Ga naar de inhoud

Wandel/hardloop hypnose

Om je goede voornemens vol te houden moet jij je onoverwinnelijk gaan voelen.

Een gezonde leefstijl, je balans of je goede voornemens volhouden kan een flinke uitdaging zijn. Deze hypnose doe je terwijl je loopt en is met recht een hele bijzondere. Tijdens je (lunch)wandeling of hardlooprondje luister je naar deze audio. En met iedere stap die je zet voel je dat je onoverwinnelijk bent. Jouw cheerleader gaat helemaal aan! Je gaat geloven dat je in staat bent om je doelen te halen. En je maakt nieuwe overtuigingen en zelfs herinneringen aan van je toekomst. Ja, je leest het goed, je gaat herinneringen maken van je toekomst waarin jij al denkt, voelt, kunt, hebt, doet waar je zo graag naar verlangt.

goede voornemens volhouden
goede voornemens volhouden

Deze wandelhypnose is geschikt voor

Stoppen met roken/ drinken, meer sporten, gezonder eten, afvallen, je balans bewaken, gezonde en goede voornemens volhouden.

Tijdens je dagelijks leven ga je vanzelf opmerken dat je motivatie en discipline zijn gegroeid. Je maakt moeiteloos gezonde keuzes. Je houdt je voornemens gemakkelijker vol. Je hoeft niet te vechten tegen je brein die smoesjes bedenkt,  onderhandelt en smeekt om op te geven. Je gelooft in jezelf. Hebt vertrouwen dat je het kunt. En je doet het ook. 

“Ik voel me zo fijn als ik de wandelhypnose doe!”

Ja dat is logisch, ik leg je uit hoe dat komt.

Je maakt extra endorfine, serotonine en dopamine tijdens de wandel/ hardloophypnose. En dat ga je voelen.

Want endorfine geeft je gevoelens van geluk, trots en lekker voelen. Serotonine werkt kalmerend voor je brein en geeft je ook het gevoel gelukkiger te zijn. En dopamine zorgt ervoor dat je wilskracht vergroot en dat je in actie komt.

Dit is echt verslavend lekker. Probeer het maar eens.

goede voornemens volhouden
goede voornemens volhouden

Als je brein en lichaam geloven dat het kan

Welk goede voornemens je ook hebt, welk doel je ook wilt bereiken, als je brein en lichaam geloven dat het kan en denken dat het nu aan het gebeuren is, dan zal het je werkelijkheid worden. 

De wetenschap van de epigenetica, neuropsychologie en kwantumfysica hebben bewezen dat ons brein en ons lichaam doet wat jij (on)bewust gelooft. Je kunt je lichaam en brein zelfs bewust beïnvloeden. Als jij je brein en lichaam laat geloven dat het al in de gewenste situatie is, nu op dit moment, dan zal het zich aanpassen aan deze nieuwe situatie.

Je kunt je toekomst veranderen. Je brein en lichaam kunnen geen onderscheid maken tussen wat nu echt gebeurt en wat jij fantaseert. Als jij jouw fantasie levendig kan maken, denken je brein en lichaam dat het nu aan het gebeuren is. Net als wanneer je bijvoorbeeld terugdenkt aan je eerste zoen met de liefde van je leven.

Als jij je helemaal inleeft in hoe dat toen was, dan kun je de vlinders weer in je buik voelen. Terwijl je het niet echt nu beleeft, maar je brein en lichaam denken van wel. Zo kun je ook je brein en lichaam laten geloven dat je aan het afvallen bent, dat je lekker van sporten geniet, dat je alle rust van de wereld hebt, etc.

Alles in je leven is een weerspiegeling van wat jij ten diepste gelooft

Er is ontelbaar veel meetbaar bewijs dat je lichaamscellen, je DNA, je zenuwstelsel en je brein reageren op je gedachten en emoties.

Dus als jij denkt en voelt dat je kunt afvallen, dat je geniet van sporten, dat je een kalm persoon bent en je gelooft dit ten diepste, wow, dan programmeer je je vetcellen om zich anders te gedragen, je spiercellen en breincellen gedragen zich anders, je zenuwstelsel vindt haar balans weer terug. Ook je gedrag is een weerspiegeling van wat jij ten diepste gelooft over jezelf en over je gezonde voornemens.

Dus als jij gelooft dat stoppen met alcohol/ roken, afvallen, elke week sporten of je balans bewaren onmogelijk of moeilijk voor jou is, dan ga je dit terug zien in je acties. Je saboterende stemmetjes nemen het over en je geeft weer op. Het is daarom van fundamenteel belang dat je brein gelooft in je plan. Dat het je gaat ondersteunen en stimuleren. Dat het vertrouwen heeft. 

Een kleine investering met een grote impact.
Let's turn the magic on!

Als jouw gedachten, gevoelens en acties in lijn zijn met waar je ten diepste naar verlangt, dan zullen je wensen uitkomen. Jij hebt invloed op jouw toekomst.

Wandel/ hardloop
hypnose

Stap in de nieuwe versie van jezelf die anders
denkt, voelt, praat en doet. En manifesteer een nieuwe toekomst waarin jij moeiteloos je goede voornemens volhoudt.
33,- 33 staat voor het ontvangen van hulp en liefde
  • De wandel/hardloop Hypnose (20 min)
  • Handleiding met alle uitleg en instructies, tips en de beste voorbereiding voor deze hypnose

Zodra je je zelfhypnose hebt gekocht, ontvang je binnen enkele minuten een e-mail met een link naar de hypnose opname. Je kunt naar je hypnose-audio luisteren op je telefoon, tablet of computer. Zodra je de hypnose hebt gedownload, mag je deze voor altijd bewaren.  

Video afspelen

Luister het begin van deze zelfhypnose

Heel eenvoudig

Je hoeft alleen maar te luisteren terwijl je wandelt of hardloopt (met een koptelefoon of oortjes). Het is niet erg als je geen conditie hebt. Iedereen die kan lopen, kan deze hypnosesessies doen. 

De handleiding

Lees voor je begint de uitleg voor deze hypnose aandachtig door. Wanneer je de instructies opvolgt zul je het snelste en meest optimale effect hebben.

Waarom wandelen/ hardlopen tijdens hypnose zo effectief is

Tijdens deze hypnose loop je als de nieuwe versie van jezelf die al denkt, voelt, praat, kan, doet, en heeft waar jij zo naar verlangt. We gaan ook een quantumjump in de toekomst maken. Zodat je brein herinneringen gaat maken en opslaan van je nieuwe gedrag en gevoelens. In de neurowetenschap is ontdekt dat je brein plastisch is en nieuwe neurale netwerken kan aanmaken voor nieuw gedrag, nieuwe overtuigingen en nieuwe herinneringen. Zelfs voordat het daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Topsporters maken hier veel gebruik van. Zij visualiseren vooraf hun wedstrijd en hun brein en lichaam veranderen al voordat ze de wedstrijd hebben gespeeld.

Het verstevigen/ verankeren van deze nieuwe neurale netwerken gaat vele malen sneller als je loopt. Daarom is deze vorm van hypnose extra effectief voor lange termijn gedragsverandering. En dat is wat je wilt toch? Dat je je goede voornemens voor altijd blijft volhouden.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zelfhypnose de snelste manier is voor blijvende gedragsverandering

Inmiddels is er veel neurowetenschappelijk onderzoek naar hypnotherapie gedaan dat aantoont dat je brein verandert, met als gevolg dat je gedrag positief verandert in de gewenste richting. 

 

Waarom werkt zelfhypnose zo goed en zo snel? Omdat je met zelfhypnose direct naar dat deel van je brein gaat waar veranderingen plaats kunnen vinden, het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is geweldig om mee te werken, het houdt van commando’s en het kent geen ja-maar. Het onderbewustzijn kent een ja en een nee.

En je onderbewuste geeft altijd een volmondige ja als het in de gaten heeft dat wat we willen veranderen en aanpakken, het beste voor ons is. Zo kunnen we loskomen van onze zelfsabotage die ervoor zorgt dat we het moeilijk vinden om vol te houden, om elke dag gezonde keuzes te maken, te sporten, onze balans te houden, goed te slapen, gezonder te eten, kortom; je kunt alle beperkende overtuigingen die jou beletten om goed voor jezelf te zorgen loslaten.

En de ja-maren die je vaak krijgt tijdens praat-therapie, zal je in zelfhypnose niet krijgen omdat je niet werkt met het bewuste brein, wat nogal gemakkelijk ja-maar zegt, maar met het onbewuste brein.

 

X Liefs Aniek

Meest gestelde vragen over zelfhypnose


Zelfhypnose is een gemakkelijke techniek om toegang te krijgen tot je onderbewuste. Het is een bewezen effectief hulpmiddel bij het definitief veranderen van je gedrag, het maken van keuzes en het behalen van je doelen. Het is heel eenvoudig. Hoe vaker je het toepast, hoe beter het resultaat. 

Ja en nee. Het is net zo ontspannend als een meditatie of yoga nidra sessie, maar bij hypnose ga je daarbij ook veranderingen aanbrengen in je onderbewuste. Bij meditatie is het de bedoeling dat je je gedachten loslaat. Terwijl je bij een hypnose eerst je onderbewuste brein ontvankelijk maakt en daarna laat focussen op nieuwe helpende gedachten, je geeft nieuwe suggesties. Je gaat als je de instructies opvolgt (je krijgt een handleiding) een nieuwe waarheid downloaden en stevig verankeren tot nieuwe overtuigingen. Je schrijft je nieuwe gedachten over je oude gedachten. Het is als het ware hard werken voor je onderbewuste. Maar daar merk jij op bewust niveau weinig van, want je voelt je volledig ontspannen. Mooi he, hoe dat werkt. Al na de 1e sessie ga je merken dat je anders begint te denken, anders te voelen en anders te doenHypnose is bedoeld om je gedrag te veranderen. Je gedrag verandert hiermee positief en voor altijd omdat je in je onderbewuste veranderingen hebt verankerd. Elke dag worden deze nieuwe verbindingen sterker en sterker. Zodat je gedrag zich steeds moeitelozer aanpast. Het lijkt wel magie!

Deze zelfhypnose audio’s zijn uniek en na veel afstemmen, componeren en door ontwikkelen zijn deze audio’s een doorslaand succes geworden. Met deze audio’s heb je goud in handen. Ik krijg dan ook vaak de vraag “Aniek, wat is het geheim van het succes? Hoe komt het dat deze zelfhypnose zo goed werken?“. 

Het geheim?… dat blijft een geheim. Een illusionist verklapt zijn trucs ook niet en een chefkok geeft ook niet alle ingrediënten prijs. Ik kan je wel zeggen dat het succes te danken is aan een combinatie van technieken uit de neurowetenschap, epigenetica en zelfs kwantumfysica. Nergens zul je zelfhypnose audio’s vinden die dezelfde combinatie gebruiken als ik doe. Sommige technieken zullen je zelfs niet opvallen, althans het valt jouw bewustzijn niet op. Zo heb ik speciale muziektonen laten componeren op speciale frequenties die je niet lijkt te kunnen horen, maar je brein pakt deze tonen wel degelijk op en het effect daarvan is meetbaar. De woorden en stemtoon, de opbouw en nog andere details zijn precies afgestemd. Maar hoe ik dat doe? Dat blijft mijn geheimpje ;-). 

Het maakt voor jou eigenlijk helemaal niet uit of je begrijpt en weet wat er precies in die audio’s verborgen ligt. Als het maar werkt toch?

Zelfhypnose wordt gebruikt om mensen in hun kracht te zetten, positieve transformaties te laten ondergaan en verslavingen onder controle te krijgen. Zelfhypnose is te gebruiken voor relatief kleinere problemen zoals stoppen met roken, afvallen, stress reductie, stoppen met piekeren, beter slapen, sporten leuk gaan vinden, gezonder eten, stoppen met over-eten of snaaien, meer energie, enz.

Zelfhypnose is absoluut 100% ongevaarlijk.  Het voelt als een heerlijke ontspanning of een opbeurende peptalk en is een heel bijzondere ervaring. Je blijft volledig bewust en aanwezig, maakt de hele sessie mee en behoudt te allen tijde zelf de volledige controle. Je kunt er ook niet ‘in blijven hangen’. Dat is onmogelijk. Het is dus een misverstand dat zodra je in (zelf)hypnose bent, geen eigen wil meer hebt, niet meer zelf kunt denken en dat je de controle verliezen kan. 

In zelfhypnose kun je spreken, denken, horen, je ogen open doen als jij dat wilt, iets afwijzen als je iets niet wilt, de regie volledig behouden. En na elke sessie weet je nog precies wat er tijdens de sessie is gebeurd.

Kortom, het enige dat er kan gebeuren is dat je je heerlijk voelt. En dat je bewuster en gezonder gaat leven, met alle gevolgen van dien…;-)).

Ze voelen als een echte feel good ervaring. Ze voelen als een motiverende en liefdevolle peptalk en een heerlijke ontspannen en fijne ervaring. Je bent niet ‘weg’, je hoort alles en maakt alles mee. Maar je stoort je er niet aan. Het is als dagdromen of mijmeren. 

Iedereen die in hypnose wil kan in zelfhypnose gaan. En iedereen die regelmatig zelfhypnose toepast zal beamen dat hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het voor je is om in hypnose te gaan (en vaak ook dieper). 

Hoe zorg je er nou voor dat je meer haalt uit de audio(‘s)? Dat je leefstijl moeiteloos gezonder wordt en je daar alle vruchten van gaat plukken. Door herhaling! Elke dag weer. Misschien denk jij nu? Ik heb/ neem geen tijd voor een hypnose sessie. Ik ben vaak te moe en heb geen zin meer. Herkenbaar voor velen. Dit is een blokkade voor veel mensen.

Ik geef je TIPS om de zelfhypnose sessies vaker te doen. Deze tips zorgen ervoor dat je de sessies gaat oppakken en de smaak te pakken krijgt:

  1. Luister tijdens wandelen. Bijvoorbeeld: parkeer je auto 15 minuten wandelen van je werk en luister (heen en terug) terwijl je loopt een kwartiertje naar de affirmaties met je oortjes in. En in de middag maak je een lunchwandeling tijdens je pauze. En in de avond een ommetje na het avondeten. Dit zijn alweer 4 momenten op een dag die je kunt pakken.
  2. Luister de affirmaties tijdens elke autorit. Je houdt je ogen open uiteraard. En je gaat niet in een diepe trance (je kunt de intro overslaan of niet exact meedoen, maar wel rustig luisteren). Je onderbewuste pikt elke keer alle affirmaties op terwijl je aan het rijden bent. Autorijden doe je vast meerdere keren per week. Pak die momenten. Zet de audio aan.
  3. Zet de sessie aan als je gaat journallen. Dit vind ik zelf zo’n fijne en krachtige combi. Je volgt eerst met je ogen dicht de intro om je brein in hypnotische staat te brengen. Als de affirmaties beginnen open je je ogen terwijl de audio doorloopt. Je slaat je journal open en begint te schrijven over je gezonde voornemens en je zelfzorg en je verlangens en wensen over hoe je je wilt voelen en wie je wilt zijn. Terwijl je de affirmaties hoort merk je dat journallen veel makkelijker gaat, want de audio’s inspireren je enorm bij het schrijven.
  4. Doe lekker je oortjes in als je in bad gaat. In bad kom je sowieso tot rust. Helemaal als je kaarsjes aansteekt en een wierrookje. Luister lekker de sessie terwijl je je begeeft in je thuis spa. 
  5. Doe elke avond voor het slapen gaan een sessie in bed. Het geeft niks als je tijdens de sessie in slaap valt. Je onderbewuste brein pikt de suggesties toch op. Die blijft alert en aan het werk voor jou.

 

Met deze tips moet het je lukken om minimaal elke dag een keer te luisteren. Als je echt wilt veranderen, pak dan deze tips op. Mijn intentie is dat je gezonder gaat leven, met plezier en automatisch.

Zorg goed voor jezelf, je krijgt er zoveel voor terug!

Je bewuste brein is het deel dat aan je to do’s denkt of die kritische opmerkingen heeft of zich zorgen maakt. Je bewuste brein leeft in de toekomst of het verleden. Je onderbewuste brein leeft in het NU. Die is alleen met de hypnose bezig.

Overdag is je mind alerter en onrustiger. Bij het opstaan denk je direct aan wat je die dag allemaal moet doen. En je omgeving kan ook voor veel prikkels zorgen.

Dat kan het moeilijker maken om je over te geven aan ontspanning.

Hypnose heeft de meeste impact als je onderbewuste brein ontvankelijk is. In een diepe ontspanning staat de poort (je hersenstam) wagenwijd open en is er geen blokkade meer. Je onderbewuste is als een spons.

Wanneer je lichaam ontspant, je ademhaling vertraagt en je een glimlachje op je gezicht tovert, ontspant je zenuwstelsel zich. Dit is heel belangrijk, want alleen dan kan je hartslag zich vertragen.

Als je hartslag vertraagt, zakken je hersengolven als reactie daarop.

Je hart en hoofd hebben een directe verbinding met elkaar. Je hart stuurt continue informatie naar je hoofd. Veel meer dan andersom.

Als je hersengolven zakken, is je bewuste brein minder actief. Het kritische stemmetje dat twijfelt of je het goed doet en of het wel werkt verdwijnt. Je gaat all in. Er is geen twijfel of weerstand meer.

Hoe vaker je de hypnoses doet, hoe vaker je zult merken dat je bewuste brein stiller wordt en minder vaak oppopt tijdens je hypnose sessie. Oefening baart dus kunst.

TIP: Doe de hypnose in de avond in bed, voordat je gaat slapen. En als je tijdens de hypnose in slaap valt is dat geen probleem, de werking van de hypnose gaat gewoon door. Je onderbewuste brein blijft ontvankelijk voor de hypnose. Misschien zelfs wel meer ontvankelijk, omdat het gekwebbel van je bewuste brein er niet steeds tussendoor praat 😉

Ten slotte, de ene dag is anders dan de andere dag. Soms zit je er helemaal in en soms lukt het voor geen meter. Wees niet gefrustreerd of teleurgesteld. Weet dat je onderbewuste brein onder al dat gekwebbel van je bewuste brein nog steeds veel oppikt en de hypnose hoort. Je hoort meer dan je denkt. De hypnose komt meer binnen dan je denkt :-))

Hypnose heeft de meeste impact als je diep ontspannen bent en je bewuste brein tot rust komt. In die staat van ontspanning staat de poort (je hersenstam) wagenwijd open en is er geen blokkade meer. Ik adviseer daarom juist om de hypnose in de avond in bed te doen, voordat je gaat slapen. Je brein komt dan gemakkelijker in een lage hersengolf omdat het zich al gaat voorbereiden op de nacht. Aan het einde van de dag kun je sowieso makkelijker toegeven aan ontspanning, want je hoeft niets meer te doen, je bent daarnaast in een prikkelarme omgeving (je slaapkamer) en je hebt ook geen kinderen meer om je heen dartelen.

Het geeft dus niks als je tijdens de sessie in slaap valt. Je onderbewuste brein pikt de suggesties toch op. Die blijft alert en aan het werk voor jou.

Chat openen
Hi! Wat kan ik voor je doen?