempo volgen of herhalen.
 • INCLUSIEF
  2 zelfhypnose audio's twv €90 voor slechts €50:
  -Afvallen met Gezond en Intuïtief Eten twv €33-
  -Mijn Lichaam is mijn Kompas twv €57-

KEUZE 3

Met 2 zelfhypnose audio's twv €90
En 2 telefonische consulten twv €150
extra verdieping, persoonlijk advies en begeleiding
387
217,-
 • Je krijgt toegang tot het besloten privé Instagram Account. Daar deel ik met jou in 3 videolessen alle informatie en uitleg.
 • Je kunt mij onder elke video vragen stellen
 • VOOR ALTIJD TOEGANG
  De cursus kun je in je eigen tempo volgen of herhalen.
 • INCLUSIEF
  2 zelfhypnose audio's twv €90 voor slechts €50:
  -Afvallen met Gezond en Intuïtief Eten twv €33-
  -Mijn Lichaam is mijn Kompas twv €57-
 • INCLUSIEF
  2 telefonische consulten twv €200 voor slechts €90
  Ik leer je precies hoe je jezelf gaat observeren en begeleiden met de eenvoudige GOET methode die ikzelf nog bijna dagelijks toepas, waarmee ik over eten en emotie eten tot een minimum heb kunnen beperken. Ik help je rust creëren in je hoofd. Je leert de verleiding om te eten kleiner maken (dit is zooo belangrijk!). Ik help je de strijd te verkleinen, zodat de verleiding om te eten afneemt. Ik maak een verdiepingsslag met jou samen. Zodat jij nog sneller en makkelijker deze omslag gaat maken. En het is ontzettend fijn om met mij te klankborden. Het werkt verhelderend en motiverend om met iemand te praten die precies weet wat je aan het doen bent en de oplossingen voor jouw uitdagingen geeft.

Na inschrijving kun je meteen starten. Je ontvangt binnen enkele minuten een e-mail met belangrijke informatie. Niks ontvangen?
CHECK JE SPAMBOXEN of stuur een e-mail naar hello@puur-power.nl

Wat zou het voor jou betekenen als je de strijd in je hoofd niet meer had?

Laat mij je hierbij helpen.