Ga naar de inhoud
eetgewoontes

We zijn ermee opgevoed. Eetgewoontes die een probleem oplossen.

Wil je graag nog (een paar kilo) afvallen, maar het lukt je niet? Lees dan gauw verder!

Oké, allereerst, als diëten zouden werken, zouden we allemaal slank zijn en blijven.

Als het werkelijk de beste manier zou zijn om je gewicht onder controle te krijgen en houden, dan zou iedereen die 1 dieet volgt nooit meer een gewichtsprobleem hebben en nooit meer een nieuwe poging hoeven te doen voor nieuwe eetgewoontes. Helaas is dit niet het geval… sterker nog: het aantal mensen met overgewicht neemt ieder jaar toe.

Hoe komt dat?

 • Diëten leveren geen maatwerk. Je krijgt alleen een setje regels en kaders
 • Diëten lossen je eetprobleem niet op
 • Diëten leren je niet hoe je jezelf kunt coachen op een innerlijke verandering
 • Diëten zorgen voor stress op je brein en alleen met veel wilskracht en strijd kun je die stress onderdrukken

Stel je doet weer een nieuwe poging. Je hebt besloten dat je vanaf maandag weer een leefstijl of een dieet gaat volgen. Je weet precies wat je moet doen. Je kent de regels. Je snapt het. Je wil het. Dus het klinkt makkelijk. Gewoon een kwestie van doen wat je moet doen.

En dan…

Dan komt het.

Je houdt het alleen vol als alles klopt.

Alleen als je lekker in je vel zit en bruist van de energie. Als alle omstandigheden kloppen.

Maar wanneer er lastige kinderen, werkdruk, chaos, problemen, veel todo’s, ruzie, slaaptekort, feestjes, vakanties en visites bijkomen, dan poefff; weg is je wilskracht…

En je gaat overstag. Je eet alles er weer bij dat je eraf had gekregen door binnen de gestelde kaders te blijven en met het gedisciplineerd opvolgen van de regels.

Je emoties van stress en vermoeidheid probeer je te verdoven met eten.

Veel voorkomende redenen van verkeerde eetgewoontes

 • Eten omdat je moe bent
 • Eten omdat je jezelf overdag overvraagt en in de avond wil je ‘uitchecken’
 • Eten om te ontspannen
 • Eten omdat je je verveelt
 • Eten omdat je iets moet doen waar je tegenop ziet
 • Eten omdat je gefrustreerd, verdrietig of boos bent en dat gevoel wil verdoven
 • Maar ook eten omdat het gezellig is
 • Eten omdat je het verdiend hebt
 • Eten omdat het samen verbindt


Je herkent er vast een paar of misschien wel allemaal. We zijn ermee opgevoed. Eten fixt alles. Maar is dat ook zo? Als je nu nog overgewicht hebt of met veel moeite je slanke lijn probeert vast te houden, dan is het nodig dat je je heel bewust wordt van het volgende:

 • Je hebt geen eten nodig om het gezellig te hebben.
 • Je hebt geen eten nodig om je vermoeidheid of stress op te lossen
 • Je hebt geen eten nodig om verbinding te voelen met je dierbaren


Je hebt meer rust nodig, meer nachtrust, een goed gesprek met je kids of je baas, meer werkplezier, meer tijd voor jezelf, meer tijd voor leuke dingen, je moet taken gaan delegeren, nee leren zeggen, en ga zo maar door.

De oorzaak van je eetgewoontes

Eten lost de oorzaak van je eetbuien niet op. Toch heb je voedsel die functie gegeven. Maar voedsel kan jouw problemen niet oplossen, alleen maar in stand houden of zelfs erger maken. Als de oorzaak van je probleem blijft, dan blijven de eetbuien ook.

Wil je dat doorbreken, dan moet je dit eerst bewustzijn en dan moet je zelf verantwoordelijkheid hierin gaan pakken. Je hebt ontzettend veel invloed op hoe jouw dag eruit ziet. Get your life in order. Get yourself in order.

Maak jezelf niet meer wijs dat eten zo gezellig, ontspannen en fijn is, want met dat label houd je alles in stand. Dan blijf je eten om de verkeerde redenen. Het lijkt je even op te peppen en je problemen te verdoven. Maar met spijt als gevolg. En overgewicht. Hoe pijnlijk!

Eten is nooit de oplossing. Het werkt niet. Het zorgt voor een conflict met jezelf. Je wilde zo graag afvallen, maar het is je weer niet gelukt. Die strijd met jezelf is super vermoeiend. Het brengt je alleen maar onrust. En dat is nu juist wat je problemen alleen maar groter maken. Kun je dat zien?

Met jezelf aan de slag

Hoe fijn als je leert in slechts 5 minuten je krachtiger te voelen op alle vlakken; mentaal, emotioneel, fysiek, energetisch en spiritueel. En je deze kracht kunt gebruiken tijdens het doorbreken van je eetgewoontes.

Deze gratis meditatie audio is bijzonder en uniek. Nergens zul je dit in deze vorm vinden. Hij is magisch en kan alles in je leven radicaal veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi! Wat kan ik voor je doen?