Ga naar de inhoud
persoonlijke coaching

Persoonlijk coachtraject

Eetrust | Geen Dieet | Gewichtsbeheersing | Gezond Leven | Wekelijkse begeleiding

Afvallen, slank blijven, gezond leven, zelfzorg. Je wil het heel graag en je weet ook hoe het moet, maar doe het maar eens.

Je wil niet (meer) de hele dag met eten bezig zijn, maar je verlangt zo naar een bepaald streefgewicht en naar ‘normaal gezond’ eten zonder strenge regels. Maar het is je nog niet gelukt om dit te bereiken en vast te houden.

Hoe lang blijf je nog aanmodderen? Hoe lang blijf je nog denken “Ik weet het zelf ook wel, ik probeer het eerst nog een keer zelf”. Je begint weer streng/ enthousiast, maar het lukt je weer niet om je aan je plan te houden.

Stel, het lukt je wel. Zonder wilskracht of terugval. Geen strijd meer om eten, geen zelfsabotage. Dat kan hoor. En ik kan je dat al binnen 1 a 2 weken laten ervaren.

Elke dag aan eten denken... daar gaan we mee stoppen

Je hoeft helemaal geen honger te lijden, de hele dag je eten te plannen, calorieën te tellen, voeding uit te bannen of maaltijden te tracken in een app. Je volgt je eigen kompas. Met gemak. Elke dag weer. Je doet het zelfs automatisch. Afvallen gaat daardoor automatisch. Je voelt je energiek en lekker in je vel. Geen strijd over of je wel of niet iets mag eten. Geen verleiding om meer te eten dan goed voor je is. En je bent niet meer de hele dag bezig met eten… Ja dat geeft je zoveel eetrust.

Good to know

Samen met mij aan je zij:

Video afspelen over gezonder leven
Gezond afvallen

Stoppen met aanmodderen en jojoën

Ik begon altijd enthousiast met een nieuwe leefstijltrend of een koolhydraatarm dieet. Maar al snel moest ik op wilskracht overschakelen, want dat enthousiasme en die discipline was nergens meer te bekennen als ik moe was of een drukke dag/week had. En na de eerste snaaibui, zonk de moed me helemaal in de schoenen.

Doordat ik zo afhankelijk was van wilskracht, enthousiasme en de omstandigheden, bleef ik jojoën.

We gaan een stevig fundament bouwen

Ik weet nu dat je eetrust niet creëert door precies te weten hoe je gezonder moet eten. Wat er dan ontbreekt is het fundament waarop je kunt bouwen. Dat fundament is een nieuwe manier van omgaan met voedsel, nieuwe manier van denken, bewustzijn, voelen, begrijpen, reageren, begeleiden, kijken, doen en gaan leven. Jezelf leren begeleiden op moeilijke momenten is van essentieel belang om over-eten en emotie-eten op te lossen. Je moet jezelf kunnen begeleiden en motiveren, juist als de omstandigheden even niet ideaal zijn, want het leven verstoort je ritme regelmatig. Leer het jezelf gemakkelijker te  maken op die momenten.  

Voor échte verandering bestaat er geen quick fix. Je zult veel moeten gaan oefenen. Elk moment is een oefenmoment en ik leer je hoe je die kunt pakken. Daarom gaan we samen een paar maanden aan de slag en daarna kun jij het geleerde zelf doorpakken.

Je zult er over een langere tijd moeite in moeten steken. Ik help je daarbij natuurlijk! En je zult merken dat als we samen de eerste maanden elke week constructief doorpakken, je de smaak te pakken hebt gekregen en mij niet meer nodig hebt. Mijn intentie is namelijk om het jou op zo’n manier te leren dat je het zelf de rest van je leven kunt blijven doen, zonder dat je mijn hulp daar nog bij nodig hebt.

Persoonlijke coaching
persoonlijke coaching
Gezond Afvallen

Als je het goed aanpakt, verval je niet weer in je oude gedrag en los je ongezonde patronen op

Ga niet steeds naar het volgende dieet, de volgende cursus of de volgende coach. Maar geef deze aanpak eerst een echte goede kans. Maak van deze poging, je laatste poging. Dat je hierna niks anders meer hoeft te proberen.

Want iedere nieuwe (mislukte) poging zal het voor jou uiteindelijk lastiger maken om je leefstijl duurzaam te veranderen. En je doelen te behalen EN behouden! Je brein raakt steeds meer overtuigd dat het te moeilijk is. Je verliest het vertrouwen steeds meer in jezelf. En dat zorgt ervoor dat je bij elke nieuwe poging steeds gemakkelijker weer opgeeft, zodra je ook maar 1x valt.

Laat mij je daarom tijdens persoonlijke coaching helpen om deze poging voor eens en voor altijd te laten slagen. Je zult verbaasd zijn hoeveel makkelijker je het jezelf hiermee maakt, als je mijn manier gaat toepassen. Met de persoonlijke adviezen erbij, zorg ik dat je het constructief kunt oppakken en je het gevoel van fun en gemak te pakken krijgt.

Een blijvende omslag in 3 minuten per dag

Wat ik je leer kost je slechts een paar minuten per dag. En het zal een MEGA verschil voor je gaan maken. Laten we daarom meteen starten. Dit is het perfecte moment. Je krijgt nooit een perfecter moment om af te vallen en je eetpatroon voor eens en voor altijd perfect in balans te krijgen. Ja, je leven zal altijd komen met drukke periodes of uitdagingen. Maar als je gaat doen wat ik je leer tijdens dit traject, dan maakt het niet uit of je een gezin hebt, het mega druk op werk hebt of op vakantie gaat. Sterker nog, ik raad je aan gewoon je drukke leven te (blijven) leiden en het niet te pauzeren omdat je wilt gaan afvallen en gezonder leven. Het kan beide; goed voor jezelf zorgen, ongeacht vermoeidheid of drukte.

Ik heb een talent om snel te doorzien wat jij (exact) nodig hebt om een blijvende omslag te kunnen creëren. 

Het is zo fijn als je gaat zien dat ik mijn vinger direct op de zere plek kan leggen en doorzie wat de oorzaak is van jouw probleem waardoor je ongezonde patronen niet hebt kunnen doorbreken. 

Daarnaast geef ik je praktisch toepasbare adviezen, die direct resultaat geven en voelbaar zijn. Dit stimuleert ook om door te pakken.

cursussen

Ik garandeer je dat je direct een manier van eten aanleert die super fijn voelt en niet als tijdelijk en als ‘iets moeten volhouden’

Wekelijks persoonlijke coaching

3 tot 4 maanden
949
797
 • 6 afspraken van 45-60 minuten

  (bellen of wandelen in Vught)
 • Persoonlijke begeleiding & support.

  We hebben elke week contact via What's App. Ik spreek berichten in, beantwoord je vragen en als je vastloopt kun je me altijd, elke dag, direct om hulp vragen.
 • VIDEOLESSEN

  Van de online cursus
  "Afvallen, zonder eetregels, met je lichaam als kompas"
 • ZELFHYPNOSE AUDIO

  "Afvallen, met je lichaam als kompas"

Werkwijze

Stap 1. Na aanmelding ontvang je een e-mail (check evt je spam) met een vragenlijst.

Stap 2. Je mailt me de vragenlijst ingevuld terug.

Stap 3. Ik ga je bellen om onze afspraken in te gaan plannen. We plannen (ongeveer) om de week een telefonische sessie van 45-60 min (6 sessies) (Indien gewenst kunnen we 2 sessies wandelend doen in Vught). Je gaat heel veel leren over jezelf en over blijvende gedragsverandering. Je krijgt alle uitleg, tools, opdrachen en oefeningen die jij nodig hebt om te slagen. 

Stap 4. We gaan samen 3 tot 4 maanden aan de slag. We hebben elke week contact. Ik verwacht dat je actief meedoet, dat je vragen stelt, de schrijf opdrachten maakt, de praktische oefeningen doet en wekelijks verslag doet van je voortgang (dat kan via What’s App spraakberichtjes). We evalueren elke week, zodat je niet vastloopt (ik houd wekelijks contact met je via What’s App spraakberichten). 

gezondheidscoach
afvallen eetrust
Afvallen eetrust
Afvallen eetrust
Afvallen eetrust

Even kennismaken?

Ben je nieuwsgierig naar de persoonlijke coaching, maar twijfel je nog of heb je vragen, dan kunnen we vrijblijvend een keer kennismaken. Je kunt vertellen waar je tegenaan loopt en wat je moeilijk vindt en ik kan je vertellen of en hoe ik je kan helpen.

Via de telefoon (gratis) of we spreken af voor een wandeling in het bos (€17). Dan kan ik al je vragen over persoonlijke coaching beantwoorden en kun jij vertellen waar je hulp bij nodig hebt. Samen kunnen we kijken of we een match zijn. Thuis beslis je dan rustig of je wilt starten.

persoonlijk traject

Veelgestelde vragen over persoonlijke coaching

“Het zoveelste afvalprogramma, ik kan het niet meer opbrengen”. 

“Ik heb zo’n beetje alles al geprobeerd, maar niks lijkt meer te werken”.

“Dat afvallen, heb ik opgegeven. Het lukt gewoon niet”.

Ik snap dat je dit bent gaan denken. Dat het zo voor je voelt. 

Het (strikt) volgen van een dieet of eettrend – zoals bijvoorbeeld WW, calorieën tellen, koolhydraatarm, Keto, Paleo, intermitterend vasten, etc – werkte vroeger misschien goed voor je, maar nu niet meer.

En het is ook gewoon veel gedoe om je altijd streng te moeten blijven (!) houden aan de regels. Ook als je druk en moe bent. Op elk feestje en elk terrasje. Elk weekend. Elke vakantie. Want als je een paar dagen buiten de lijntjes kleurt, kom je meteen aan en raak je gefrustreerd en lukt het je niet om back on track te komen.

En zo verlies je ook het vertrouwen in jezelf. Een nieuwe poging ga je uitstellen en ook mijn verhalen over mijn geweldige methode sla je in de wind. “Weer het zoveelste afvalprogramma, ik kan het niet meer opbrengen en het zal toch wel niet werken”.

Ik snap dat je denkt dat je alles al geprobeerd hebt, maar je hebt alleen maar steeds hetzelfde geprobeerd: Een nieuw plan, op wilskracht volgen, je eetimpulsen onderdrukkend.

Mijn methode is geen plan, je gaat geen wilskracht gebruiken of nodig hebben. En je eetimpulsen gaan we juist opruimen, dus die verleiding om te eten verkleinen. Dan hoef je niks te onderdrukken. Je kunt alles eten. Je hoeft geen strijd te leveren. 

Dit is de enige duurzame manier waarmee je afvalt zonder gedoe. Je hoeft niks ‘vol te houden’. 

Ik ga je iets totaal anders en nieuws leren. Een andere aanpak dan je gewend bent. We gaan het patroon van streng doen -> weer opgeven -> en weer opnieuw streng doen volledig doorbreken. Je maakt een 180 graden switch.

Het is deze aanpak die fundamenteel belangrijk is als je blijvend slank wilt zijn zonder altijd op dieet te hoeven blijven. Als je dit goed aanpakt, verval niet weer in je oude gedrag en negatieve mindset. Als je dit goed aanpakt, ga je vliegen. Als je dit goed aanpakt, ervaar je flow en gemak van slank zijn. En als je dit goed aanpakt, ben je niet meer elke dag bezig met wat je wel/ niet mag eten. Dit is niet voor even, maar voor altijd en dat is wat je wilt. En ik ga je leren hoe je deze methode goed aanleert.

Jaaa, die vraag herken ik ook! Als leefstijlcoach wist ik alles over gezonde voeding, hormonen, leefstijlen, etc.

Toch lukte het me niet om af te vallen, terwijl ik het super graag wilde. Ik was heel erg gemotiveerd, omdat ik vond dat ik super slank moest zijn als coach. Ik moest het goede voorbeeld zijn, toch? Het frustreerde me mateloos dat ik alle kennis in huis had, maar niets leek te werken. Ik kon me niet aan al mijn eetregels houden. 

Ik weet hoe het is om je eetgedrag niet onder controle te kunnen hebben. Ik was de hele dag in mijn hoofd met eten bezig, maar kon me niet forever inhouden. Soms barstte de spreekwoordelijke bom en at ik meer dan ik me had voorgenomen. Ik at dan alles er weer aan, dat ik er met heeeel veel moeite vanaf had gekregen.

Dus is het niet veel fijner als je leert DAT patroon op te ruimen? 

Ik ben niet jouw diëtist, maar je coach. Natuurlijk kun je me vragen stellen over voeding en je lichaam. Ik zal ze beantwoorden, maar weet dat je alles mag eten waar jij je goed bij voelt. Dus pak vooral je eigen favoriete eettrend en recepten erbij. Of zoek lekkere recepten op in je kookboeken of op Google. Ik ga je leren om jouw favoriete gezonde keuzes te maken en die vol te houden zonder wilskracht nodig te hebben. Ik ga je leren hoe je je tegelijkertijd vrij én in control voelt rondom eten. En hoe je zorgt dat je zeker weet dat je nooit meer aankomt wat je afgevallen bent.

Ik krijg vaak deze vraag. Of de vraag “Kan mijn gezin meedoen?”

JA, jullie eten gewoon hetzelfde. Jij kan gewoon met je gezin mee eten. Je kunt altijd alles mee-eten met wat je tafelgenoten eten. Ik zet je niet op dieet, je hoeft geen koolhydraten te skippen en je hoeft niet anders te koken in de avond. Ik ga je iets leren en jij kunt jouw gezin hier straks alles over vertellen. Als zij ook slanker willen leven, ben jij hun coach 😉

Bij aanvang geef ik je eenmalig 1,5 uur huiswerk mee, zodat je de essentials kent. Daarna kun je zelf bepalen hoe hoeveel tijd je per dag of week besteedt aan het toepassen ervan. Ik geef je eenvoudige oefeningen, die minder dan 3 minuten per dag van je tijd vragen, maar de kracht zit vooral in het herhalen. Uiteraard, als je er dagelijks en constructief mee aan de slag gaat, kun je snel topresultaat behalen. En met gemak!

Het strikt volgen van een dieet of eettrend is nooit de oplossing. Je volgt een lijstje strenge regels, die je op wilskracht moet blijven volhouden. Een dieet of eettrend volg je vanuit je hoofd. Terwijl je lichaam hele andere behoeftes heeft. Maar die negeer je met een dieet of eettrend. 

Een dieet of leefstijl streng volgen zorgt ervoor dat je brein alleen maar sterker naar eten gaat verlangen. Je maakt het probleem alleen maar groter dus. En daardoor ontstaat er meer strijd in je hoofd. Aan de ene kant verlang je zo naar slank zijn, je wil dat echt heel graag. Aan de andere kant verlang je zo naar eten en ‘los’ gaan in de avond of weekend. Zodra je moe op de bank ploft, op een verjaardag of tijdens het weekend de strijd verliest, is het dan ook ‘alles of niets’ en voel je je weer zo verdrietig. Al die strijd die je voorafgaan aan je eetbui had geleverd, was weer voor niks geweest, want je eet alles er nu weer aan…

Met andere woorden, als je eerst nog even op dieet gaat, heb je alleen maar hardnekkigere patronen en gedrag dat je weer moet afleren en doorbreken. De verleiding naar eten is alleen maar groter geworden. Je bent verder van huis. Dus doe het niet… 

Tuurlijk kan dat. Ik maak met liefde tijd voor je vrij. Stuur me een What’s App berichtje, die kan ik snel beantwoorden of ik kan je even terugbellen. Mijn nummer is 06-55790722.

Chat openen
Hi! Wat kan ik voor je doen?